Tuinbestrating

Bij mooi weer zijn we veel buiten te vinden en de tuin is dan de meest ultieme plek om jouw tijd door te brengen. De tuin wordt tegenwoordig steeds vaker een verlengstuk van de rest van de woning. Of je nu op zoek bent naar tegels of stenen voor jouw nieuwe terras? Of dat je een compleet nieuwe tuin wilt aanleggen? Bij ons ben je dan aan het goede adres, want wij hebben alles in huis om jouw droomtuin te realiseren!

Voor ieder wat wils

Of je nu een moderne of een klassieke tuin hebt, we hebben voor ieder wat wils op het gebied van tuinbestrating. Want met de tuinbestrating van TuinVisie zitten we dan wel goed! Het merk TuinVisie is een producent, importeur en leverancier van een breed assortiment aan producten voor in de tuin. Denk hierbij aan sierbestrating, klinkers, terrastegels en keramische tegels. Uiteindelijk hebben zij alles voor de aanleg van jouw droomtuin. De passie van TuinVisie is dat zij jou willen helpen en inspireren bij de keuzes die jij gaat maken wanneer je jouw tuin gaat inrichten. Ontdek hieronder de mogelijkheden op het gebied van tuinbestrating.

Kleur en structuur van de terrastegel

Voor een groot deel bepalen terrastegels de gehele uitstraling van jouw tuin. Met een strakke tegel in de kleur antraciet creëer je de basis voor een moderne tuin. Maar een tegel met structuur past juist perfect bij een Mediterrane tuin. Structuur en kleur zijn belangrijke elementen waarmee je rekening moet houden bij de aanschaf van tuinbestrating. Kijk bij het kopen van tuinbestrating niet alleen naar wat je nu mooi vindt. Een tuin leg je immers niet ieder jaar aan.
Kies je voor een tegel waarin bepaalde stoffen zijn verwerkt, dan wordt de witte kalkuitbloei over het algemeen beperkt. En kies je voor een tegel die met een coating behandeld is, dan kan deze tegel jaren mee. Naast de vragen welke tegel je het mooiste vindt, kun je je ook afvragen wat de functie wordt van de tuin. Houd je van tuinieren? Dan vind je onderhoud aan de tuin een normale zaak. Maar lig je liever op jouw tuinset in de zon, dan raden we je aan om voor een onderhoudsvriendelijke tegel te gaan. Tegels met een coating hebben aanzienlijk minder kans op groene aanslag. En minder werk in de tuin, betekent automatisch ook meer genieten van jouw tuin!

De varianten van terrastegels

Betonnen tegels zijn er in vele varianten, zo kan de kleur, maat of vorm variëren. Deze tegels zijn over het algemeen erg betaalbaar. Daarentegen zijn keramische tegels wat duurder, maar beschikken deze wel over een aantal kwaliteiten. Keramische tegels zijn namelijk kleurvast, na vele jaren blijft de kleur nog steeds behouden. En dankzij het kras- en slijtvaste karakter zie je minder snel beschadigingen op deze tegels. Maar door het geringe gewicht zijn ze minder geschikt om in zand te verwerken. Wanneer de tegels een speciale onderlaag hebben, dan kunnen ze wel verwerkt worden in zand. Een derde variant van tegels is natuursteen. Het is een materiaal dat wordt gewonnen uit de natuur. Dit zorgt ervoor dat elke natuursteen uniek in zijn soort is. Wil je graag een natuurlijk terras, dan is natuursteen een goede optie.

Sterk en vorstbestendig

Je kunt ook kiezen voor stenen en klinkers. Deze zijn goed geschikt voor het verharden van de oprit, het leggen van een terras of het creëren van een wandelpad in de tuin. Qua kleur, vorm en maten is er een uitgebreide keuze. De stenen en klinkers zijn maatvast en eenvoudig te bewerken als dat nodig is. Om te bekijken welke tegels het beste bij jouw passen, is het handig om de kenmerken van de tegels te weten.
De betonnen tegels en klinkers zijn verkrijgbaar in vele soorten en maten. Deze stenen zijn maatvast, eenvoudig te verwerken, sterk, vorstbestendig en betaalbaar. Zijn de stenen en klinkers gemaakt van keramiek dan staan deze ook wel bekend als gebakken bestrating. Door het bakproces zijn ze niet volledig maatvast, wat zorgt voor een authentiek beeld. Qua prijsniveau ligt het hoger dan beton, maar is wel duurzaam. De steen is kleurvast en in de loop der jaren wordt de kleur alleen maar mooier.

Naast deze twee soorten zijn er ook stenen en klinkers gemaakt van natuursteen. Ze worden ook wel eens kinderkopjes genoemd. Natuursteen is een verzamelnaam voor het gesteente dat is gewonnen uit de natuur. Graniet en basalt zijn enkele voordelen van natuursteen, elke steen heeft zijn eigen kenmerken. Dezelfde patronen, zoals we kennen bij keramische tegels, komen bij natuursteen niet voor. Afhankelijk van het soort natuursteen, is dit product soms krasgevoelig. Maar doordat de stenen en klinkers door en door gekleurd zijn, vallen de beschadigingen minder op.

Je vindt de tuinbestrating op onze tuinafdeling. Wanneer je het buitenterrein op loopt, dan zie je de verschillende mogelijkheden voor jouw nieuwe bestrating. Kom je er zelf niet helemaal uit? Vraag dan één van onze tuinspecialisten, zij helpen je namelijk graag verder! 

Stel jouw vraag aan onze tuinspecialist

filter en sorteer