Badkamer renovatie

Badkamer renovatie

In plaats van een geheel nieuwe badkamer installeren, kan Boer Badkamers u ook helpen bij het renoveren van de bestaande badkamer. Maak bijvoorbeeld een inloopdouche in een bestaande badkamer, of heeft u al een goed badkamermeubel, maar is deze niet modern? Kies er dan bijvoorbeeld voor om de grepen of knoppen er vanaf te halen, zodat het meubel strakker oogt en beter past bij de moderne stijl. Ontdek de mogelijkheden!

Wanneer kiezen voor renovatie?

Woont u in een oud huis, met een gedateerde badkamer? Of u bent gewoon uitgekeken op de tegeltjes die u 15 jaar geleden uitgekozen heeft? Iedere badkamer kan op een gegeven moment wel een flinke opfrisbeurt gebruiken. Een badkamerrenovatie is goed te realiseren wanneer de basis van uw badkamer goed is, maar ondertussen wel toe bent aan een nieuwe douche of badkamermeubel. Of het nu gaat om een toilet of meer kastruimte. Met een paar makkelijke aanpassingen krijgt uw badkamer een hele nieuwe uitstraling. En het is een feit: wanneer u uw badkamer wilt verbouwen, komt daar nogal wat bij kijken. Daarom kunt u maar beter goed voorbereid zijn! Precies daarom geven wij 10 tips voor een geslaagde renovatie van uw badkamer.

Doe badkamerinspiratie op!

Tip 1. Laat u inspireren voordat u de badkamer gaat verbouwen

De keuze is oneindig op het gebied van badkamers, of het nu gaat om de stijl, in indeling of de badkamermeubelen. Het is dan ook belangrijk om eerst te bepalen wat u wilt veranderen. Moet de hele badkamer verbouwt worden of zijn enkel een paar onderdelen aan vervanging toe? Hoe zit het met de stijl, blijft deze hetzelfde of gaat u voor een compleet nieuwe look?

Om het u wat makkelijker te maken hebben we prachtige inspiratiepagina’s ontwikkeld waar u de mooiste badkamers vindt. Zo krijgt u vanzelf een beeld van uw toekomstige badkamer. Ontdek daarnaast de laatste trends op het gebied van badkamers!

Tip 2. Bepaal het budget

Over het algemeen is het verbouwen van een badkamer een behoorlijke uitgave. Het is dan ook goed om van te voren uw budget te bepalen, maar ook waar u dit precies aan wilt en moet besteden. U moet ook rekening houden met het incalculeren van alle bijzaken. Want met alleen een nieuwe douchecabine, wastafel, tegels en zwevend toilet bent u er nog niet.

Lees meer over de kosten voor een badkamerrenovatie

Tip 3. Meten is weten

Het is van groot belang om precies te weten hoe groot de badkamer is. Meet de ruimte heel precies op en maak een bouwtekening, heel simpel, op ruitjespapier. Wanneer u een schaal van 1/50 aanhoudt, blijft het mooi overzichtelijk. De deur en eventuele ramen mogen niet ontbreken in de tekening. Deze bouwtekening zal erg handig zijn bij het aanvragen van offertes. Op deze manier kunnen de badkameradviseurs de kosten gemakkelijker bepalen.

Tip 4. Praktische indeling

Aan de hand van de bouwtekening kunt u ook heel gemakkelijk de badkamer indeling bepalen. De verschillende onderdelen voor de badkamer, zoals een douchecabine, wastafel en toilet, zou u zelf op schaal op papier kunnen tekenen en uitknippen. Zo kunt u meerdere indelingen uitproberen en spelen met de verschillende elementen.

Tip 5. Leidingwerk

Voortbordurend op de laatste twee tips, kunt u nu kijken waar de leidingen en afvoeren in de badkamer lopen. Wanneer de indeling hetzelfde blijft, hoeft u niks aan te passen. Bij een nieuwe indeling moet u rekening houden met extra werk (en extra kosten) voor het omleggen en wegwerken van de leidingen en afvoeren. Hierbij is het goed om af te wegen of de kosten opwegen tegen de baten van het omleggen. Laat hierbij ook controleren of het huidige leidingwerk aan vervanging toe is.

Tip 6. Tijdloze badkamer

Het kan ontzettend aantrekkelijk zijn om de laatst trends te volgen, maar is het belangrijk om in acht te nemen wat u over 10 jaar nog altijd mooi zult vinden. Ook is het goed om te bedenken of dat de badkamer in de toekomst ook praktisch genoeg zal zijn. Zal de indeling van de badkamer ook nog handig zijn wanneer er bijvoorbeeld kinderen komen of als u toch onverhoopt minder lenig wordt? Laat u adviseren door onze badkameradviseurs over de laatste innovaties en trends!

Tip 7. Strakke planning

Het is goed om een strakke planning te hebben wanneer u de badkamer laat verbouwen, aangezien u een bepaalde tijd niet naar het toilet kunt en niet kunt douchen. Een strakke planning van de renovatie is essentieel, zodat u niet te lang zonder sanitaire voorzieningen zit. Maak goede afspraken over het verwezenlijken van de badkamer en dat er goed gecommuniceerd wordt mocht er onverhoopt vertraging zijn. Dit voorkomt onnodige teleurstellingen en geeft u de mogelijkheid om nog iets te regelen.

Tip 8. Duurzame keuzes

Het wordt steeds belangrijker dat u duurzame keuzes te maken. Zorg er bijvoorbeeld voor dat uw badkamer goed geventileerd kan worden, zodat uw nieuwe badkamer zo lang mogelijk mooi blijft. Een andere duurzame investering is de aanschaf van LED-verlichting. Deze lampen gaan veel langer mee en kosten ook nog eens minder energie. Bovendien is het nemen van een douche veel duurzamer dan een bad, aangezien een bad twee keer zoveel water kost. Andere mogelijkheden zijn bijvoorbeeld een waterbesparende douchekop of een toilet met een tweedelig reservoir. U duurzaam wordt uw badkamer?

Tip 9. Onderhoudsvrij

Naast alle duurzame keuzes, kunt u ook kijken naar manieren om de badkamer zoveel mogelijk onderhoudsvrij te maken. Zo heeft Geberit Rimfree ontwikkeld, een toilet zonder spoelrand, die veel gemakkelijker schoon te maken is. Maar denk ook aan de afwerking van de vloeren, wastafel en douchecabine, zodat u na de renovatie zo min mogelijk schoonmaakwerk overhoudt.

Lees meer over Geberit Rimfree

Tip 10. Schakel een ervaren monteur in

Het verbouwen van een badkamer is geen simpel klusje. Schakel dan een ervaren monteur of bouwvakker in. De klus zal dan ook het snelst geklaard zijn, u weet zeker dat er vakwerk afgeleverd wordt en kunt u zich bezighouden met het leukste gedeelte hiervan: Uitkijken naar het moment dat u kunt gaan genieten van uw nieuwe badkamer!

Ontdek onze eigen badkamermontage

Bent u geïnteresseerd wat Boer Badkamers op het gebied van renovatie voor u kan betekenen? Maak dan een vrijblijvende afspraak met één van onze badkameradviseurs. Zij voorzien u graag van de mogelijkheden en kosten.

Momenteel is het gezellig druk op onze sanitairafdeling en zijn de agenda’s van onze adviseurs goedgevuld. Uw droombadkamer samenstellen is geen dagelijkse bezigheid en iets waar tijd voor nodig is. Wij plannen de afspraken om die reden ruim in, waardoor het helaas kan voorkomen dat uw afspraak pas later dan uw voorkeursdatum ingepland kan worden. Wij vragen hiervoor uw begrip en hopen u zo spoedig mogelijk van dienst te kunnen zijn.

Maak vrijblijvend een afspraak

filter en sorteer