Isolatie

Bij een bouwproject is isolatie een belangrijk thema. De basis wordt namelijk gelegd met goede isolatie. Want het goed isoleren van woningen begint in de fundering en eindigt vervolgens bij het dak. Isolatie is echt onmisbaar bij het bouwen van een woning of gebouw.

Het gebruik van isolatie is kostenbesparend en minder belastend voor het milieu. Want goede isolatie in huis betekent natuurlijk een laag energieverbruik. Het bouwjaar van een woning en het type woning bepalen welk isolatiemateriaal het meeste geschikt is. De vochtigheidsgraad heeft hier ook een invloed op. Want een huis die tussen bomen staat heeft bijvoorbeeld meer vocht dan een huis in het centrum van een stad.

Soorten isolatiemateriaal

Welk soort isolatiemateriaal je nodig hebt, dan hangt af van jouw wensen op het gebied van kosten en isolatiewaarde. We lichten hieronder de soorten isolatie uit:

  • Glaswol behoort tot de meest gebruikte isolatie. Het is brandveilig, duurzaam, waterafstotend, licht van gewicht en heeft een zeer hoge isolatiewaarde.
  • Steenwol is de isolatie met de hoogte isolatiewaarde. Het is namelijk brandveilig, duurzaam, eenvoudig zelf te plaatsen en houdt geluid tegen.
  • Polystyreen bestaat uit kunststof isolatiemateriaal. Het wordt voornamelijk gebruikt voor onder betonvloeren, vloerverwarmingssystemen en aken. Voor 98% bestaat het stilstaande lucht en het heeft hierdoor een hoge isolatiewaarde.
  • Toepasbaar voor platte daken, vloeren, wanden en dakterras is XPS. Dit is een hardschuimisolatieplaat, zeer licht van gewicht, duurzaam en vochtbestendig.
  • In de bouw is pur niet weg te denken, dit wordt met name gebruikt voor dakisolatie.
  • Resol is isolatie met als basisgrondstof bakeliet. Het is brandveiliger en beter isolerend dan de traditionele isolatiematerialen.

Wil je meer informatie over onze isolatie? Laat dan op het onderstaande formulier jouw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op. Of kom langs in onze winkel!

filter en sorteer