Skottelbraai

7 Resultaten

per pagina

7 Resultaten

per pagina
filter en sorteer

Dit is toch wel de musthave voor de kampeerder. Op de camping kun je genieten van culinaire hoogstandjes, net zoals thuis. Dit alles doe je met de skottelbraai van CADAC. Dit barbecuemerk is bekend geworden dankzij de populaire skottelbraai.

Wat is de skottelbraai?

Wist je dat de skottelbraai zijn oorsprong vindt in Zuid-Afrika? Waar vroeger de boeren een oude ploegschaar boven het vuur plaatsten om hun eten te bereiden? Dit was uiteindelijk de basis voor het ontstaan van de huidige skottelbraai. Zoals wij tegenwoordig de skottelbraai kennen, is dat deze barbecue geschikt als camping of reis barbecue. De barbecue werkt volledig op gas en heeft geen elektrische aansluiting nodig. Niet voor niets een populaire barbecue voor de kampeerders onder ons!

De skottelbraai is een grote, geëmailleerde wok met een diameter van 48 cm. Perfect om in de buitenlucht allerlei gerechten te bereiden, variërend van eieren tot pannenkoeken en van roerbakrecepten tot vlees. Heb je een deel van het eten klaar, dan kun je dit aan de buitenzijde warm houden met een voedselscheider zodat je verder kunt koken op het middelste gedeelte. De skottelbraai weegt slechts 6 kg en is eenvoudig mee te nemen, dankzij het onderstel van aluminium dat eenvoudig los geschroefd kan worden.

De barbecue kun je uitbreiden met verschillende accessoires, zodat je meer kunt bakken dan alleen eieren en pannenkoeken. Of wat denk je van de skottelbraai paella, de nieuwe variant op de skottelbraai. Dankzij de opstaande randen van de pan is deze barbecue perfect voor het bereiden van (roer)bak gerechten en paella. Kortom, met de skottelbraai heb je eindeloze kookmogelijkheden. De barbecue is geschikt voor zowel thuisgebruik als recreatief gebruik. Zet er een gasfles bij en je kunt gaan barbecueën.