Uitvalscherm

Wil je ongestoord op de bank kunnen neerploffen of heb jij familie of vrienden uitgenodigd voor een heerlijk diner bij jullie thuis? Een warme woon- of eetkamer kan dan al snel roet in het eten gooien. Er zijn diverse manieren om de temperatuur in jouw woning te reguleren. Uitvalschermen zijn hier de perfecte oplossing voor!

Wat is een uitvalscherm?

Een uitvalscherm is bedoeld om de zon binnen te weren. Daarom heeft een uitval zonnescherm ook een scherpere hoek dan een zonnescherm met knikarm. Zo kan op elk moment van de dag de zon worden geweerd. Een uitvalscherm is dan ook puur gericht op zonwering en niet om eronder te kunnen vertoeven. Daarom is dit type zonnescherm ideaal voor flats, kantoorpanden en voortuinen. Ook voor een balkon wordt dit scherm regelmatig gekozen. Het grote voordeel van een uitvalscherm ten opzichte van binnenzonwering is dat het raam niet opwarmt gedurende de dag, in tegenstelling tot bijvoorbeeld het gebruik van gordijnen. Zo kun jij het binnen heerlijk koel houden. Perfect wanneer de temperaturen oplopen. Hierdoor hoeft jouw airco minder hard te werken en bespaar jij ook nog eens flink op je energierekening. Bovendien zorgen uitvalschermen ervoor dat jouw meubels binnen niet verkleuren. Ideaal.

Praktische eigenschappen

Een uitvalscherm werkt ongeveer hetzelfde als een zonnescherm met knikarm: het doek zit om een rol heen gewikkeld welke je makkelijk in en uit kunt rollen. Een uitvalscherm kan op grote hoogte worden gemonteerd. Daarom is een dergelijk zonnescherm standaard voorzien van windvaste armen. Woon je bijvoorbeeld aan een meer of aan de kust? Kies van voor stormvaste armen zodat jouw schermen veilig zijn bij harde windvlagen. Uitvalschermen zijn in standaard uitvoeringen zonder kast maar ook met cassette te krijgen waarin het doek beschermd is tegen alle weersinvloeden. De uitvalschermen hebben een maximale breedte van 5 meter en een maximale uitval van 1,5 meter, afhankelijk van jouw ramen. Bovendien kun je qua doek uit de mooiste kleuren en dessins kiezen waardoor je het uitvalscherm geheel naar jouw wens aan kunt passen. De schermen kunnen met de hand worden bediend maar elektrische bediening is ook zeker mogelijk! De tegenhanger van een uitvalscherm is een zonnescherm met knikarm. Benieuwd naar de verschillen?

Ontdek de knikarm zonneschermen

Elektrische bediening

Het binnenkomende zonlicht reguleren vanuit je luie stoel? Er is meer mogelijk dan je denkt! Het innovatieve merk Somfy biedt al jaren elektrische oplossingen om jouw zonwering te kunnen bedienen met een afstandsbediening of app, afzonderlijk òf als groep. Geen gedoe meer met handmatig bedienen dus! Een heerlijke luxe om niet al jouw uitvalschermen bij langs te gaan om ze in of uit te klappen. En extra fijn wanneer je wat ouder bent of te maken hebt met fysieke beperkingen. Bovendien is elektrische bediening van jouw uitvalschermen ideaal voor moeilijk bereikbare plekken. Heb jij de app om jouw zonwering mee te bedienen? Dan kun jij hiermee ook jouw verlichting, muziek, verwarming en nog veel meer bedienen. Optimaal comfort!

Duurzaam aluminium

Het profiel van de uitvalschermen wordt gemaakt van aluminium. Dit materiaal heeft als grootste voordeel dat superstevig is en daarnaast ook licht in gewicht. Bovendien is aluminium nagenoeg onderhoudsvrij en kan er tegelijkertijd een lange levensduur worden gegarandeerd. Zo zijn al deze voordelen de basis voor jouw zonwering en kun je hier dus extra lang van genieten. Het bekende merk Verano is trotse eigenaar van het AluEco certificaat, uitgegeven door de stichting AluEco. Deze stichting zorgt voor het op gang houden van de recycleketen als het gaat om aluminium. Verano doet er dan ook alles aan om ervoor te zorgen dat bouwaluminium wordt gerecycled. Bovendien zorgt dit merk ervoor dat er zoveel mogelijk gerecycled bouwaluminium beschikbaar komt op de markt. Zo draag jij samen met Verano bij aan een stukje duurzaamheid!

Persoonlijk advies & vakkundige montage

Bij Boer Staphorst sta je er niet alleen voor bij het uitzoeken van jouw zonwering. Laat je inspireren in onze winkel en ontdek de verschillende modellen, stoffen en kleuren. Naast een eerlijke prijs staan onze adviseurs jou bij met interesse, aandacht en vakkennis. Samen brengen we jouw wensen in kaart om op zoek te gaan naar jouw perfecte uitvalscherm. Jouw zonwering is over het algemeen maatwerk. Het is heel goed mogelijk dat jouw situatie vraagt om een advies aan huis. In dat geval komen onze monteurs graag persoonlijk bij jou langs om een passende oplossing te vinden die past bij jouw wensen en woning. Zo weet je zeker dat jouw nieuwe uitvalschermen de juiste afmetingen hebben en op deskundige wijze gemonteerd worden. Zo heb jij gegarandeerd het beste eindresultaat!

Lees alles over onze service & montage

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor het plaatsen van uitvalschermen bij jou thuis? Kom dan naar onze winkel om je te laten inspireren of maak een afspraak met één van onze zonwering adviseurs. Zij stellen graag met jou de ideale zonneschermen samen!

Plan hier jouw zonwering afspraak

filter en sorteer