Historie

Het familiebedrijf Boer Staphorst is al 65 jaar een begrip in de wijde omgeving. Ooit begonnen als sloopbedrijf en inmiddels uitgegroeid tot dé grootste woonbeleving van Noord- en Oost Nederland. Neem een kijkje in de geschiedenis van ons ontstaan.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van de kortingen, activiteiten en de laatste trends? Volg ons dan via social media op Facebook of Instagram. Of schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Van toen naar nu...

Om de geschiedenis van dit mooie familiebedrijf te leren kennen, gaan we terug naar het jaartal 1958. Jacob Boer en zoon Klaas starten in dat jaar een sloopbedrijf, genaamd firma J. Boer en Zn. Samen gaan ze op pad om oude gebouwen en huizen in het dorp te slopen. De materialen die overblijven zoals planken, dakpannen en stenen worden vanuit de schuur achter het huis tweedehands doorverkocht. Het bedrijf begint te groeien en er wordt een tweede zaak geopend waar o.a. ook hout, bouwmaterialen, keukens en sanitair wordt verkocht.

In de beginjaren dat we actief waren als sloopbedrijf heeft onderstaande Fuchs-kraan zijn dienst bewezen. Jouk, algemeen directeur: "Voordat je in de Fuchs kon gaan zitten, moest je er een flinke trap tegenaan geven omdat een hele rattenfamilie zich er schuil hield. Nadat je de deur open deed, liepen de laatste ratten eruit en kon je met een gerust hart gaan zitten." Het leuke van de Fuchs-kraan is dat deze onlangs is gespot in Friesland en nog steeds door iemand in gebruik is.

In 1977 verhuizen we naar de Gemeenteweg in Staphorst, waar de naam verandert in FABO Bouwmarkt. Wist je dat we hiermee één van de eerste bouwmarkten in Nederland waren? Met vijf man personeel wordt de winkel aan de Gemeenteweg gerund, waar een aantal jaren later de naam wordt gewijzigd naar de huidige naam Boer Staphorst. Dit is hét moment dat de zaak nog meer bekendheid krijgt in de wijde omgeving en begint te groeien. Niet alleen qua personeel maar ook het pand springt bijna uit zijn voegen. 

"Jongens, wat als er straks nou helemaal niemand komt? Dan zitten we hier in die enorme winkel..."

Dus tijd voor een volgende verhuizing! Er wordt verhuisd naar een plek waar wij tot op heden nog steeds zitten, de Achthoevenweg. In 1995 wordt zowel een sloopbedrijf als bouwmarkt en woonwarenhuis ineen geopend onder de naam Boer Staphorst waar inmiddels 28 mensen werken. Jouk: "Ik zie mijn vader nog staan, vlak voordat we in 1995 de deuren openden op onze huidige locatie. Hij maakte zich zorgen. Met zijn rug naar ons toe, starend uit het raam, zei hij: “Jongens, wat als er straks nou helemaal niemand komt? Dan zitten we hier in die enorme winkel…” Gelukkig draaiden om negen uur de eerste bezoekers hun auto de parkeerplaats op. Vanaf dat moment is het eigenlijk nooit meer rustig geweest."

Het DNA van mevrouw Boer

In de tussentijd blijven we maar groeien en neemt Jouk in 2008 het stokje over van zijn vader. "Als ik nu uit het raam kijk, net als mijn vader vroeger, geniet ik er nog steeds van als de parkeerplaats langzaam volloopt en ik het eerste geroezemoes in de winkel hoor. Iedere dag weer." Want we zijn een familiebedrijf, al 65 jaar lang. Deze traditie voel je, dankzij mevrouw Boer. Met een kopje koffie en een lekkernij ontving zij de klanten. Wie deel uitmaakt van onze familie, bezit nog steeds het DNA van mevrouw Boer. Want je thuis voelen begint in onze thuisbasis.

Wil je weten hoe onze winkel er tegenwoordig uitziet? Dan vinden we het gezellig als je een bezoek komt brengen aan onze winkel! Jouw huis is namelijk zoveel meer dan een stapel stenen. Als grootste woonbeleving van Noord- en Oost Nederland helpen we je graag om jouw ultieme thuisgevoel te creëren. We hebben er alles voor in en om het huis. Door te inspireren, te adviseren en te realiseren. Zien we je snel?

Kom langs in onze winkel

filter en sorteer