Ritsscreens

Ben je op zoek naar doeltreffende zonwering voor jouw ramen? Kies dan voor ritsscreens. De vlakhangende stof van deze screen zorgt voor optimale filtering van zonlicht en warmte in huis. Je kunt rekenen op een zonlichtfiltering van maar liefst 90% waarbij je van binnen gewoon naar buiten kunt blijven kijken. Een screen geeft je daarbij een gevoel van veiligheid en privacy, zonder dat jouw contact met de buitenwereld wordt afgesloten.

Wat zijn ritsscreens?

Misschien doet de naam jou al vermoeden waarom ze ritsscreens heten, maar het zonwerende doek wordt over de gehele lengte en zijkanten geritst in de geleiders die op het kozijn zijn bevestigd. Dit maakt deze zonwering volledig windvast en wordt er tegelijkertijd voor gezorgd dat het zonwerende doek mooi en strakgespannen blijft. Doordat er geen kieren tussen het doek en de geleider kunnen ontstaan, krijgen zowel zonlicht als insecten geen kans om binnen te dringen. Dit maakt het de perfecte zonwering.

Wist je dat ritsscreens, ritzscreens en zipscreen feitelijk hetzelfde product zijn? De termen worden alleen af en toe door elkaar gebruikt. Bij alle drie wordt er verwezen naar de manier waarop het doek door de geïntegreerde doekgeleiding in de zijgeleiding opgesloten zit. Deze eigenschap is een belangrijk verschil met gewone screens, zorgt voor extra windbestendigheid, een beter hanggedrag en het houdt dus de insecten buiten.

De kleur van het doek speelt een belangrijke rol in de functionaliteit van het ritsscreen. De donkere doekkleuren laten over het algemeen minder licht en warmte door dan de lichtere doeken. Door de weefseldichtheid en de kleur van het doek worden zonnestralen weerkaatst, opgenomen en doorgegeven zodra deze het zonwerende doek raken. Lichte doeken bieden een minimale UV-bescherming van 95% en donkere doeken kunnen tot wel 100% UV-bescherming geven. Deze doeken zorgen naast een goed inzicht naar buiten, minder inkijk naar binnen, minder vervelende schitteringen en een optimale ventilatie zonder insectenoverlast.

Altijd een passende oplossing

Van een ritsscreen bestaan verschillende modellen zodat er voor ieder raam een passende oplossing is. Het zonweringsmerk Verano heeft een mooi instapmodel, type V540, die uitermate geschikt is voor kleine en middelgrote ramen. Heb je juist grote ramen? Dan kom je in het type V599, een XL-variant ritsscreen die kan worden gebruikt bij ramen van wel zes meter hoog. De smalle geleiders van dit type en de speciale bovenbak zorgen voor een stijlvol aangezicht.

De ritsscreens van het merk Sunmaster worden volledig passend gemaakt bij jouw wensen en de uitstraling van jouw huis. De screens kunnen een afmeting hebben van 50 cm tot maar liefst 500 cm hoog. De breedte is ook mogelijk van 50 cm tot maar liefst 500 cm. Ze zijn mogelijk met een rond of vierkante aluminium omkasting in diverse kleuren. Maar welke bediening wens je?

Een ritsscreen kun je namelijk op verschillende manieren bedienen; elektrisch of handmatig. Kies je voor handmatig, dan krijg je bediening door middel van een band met bandopwinder of oogwindwerk inclusief een afneembare slingerstang. De snoerlengte omvat dan 2,5 meter. Ga je toch liever voor gemak, dan kies je voor elektrische bediening. Je kiest voor bediening door middel van een motor met opbouwschakelaar of een Brel motor inclusief een afstandsbediening.

Maar misschien wil jij gaan voor nog meer gemak en word je helemaal wild van technische snufjes. Dan kies je voor bediening met jouw smartphone of tablet. Waar je ook bent, thuis in de stoel of onderweg in de auto; je zorgt ervoor dat de screens automatisch omhoog of omlaag gaan. Dit doe je door de Somfy Connexoon. Een slimme oplossing die je huis comfortabeler, veiliger en gemakkelijker maakt! Daarbij kun je nog veel meer voorzieningen op deze app aansluiten, zoals een bewegingsmelder, stroomuitvalmelders of andere elektrische apparaten.

Lees meer over de Somfy Connexoon

Inmeten en monteren

Een ritsscreen heeft altijd een passende oplossing, maar omvat wel maatwerk. Om jou hierin te ondersteunen, komen onze monteurs graag persoonlijk bij jou langs om de screens in te meten en monteren. Zo ben jij er zeker van dat jouw nieuwe ritsscreens de juiste afmetingen hebben en op een deskundige wijze gemonteerd worden door onze monteurs. Gegarandeerd een goed eindresultaat!

Bekijk meer over het inmeten en monteren

Wil jij graag meer schaduw in huis? En zijn voor jou ritsscreens de ideale oplossing? Kom dan eens langs in onze winkel en laat je adviseren door één van onze adviseurs op de zonweringafdeling. Zij laten je graag alle mogelijkheden zien en een passende oplossing.

filter en sorteer