Dakkapel

Heb jij behoefte aan meer ruimte op zolder? Maar wil jij het daglicht liever niet inleveren? Dan is een dakkapel een goede oplossing. Door een VELUX dakkapel te plaatsen heb je direct dé oplossing voor meer daglicht, frisse lucht en ook nog eens extra woonruimte. Er bestaan verschillende soorten dakkapellen van het merk VELUX.

De basis VELUX dakkapel

Door het slimme ontwerp kunnen de dakramen van VELUX nu 10° steiler in het dak geplaatst worden. In combinatie met een basis VELUX dakkapel, één van de soorten dakkapellen, heb je een boost van natuurlijk daglicht, meer loopruimte en hele goede ventilatiemogelijkheden. Zo creëer je een fijne kamer op zolder, omdat je tot wel 3 keer meer daglicht naar binnen krijgt dan bij een traditionele dakkapel.
Door de verschillende maten en uitvoeringen bepaal je heel gemakkelijk zelf hoeveel ruimte je wilt toevoegen. Je bepaalt ook welke functie en afwerking de dakramen moeten hebben. Deze basis VELUX dakkapel is verkrijgbaar met 1, 2 of 3 dakramen naast elkaar en kan eenvoudig van binnenuit in één dag geplaatst worden.

Ontdek ook onze dakramen

VELUX dakkapel serre

Een traditioneel dakkapel heeft een verticaal raam met een plat dak, waardoor het daglicht beperkt naar binnen kan komen. Maar bij de VELUX dakkapel serre komt het daglicht zowel van boven als van onder doordat er twee rijen dakramen boven elkaar worden geplaatst. Hierbij dienen de bovenste dakramen als een ‘glazen dak’, waardoor tot wel 3 keer meer daglicht binnenkomt. Zo heb je niet alleen de extra ruimte van een dakkapel, maar de gehele kamer wordt ruimtelijker door meer daglicht.

De dakserre steekt tot 60 cm uit het dakvlak waardoor deze vaak zonder vergunning te plaatsen is. Aan de dakserre zitten de gelijke eisen als een regulier dakraam, waardoor de VELUX dakserre ook als extra dakkapel op de twee verdieping of aan de voorzijde van de woning te plaatsen is. Kortom, de voordelen van een regulier dakraam met extra ruimte!

Tip: ervaar de VELUX serre in ons eigen VELUX huis. Het enige VELUX huis in Nederland staat namelijk gewoon bij ons in de winkel!

Ga je uiteindelijk de dakkapel zelf monteren of laat je het over aan de professional? Ze zijn volledig in één dag op de bouwen zonder kraan. Je kunt deze zelf monteren, maar het is ook mogelijk om hem te laten plaatsen door onze monteurs. Alles wordt dan van A tot Z geregeld en neemt heel veel werk uit handen. En daarna kun jij genieten van een heerlijke lichte en ruime kamer.

Wil jij graag een dakkapel? Kom langs in de winkel en ontdek de mogelijkheden!

Bekijk onze openingstijden

filter en sorteer