Badkamers met bad & douche

Om de ruimte van de badkamer optimaal te gebruiken, is het belangrijk om na te denken over de onderdelen die u graag in uw badkamer wilt zien. Heeft u liever een bad of een douche? Of zelfs beide? Ga voor een efficiënt douchebad of geniet van een heerlijk ruime inloopdouche. U heeft alle mogelijkheden!

Ontdek de mooiste badkamers

Bij beschikking over een beperkte ruimte is een douchebad de perfecte optie. Deze geeft de mogelijkheid om zowel een douche als bad in de badkamer te plaatsen, waardoor u naast het genieten van een snelle opfrisbeurt, ook languit in bad kunt gaan liggen. Door de slimme oplossingen gaat u, wanneer u kiest voor een douchebad, qua comfort er niets op achteruit. Er wordt namelijk optimaal gebruik gemaakt van de kleine ruimte. Een grotere ruimte zou geschikt kunnen zijn voor een badkamer met bad en douche. Geniet in dat geval bijvoorbeeld van de voordelen van een inloopdouche.

Lees meer over een inloopdouche

Er zijn verschillende mogelijkheden waardoor u zowel kunt douchen als badderen in een beperkte ruimte. Ontdek welke het beste bij uw badkamer past!

Bad met douchegedeelte

Een douchebad is een bad, met daarin een douchezone. Een populair badkamerelementen dat vaak gebruikt wordt in kleine badkamers, aangezien deze ontzettend ruimtebesparend is. Bovendien is het bad ontzettend praktisch, wanneer u bijvoorbeeld in bad zit en uw haren even uit wilt spoelen, heeft u direct de douche bij de hand. Het bad ziet er uit als een normaal bad, maar is aan één zijde voorzien van een douchegedeelte. De vloer van dit douchegedeelte is vlak, waardoor u goed kunt staan. Hierbij is het belangrijk om het bad af te schermen met een goede douchewand, zodat u geen last hebt van spetters op de vloer. Dit kan ook door middel van een simpele en goedkope oplossing, een douchegordijn!

Bad & douche

Een andere mogelijkheid is een badkamer met bad en douche, waarbij zowel een los bad als een losse douchecabine of inloopdouche geplaatst wordt. Zelfs in een kleinere badkamer is deze mogelijkheid een optie. Veel mensen denken dat een bad of een hoekbad altijd groot moet zijn. Echter zijn er baden in allerlei formaten. In een compacte badkamer zou een klein ligbad een prima optie kunnen zijn. Of plaats het bad in de hoek, zodat u meer loopruimte overhoudt. 

Persoonlijk advies van onze badkameradviseurs

Onze adviseurs kunnen nog veel meer vertellen over efficiënte badkamerindelingen en hoe een bad en douche het beste tot hun recht komt in uw badkamer. Naast de verschillende mogelijkheden qua indeling heeft u eindeloos veel keuze uit kleuren en materialen. Van moderne en strakke badkamers tot landelijke en klassieke ontwerpen. Wilt u advies over een badkamer met inloopdouche bij u thuis? Kom eens naar de winkel, onze badkameradviseurs helpen u graag bij het uitzoeken van uw droombadkamer.

Maak vrijblijvend een afspraak

filter en sorteer