Historie

Al 60 jaar is het familiebedrijf Boer Staphorst een begrip in de wijde omgeving. Wat is begonnen als sloopbedrijf, is uitgegroeid tot dé grootste woonbeleving van Noord- en Oost Nederland. Ontdek de historie van Boer Staphorst!

1958
In 1958 starten Jacob Boer en zijn zoon Klaas een sloopbedrijf: firma J. Boer en Zn. Met een trekker en twee wagens slopen ze oude gebouwen en huizen in het dorp. De vrijgekomen materialen (zoals planken, dakpannen en stenen) verkopen ze vanuit de schuur achter het huis door.1970
Het bedrijf groeit, net als de vraag naar nieuwe materialen. De familie Boer opent een tweede zaak. Hier worden onder andere hout, bouwmaterialen, keukens en sanitair verkocht.

1977
In 1977 verhuist de handel in nieuwe materialen naar het voormalige gebouw van de Raiffeisenbank aan de Gemeenteweg in Staphorst. Ook de naam verandert: FABO Bouwmarkt; één van de eerste bouwmarkten in Nederland.

1983
Oprichter Jacob Boer overlijdt. Klaas Boer neemt de leiding van het bedrijf over.

1989
De naam van het familiebedrijf wordt gewijzigd in de huidige naam: Boer Staphorst. Al snel krijgt de zaak van Jacob en Klaas Boer bekendheid in de wijde omgeving.

1992
In 1992 koopt Klaas Boer grond aan de Achthoevenweg. De gemeente Staphorst heeft daar plannen voor een industrieterrein: De Esch.

1995
In 1995 verhuist Boer Staphorst definitief naar de Achthoevenweg waar een groot bedrijfspand wordt geopend: een sloopbedrijf, een bouwmarkt en een woonwarenhuis. Er werken inmiddels 28 mensen bij Boer Staphorst.

1998
Boer Staphorst blijft groeien en in 1998 wordt het pand van de buurman aangekocht. Ook wordt een deel van het eigen buitenterrein bij de winkel getrokken. De totale oppervlakte van Boer Staphorst was toen 16.000 m².

2008
In het gouden jubileumjaar van het bedrijf overlijdt Klaas Boer. Boer Staphorst blijft echter een hecht familiebedrijf, onder andere doordat Klaas’ zoon Jouk de dagelijkse leiding overneemt.

2016
”Een vader en zoon die bijna zestig jaar geleden groter en verder durfden te denken.”

Bijna zestig jaar geleden begonnen met enkele vierkante meters, en vandaag de dag bestrijken we trots een oppervlakte van 22.000 m². Van sloopbedrijf tot bouw- én woonwarenhuis met een uitgebreid assortiment en inspirerende winkelomgeving. Landelijk komen elk jaar ruim 300.000 mensen bij ons winkelen en bewonderen en inspireren zich in een prettige en overzichtelijke winkelomgeving. Dit alles dankzij meer dan 200 gemotiveerde en deskundige medewerkers.

filter en sorteer