Traprenovatie

Heb je er wel eens op gelet hoe vaak je op een dag de trap op en neer loopt? Dit is vast vaker dan je eigenlijk door hebt. Is jouw trap ook nodig toe aan renovatie, omdat je in het midden van de tredes de slijtageplekken ziet zitten? Of omdat de verf los laat en de trapleuning niet meer zo goed vast zit aan de muur? Kortom, tijd om de trap op te knappen of in zijn geheel opnieuw te bekleden. 

Contact opnemen met de adviseurs

Wat kost een traprenovatie?

Als je jouw trap wilt vernieuwen en/of renoveren, dan ben je natuurlijk ook benieuwd naar de kosten hiervan. Het berekenen van de kosten voor een traprenovatie is afhankelijk van meerdere factoren. Het is van belang dat de staat van de trap in kaart wordt gebracht en welk soort bekleding je graag erop wilt. Wil je jouw trap renoveren en ben je benieuwd naar de kosten? Onze adviseurs maken graag een offerte voor je als we alle bijbehorende informatie compleet hebben. Zo kunnen we een passende offerte maken.

Traprenovatie van open trap

Heb je thuis een open trap en denk je aan traprenovatie? Je kunt ervoor kiezen om de trap volledig rondom te bekleden of alleen de treden en trapneus te bekleden. Het materiaal wat je kiest, bepaalt uiteindelijk wat het meest geschikt is. 

Heb je thuis een open trap en denk je aan renovatie, dan kun je overweg om de traptreden dicht te maken. Maak je jouw open trap dicht, dan vallen vuil en/of stof niet of nauwelijks door de treden naar beneden. Daarnaast is een dichte trap over het algemeen stiller doordat de tredes minder kraken. Kies je voor het dichtmaken van de trap, dan heb je nog meer mogelijkheden qua bekleding. 

Verschillende mogelijkheden bij het renoveren van je trap

Je kiest ervoor dat het tijd is om de trap op te gaan knappen, dan kun je dit op verschillende manieren gaan aanpakken. Maar laten we eerst twee dingen uit elkaar halen. Een trap renoveren doe je voordat je de trap gaat bekleden. Dus wanneer jij je trap hebt gerenoveerd, dan kun je kiezen hoe je deze gaat bekleden. Variërend van marmoleum tot tapijt en van laminaat tot PVC. Hieronder lichten we graag de verschillende opties toe, zodat je een keuze kunt maken wat het beste bij jouw trap en woonsituatie past. 

Traprenovatie PVC

Wanneer je op zoek bent naar een duurzame en slijtvaste oplossing voor jouw trap, dan is traprenovatie met PVC de perfecte oplossing voor jou! Maar waarom bekleed je jouw trap met PVC? Zoals je misschien weet, hebben PVC vloeren meerdere voordelen ten opzichte van andere vloeren. De vloeren zijn onderhoudsarm en gemakkelijk schoon te maken. Dus je trap bekleden met PVC is een goede optie. Ben je toe aan een nieuwe vloer en kies je voor een verlijmde PVC vloer? Dan kun je ervoor kiezen om de trap ook direct mee te nemen en te bekleden met het overgebleven PVC voor een egale look and feel. 

Traprenovatie betonlook

Kies je voor een traprenovatie met een betonlook, dan worden de tredes van je huidige trap vervangen door tredes welke een betonlook hebben. Je schuift deze over de bestaande treden heen schuiven en bevestig je dan vervolgens vast. Zo krijgt jouw trap eenvoudig een stoere en moderne uitstraling. Past perfect wanneer je een moderne of industrieël interieur hebt, maar in feite kan deze trapuitstraling in elk interieur. Het gaat erom als jij het mooi vindt, dat het kan! 

Traprenovatie laminaat

Heb je wel eens aan laminaat gedacht voor op de trap? Maar waarom zou je kiezen voor laminaat op de trap? Laminaat op de trap is stevig, slijtvast en onderhoudsvriendelijk. Dat maakt het materiaal een uitstekende keuze voor op de trap. Of je nu een open of een dichte trap hebt, dat maakt met laminaat niet uit. Heb je al een mooie laminaatvloer in huis liggen, dan is het heel erg gaaf om deze door te trekken op de trap. Zo wordt jouw interieur één geheel en zorg je voor een rustige basis in jouw interieur. Maar heb je een strakke vloer in huis, dan geeft een laminaat trap met een houtlook jouw interieur juist een warme uitstraling. Bij laminaat heb je keuze uit vele soorten, dus er is altijd iets wat bij jou past.

Traprenovatie tapijt

Ben je juist op zoek naar een zachte aanvulling voor jouw trap, dan is tapijt voor jou de oplossing! Tapijt heeft als grote voordeel dat het het geluid van voetstappen op de trap dempt. Daarnaast voelen de voeten lekker warm als je erover heen loopt en is de kans op uitglijden minimaal. Helaas zijn niet alle tapijtsoorten geschikt om de trap mee te bekleden. Tapijt met een lage pooldichtheid raden wij af, omdat het dan mogelijk is dat je de rug van het tapijt kan zijn als het tapijt om de traptreden wordt gebogen. Vraag dus van tevoren advies aan onze adviseurs!

Traprenovatie met verlichting

Het kan gevaarlijk zijn om op een donkere trap te lopen. Je zet één stap verkeerd en dit kan pijnlijke gevolgen hebben. Maar wij hebben de oplossing! Een trap met de juiste trapverlichting bevordert de veiligheid en helpt daarbij om te voorkomen dat je van de trap valt. Een trap met trapverlichting staat hartstikke chique in jouw interieur en zo maak je van jouw trap een echte blikvanger die jou veilig de weg naar boven en naar beneden wijst. Hoe fijn is dat?! Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Ontdek in onze winkel eens wat de mogelijkheden zijn en wat past bij jouw woonsituatie. 

Voordelen van traprenovatie

Wanneer een trap veel gebruikssporen heeft, dan kan deze behoorlijk glad zijn. Het wordt dan echt tijd om jouw trap te renoveren. De bestaande trap kun je bekleden met een vloer die niet slijt. Kies je voor de nieuwe trapbekleding, zorg er dan voor dat de bekleding een goede geluiddemping heeft, waardoor je er ook qua geluid op vooruit gaat. Je hebt dan geen ‘last’ van stampende familieleden, waardoor het heerlijk stil is in huis.

Heb jij een houten trap, dan is het opnieuw lakken van de trap de eerste stap. Het geheel maak je af met trapneus profielen. Zoals de naam al doet vermoeden, zitten deze op de punt van de traptredes en voorkomen deze dat je wegglijdt zodra je de trap op of af loopt. Met een bijpassende trapleuning wordt het een mooi geheel.

Verschillende vloeren voor de trap hebben de juiste anti-slip eigenschappen. En daarbij kijk je ook naar de juiste sfeer voor de trap. Van houtlook tot betonlook, je kunt van jouw trap een waar pronkstuk maken. Of het nu gaat om een wendeltrap, zoldertrap, een dichte of open trap, dat maakt niet uit! Elke trap kan opnieuw worden bekleed.

Hoe gaat het in zijn werk?

Heb je besloten dat het tijd is om de trap te renoveren? Dan kunnen we stap voor stap met jou kijken waar je op moet letten. In onze winkel adviseren onze adviseurs jou graag om uit te zoeken wat de juiste bekleding is voor jouw trap. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, hebben we verschillende vloeren in ons assortiment die geschikt zijn voor een trap. Bij het kiezen van de juiste bekleding kijken we ook naar de sfeer en uitstraling die je graag wilt creëren. 

Met de diverse mogelijkheden kunnen we er samen voor zorgen dat jouw trap een ware blikvanger in huis wordt. Het maakt daarbij niet uit of het een dichte of open trap is. Jij vertelt ons jouw wensen, wij bespreken de opties met je en maken een passend voorstel. Vervolgens voeren onze monteurs de traprenovatie graag voor je uit. 

Onze vakmensen nemen het werk uit handen

Een trap bekleden, ofwel een trap stofferen, gaat de meeste mensen met een rechte trap wel goed af. Echter zit in de meeste trappen een bocht, misschien zelfs meerdere bochten en zitten er verschillen in de tredes. Het is daarom verstandig om dit een echte vakman te laten doen. Hoe handig is het dan dat wij een eigen montageservice hebben?!

Doordat je tijdens een traprenovatie de vloer vaak op maat moet zagen en/of snijden, is dit meestal een tijdrovende klus. Onze vakmannen voeren de traprenovaties professioneel uit, aangezien zij jarenlange ervaring hebben. Zo wordt er bij jou tijd bespaard en ben je uiteindelijk verzekerd van een prachtige trap als eindresultaat. Van tevoren komen onze monteurs eerst langs om de traprenovatie in te meten, om vervolgens de trap te komen renoveren.

Ben jij er ook aan toe om de trap te renoveren? Kom eens langs in onze winkel en ontdek alle mogelijkheden bij onze adviseurs op de vloerenafdeling. 

Maak vrijblijvend een afspraak

filter en sorteer