Bamboe schutting

Houd je van natuurlijke materialen, dan creëer je een natuurlijke oase in de tuin door een bamboe schutting. Want je creëert absoluut een geweldige sfeer in jouw tuin met bamboe.

Helemaal hip voor in de tuin

Tegenwoordig is een bamboe schutting in de tuin helemaal hip. Steeds meer mensen zijn op zoek naar de houten en betonnen schuttingen. Een schutting van bamboe biedt daarin de perfecte uitkomst om zo toch privacy in de tuin te creëren. Want bamboe doet warm aan en geeft jouw tuin een natuurlijke sfeer. Maar wat kunnen we eigenlijk allemaal met dit mooie natuurproduct? Want dat is wat het is, een natuurlijk product.

Voor het afscheiden van de tuin middels bamboe zijn verschillende opties. Zo kun je een bamboe schutting maken voor de nodige privacy in jouw tuin. Maar je kunt er ook voor kiezen om een bamboe afscheiding midden in de tuin te plaatsen voor een ruimtelijk effect. Of je kiest ervoor om een bamboe border te plaatsen om hoogteverschil op te vangen en het is zelfs mogelijk om een bamboe tuindeur te laten plaatsen. Zoals de meesten wel weten, groeit bamboe onder andere in Azië en is dit er in verschillende soorten en diktes. Van grove stengels tot hele subtiele stengels. Het is en blijft een natuurproduct. De stengels zijn hol van binnen en als deze verticaal geplaatst worden, dan kan er dus water in lopen. Echter om het rotten tegen te gaan, zijn de stengels aan de bovenzijde dichtgemaakt zodat er geen water in kan lopen.

Een bamboe schutting plaatsen

Doorgaans wordt bamboe als oprolbare mat geleverd. Dit wil zeggen dat alle stengels met ijzerdraad met elkaar verbonden zijn. Je kunt daarna proberen om een mat rechtop te zetten, maar dan merk je al snel dat de mat niet erg stabiel staat. Het is niet wenselijk om een bamboe schutting met de stengels in de grond te plaatsen. Dit met de reden dat de stengels dan snel kunnen rotten omdat er geen lucht meer bij kan. Wanneer je kiest voor een bamboe schutting, dan is het verstandig om deze tussen twee geïmpregneerde tuinpalen te bevestigen met behulp van een U-profiel. Door de tuinpalen en het U-profiel wordt de bamboe schutting ingesloten en kan deze niet meer bewegen. Zo krijgt de schutting de juiste stabiliteit die deze nodig heeft. Vraag één van onze medewerkers op de tuinafdeling ook eens hoe je zo’n schutting het beste kunt plaatsen.

Belangrijke verzorging vereist

Door de blootstelling aan veel regen en wind krijgt bamboe op den duur te maken met vergrijzing. Dat ziet er niet zo heel mooi uit en is ook zonde van je schutting. Om dit tegen te gaan is het raadzaam om gebruik te maken van een bamboe booster. Dit bevat een plantaardige olie die ervoor zorgt dat de schutting niet snel vergrijst. Is jouw bamboe al vergrijst en ben je te laat? Geen probleem, ook dan kun je het probleem nog verhelpen. Maak eerst gebruik van een speciale bamboe ontgrijzer en behandel het vervolgens met de booster. Eén keer per jaar dien je dit op jouw schutting aan te brengen tegen vergrijzing van de bamboe. Met de juiste verzorging is de gemiddelde levensduur van een bamboe schutting 15-20 jaar.

Wil je dit komen bewonderen in onze winkel? Dat is mogelijk! Je ontdekt heel goed de voordelen van een schutting en onze specialisten helpen je graag met het maken van de beste keuze voor in jouw tuin.

Bekijk onze openingstijden

filter en sorteer