Houtverbindingen overkapping

Wil jij de woonkamer naar jouw tuin verlengen voor meer woonplezier? Met een overkapping in de tuin geniet je dan nog meer van het buitenleven. Kies je voor een overkapping, dan kom je ook op het punt om na te denken over welke houtverbindingen de overkapping moet krijgen. Wij laten je graag de mogelijkheden zien.

Welke houtverbinding overkappingen zijn er mogelijk?

Vind je bij het plaatsen van een houten overkapping het niet mooi om overal schroeven te gebruiken? Dan is het mogelijk om een deel van de verbindingen op een natuurlijke manier door het hout van de overkapping zelf te laten staan. Hieronder laten we jou graag de verschillende houtverbindingen voor een overkapping zien met een aantal voorbeelden erbij hoe dat er dan uitziet.

Contact opnemen met onze adviseurs

Een pen-gat verbinding

De pen-gat verbinding is één van de meest voorkomende houtverbindingen voor een overkapping. Bij deze verbinding worden twee houten onderdelen, bijvoorbeeld een spant, door middel van een pen-gat met elkaar verbonden. Aan het ene deel wordt een rechthoekige pen gemaakt, in het andere onderdeel een rechthoekig gat met dezelfde afmetingen zodat dit precies op elkaar aansluit.

Kies je voor deze verbinding, dan heb je een sterke verbinding voor jouw overkapping. Maar door de zichtbaarheid van de pen aan de buitenkant van de overkapping wordt het niet door iedereen als mooi ervaren. Dit bepaalt voor velen de keuze voor de verbinding of juist een andere verbinding. Oordeel zelf maar...

Een zwaluwstaartverbinding

Deze houtverbinding bestaat, zoals de naam al doet vermoeden, uit een constructie welke een zwaluwstaartachtige vorm heeft. Deze houtverbinding bestaat uit een mannetje en een vrouwtje, respectievelijk zwaluwstaartslede en zwaluwstaartgroef, welke exact in elkaar vallen. Het meest karakteristieke van deze zwaluwstaartverbinding is dat deze hierdoor trekkrachten kan opnemen. De beide onderdelen van de verbinding worden in het hout gevormd, dit kan met de hand worden gedaan maar ook machinaal.

Het is een houtverbinding welke veel belasting kan hebben. Daarom wordt deze verbinding veel gebruikt voor houten overkapping, omdat daar een grote trekkracht op komt. 

Genieten van het buitenleven

Of je nu kiest voor een houten overkapping met een pen-gat verbinding of een zwaluwstaartverbinding, met beide ga je optimaal genieten van het buitenleven. Eindeloze avonden met familie en/of vrienden met de zomerzon op jullie gezicht of knusse winterdagen onder een kleedje met de heater aan. En dat allemaal onder de overkapping. De mogelijkheden met overkappingen zijn eindeloos. Maar een ding is zeker, ze laten je genieten van elk seizoen!

Ontdek onze overkappingen

Neem contact op met onze adviseur

Wanneer je voor de keuze van een overkapping staat, is het goed mogelijk dat je met (enkele) vragen zit. Adviseur Lieuwe is daar om jou te helpen. Aan de hand van een vrijblijvend, persoonlijk advies geven ze antwoord op al jouw vragen. In onze showroom laten ze de verschillende mogelijkheden op het gebied van overkappingen zien en hebben we ook voorbeelden van de diverse houtverbindingen voor een overkapping. Daarnaast pakken ze de 3D app van Trendhout erbij om visueel te laten zien hoe de overkapping eruit kan komen te zien. Zo heb je direct een beeld bij de overkapping.

Via onderstaande button kun je jouw vrijblijvende, persoonlijke advies aanvragen. Je kunt in het formulier al aangeven met welke vragen je zit. Het is ook mogelijk om een afspraak in te plannen, geef dan een voorkeursdag aan. 

Neem contact op met Lieuwe

filter en sorteer