Badkamers met inloopdouche

Steeds vaker zien we een inloopdouche terug in de badkamers van tegenwoordig. Het is een moderne, maar bovendien ook veilige keuze. Zoals de naam het al zegt, het is een douche waar u ontzettend gemakkelijk inloopt, zonder dat u over een drempel moet stappen. De vloer van de douche is gelijk aan de rest van de badkamer. Scherm de inloopdouche af zoals u dat wilt, bijvoorbeeld door middel van een muur, douchewand of gordijn. Een geheel open douche is natuurlijk ook een mogelijkheid!

Doe inspiratie op

U kunt alle kanten op met een inloopdouche, wat betreft afmetingen, locaties en opstellingen. De douche is gemakkelijk aan te passen op de badkamer. Een inloopdouche is namelijk niet enkel geschikt voor de grotere ruimtes. Deze zijn in een kleine badkamer juist ontzettend praktisch! Bescherm deze bijvoorbeeld af met een muur en plaats aan de andere kant een wastafel of toilet. Bovendien is de muur ontzettend geschikt voor de plaatsing van een inbouwreservoir of nisjes.
Doordat er vele verschillende mogelijkheden en opstellingen zijn, is het goed om eerst flink te oriënteren.

Luxe uitstraling

Het plaatsen van een inloopdouche in de badkamer biedt veel mogelijkheden. Een badkamer heeft altijd wel een plekje voor een mooie en praktische doucheruimte. Voor het installeren van een stijlvolle inloopdouche heeft u enkel een wandje, een douchegoot en natuurlijk de douchekraan nodig. Kies voor luxe, en ga voor een fijne inloopdouche in de badkamer.

Genieten van de ruimte

Een groot voordeel van een inloopdouche, is het ruimtelijke gevoel dat er ontstaat. Wanneer u bijvoorbeeld kiest voor een scheiding met een glazen wand, lijkt de ruimte veel groter. Dit doordat u niet meer nodig heeft dan een dunne scheidingswand. Zo kunt u gemakkelijk een beschikbare hoek in de badkamer omtoveren tot een mooie en fijne inloopdouche. Door de dunne scheidingswand zal de douche zelf eveneens ruimtelijk zijn, waardoor u ontzettend comfortabel kunt genieten van een opfrisbeurt!

Welke wand kiest u?

Het aanleggen van een inloopdouche, begint met de keuze maken voor een wand en/of deur. Met een dunne glazen wand en deur heeft u beperkte ruimte nodig en creëert u gemakkelijke een groot ogende ruimte met een stijlvolle uitstraling. Een glazen wand kan  zowel los staan, als aan de muur bevestigd worden, afhankelijk van de indeling van de badkamer. Wanneer uw voorkeur uitgaat naar meer privacy, kunt u kiezen voor een betegeld muurtje als afscheiding. Of ga er tussenin zitten, en kies voor een combinatie van beide! 

Stijlvolle vloer

Om er voor te zorgen dat de inloopdouche een ruime en strakke uitstraling krijgt, is het belangrijk om goed te kijken naar de vloer. Het is belangrijk om een opstaande rand te voorkomen. Door de tegelvloer vanuit de gehele badkamer door te laten lopen in de doucheruimte zal de badkamer ruim ogen.
Daarnaast zijn er douchevloeren te verkrijgen welke in de vloer geïntegreerd worden, waardoor er ook geen randen te zien zijn en de vloer en strak bij ligt.
Aangezien de inloopdouche geen drempels heeft is het extra veilig en gemakkelijk schoon te maken. De kans op een val wordt nu verminderd. Een vloerwisser zorgt ervoor dat de douche binnen no-time weer droog en schoon is.

Persoonlijk advies van onze badkameradviseurs

Onze adviseurs kunnen nog veel meer vertellen over efficiënte badkamerindelingen en hoe een inloopdouche het beste tot zijn recht komt in uw badkamer. Naast de verschillende mogelijkheden qua indeling heeft u eindeloos veel keuze uit kleuren en materialen. Van moderne en strakke badkamers tot landelijke en klassieke ontwerpen. Wilt u advies over een badkamer met inloopdouche bij u thuis? Kom eens naar de winkel, onze badkameradviseurs helpen u graag bij het uitzoeken van uw droombadkamer.

Maak vrijblijvend een afspraak

filter en sorteer