Tuinzagen & messen

Resultaten 1-16 van 19

Pagina
per pagina

Resultaten 1-16 van 19

Pagina
per pagina
filter en sorteer

Je wilt zo lang mogelijk genieten van de planten en bomen in jouw tuin. Het is daarom belangrijk om deze zo nu en dan te snoeien om de bomen en planten gezond en vitaal te houden. De takken die te dik zijn geworden voor een takkenschaar of snoeischaar kun je het beste snoeien met een snoeizaag.

 Je hebt verschillende soorten zagen. Welke handzaag voor jou het beste is, hangt af van de dikte van de tak maar ook welk soort hout het is en welke zaag jouw voorkeur heeft. Een zaag moet goed in de hand liggen en prettig voelen om mee te werken. Een takkenzaag heeft een blad met grove tanden om levend hout te kunnen zagen. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes. Met een beugelzaag kun je het zaagblad aanpassen aan het type hout.

De winter is een goede periode om bomen te gaan snoeien. De bomen zijn dan in winterrust. Raadpleeg altijd een snoeikalender om te kijken wat de beste periode is. Je zaagt de takken nooit in één keer af, de kans is dan namelijk groot dat je de boom beschadigt omdat de schors van de boom uit kan scheuren. Begin daarom altijd op de helft van de tak te zagen. Vervolgens zaag je het stuk dichter bij de stam af. Als laatste kun je het laatste stompje van de tak, niet te dicht bij de stam, er verder afzagen met de zaag.