Terrasoverkapping

Wil je meer beschut zitten of langer buiten kunnen zitten achter in de tuin? Dan is een terrasoverkapping een ideale oplossing. De overkapping is open, maar door het dak wat erop zit ben je beschermd tegen de mindere weersinvloeden. Zo kun je als het wat minder weer is, toch nog heerlijk buiten zitten.

Verschil veranda en terrasoverkapping

Allereerst een belangrijke vraag die beantwoord moet worden, is de vraag wat het verschil is tussen een terrasoverkapping en een veranda. Het verschil hiertussen is de plaats waar deze staat. Een veranda wordt altijd aan één zijde van een woning geplaatst, terwijl een terrasoverkapping in principe vrij kan staan op iedere plek in de tuin. Er is wel een ding die ze gemeen hebben en dat is dat het gaat om lichte bouw op palen die meestal vervaardigd wordt uit aluminium of hout. Daarnaast zijn er bij beide verschillende mogelijkheden wat betreft dakbedekking.

Dus het enige verschil is de plaats waar hij wordt geplaatst. Er wordt gezegd dat een veranda is altijd een terrasoverkapping maar niet iedere terrasoverkapping is een aan de woning vastgebouwde veranda. Maar welke je ook kiest, je zult langer en vaker in jouw tuin zitten. Toch meer interesse in een veranda?

Lees meer over een veranda

Waarom kiezen voor een terrasoverkapping?

Onder een terrasoverkapping kun je heel gemakkelijk jouw tuinmeubelen of barbecue plaatsen zodat deze droog staan onder een afdak. Wat ook een groot voordeel is, is dat deze vaak zonder vergunning gebouwd kan worden. Er is een ruime keuze in standaard terrasoverkappingen, maar maatwerk is ook zeker mogelijk.

Ga jij ook voor een terrasoverkapping in de tuin? Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden, opties en prijzen? Neem dan contact op met onze adviseurs. Zij helpen je graag bij het antwoorden van al jouw vragen.

Neem contact op met de adviseurs

filter en sorteer