Lijmen & kitten

Resultaten 1-16 van 147

Pagina
per pagina

Resultaten 1-16 van 147

Pagina
per pagina
filter en sorteer

Het gebruik van schroeven, spijkers en moeren zijn niet meer de enige manieren om iets te bevestigen. Lijmen en kitten zijn tegenwoordig onmisbaar om te gebruiken tijdens het bouwen en verbouwen. Je vindt hieronder de mogelijkheden op het gebied van lijmen en kitten.

Het verschil tussen lijm en kit

Er zit een verschil tussen lijmen en kitten. Lijm is ontwikkeld om twee delen aan elkaar vast te hechten om er één geheel van te maken. Kit is daarentegen bedoeld om naden en kieren af te dichten. Dit type product behoudt een zekere mate van elasticiteit. Bij lijm is dit over het algemeen niet de bedoeling. De lijm gaat zich juist uitharden.

De mogelijkheden op het gebied van lijm

Op het gebied van lijm heb je vele verschillende soorten. Het ligt aan de klus die je wilt klaren wat voor een soort lijm je nodig hebt. Ten eerste heb je montagelijm. Dit is lijm die bedoeld is om materialen te bevestigen aan een vloer, plafon of wand. Zo is deze lijm uitermate geschikt voor het bevestigen van plinten tegen de muur aan. Montagelijm zorgt voor een sterke verbinding tussen de twee delen, zonder dat deze precies op elkaar passen.
Wil je hout aan elkaar verbinden? Dan maak je logischerwijs gebruik van houtlijm. Let wel op dat er onderscheid wordt gemaakt op basis van het soort hout. Heb je bijvoorbeeld te maken met hard of zacht hout? Afhankelijk hiervan kies je de houtlijm. Welke lijm je kiest hangt sterk af van de vochtbestendigheid en de weersinvloeden. Je kunt ook gebruik maken van tegellijm, dit gebruik je bij het lijmen van tegels op bijvoorbeeld hout of spaanplaat. Welk type lijm je kiest hangt af van het materiaal. Pastalijm is bijvoorbeeld geschikt voor wanden, het is kant-en-klaar en direct toe te passen. Poederlijm is daarentegen toe te passen op zowel vloeren en wanden. Een groot voordeel van poederlijm is dat deze goed verhard, ook onder vochtige omstandigheden.

De basis van elke klus

Voor het afwerken van naden, het waterdicht maken van kieren in de badkamer, keuken of toilet of om gewoon tocht tegen te gaan is het gebruik van kit de basis van deze klus. Kit heeft als eigenschap dat het een hoge elasticiteit heeft. Het is daarom ook prima te gebruiken bij niet-egale kieren. Afhankelijk van de ondergrond en de ruimte wordt bepaald welk soort kit je moet gebruiken. In vochtige ruimtes zoals de badkamer of het toilet maak je gebruik van siliconenkit. Dit product is bestand tegen schimmels. Daarnaast kun je ook gebruik maken van aqua siliconen kit, dit is een transparante kit en ook perfect te gebruiken in vochtige ruimtes.
Daarentegen gebruik je acrylaatkit voor andere ruimtes zoals het afdichten van de zijkanten van de trap of voor het afdichten van plinten, wanden of plafonds. Maar moet de kit weer en wind kunnen doorstaan, omdat je het voor buiten gaat gebruiken? Dan biedt de bitumineuze kit absoluut de uitkomst.

Bedenk van tevoren altijd precies wat de klus is en daarbij vind je vervolgens de juiste soorten lijmen en kitten. Kom je er zelf niet helemaal uit? Vraag het dan één van onze medewerkers. Zij weten precies wat jij nodig hebt om de klus te klaren.

Bekijk onze openingstijden