Badkamer met schuin dak

Aangezien de badkamer zich bijna altijd op de bovenste verdieping bevindt, kan het nog al een voorkomen dat u te maken heeft met een badkamer met schuin dak. Dit kan een prachtig effect aan de ruimte geven, maar vraagt ook om een goede, doordachte indeling.

Doe inspiratie op

Door de schuine kant ontstaat er een ruimte die lastig kan worden benut. Hierdoor moet u goed opletten of de elementen in een badkamer met schuin dak passen en u uw hoofd niet stoot. Er zijn gelukkig ontzettend veel mogelijkheden, zoals het plaatsen van een bad of wastafel onder het schuine dak. Bovendien is deze gemakkelijk in te richten als opbergruimte.

Tot rust komen in bad

In bad zult u enkel liggen of zitten, waardoor er in de hoogte weinig ruimte nodig zal zijn. Een bad is dan ook uitermate geschikt om te plaatsen onder het schuine dak. Het is een mogelijkheid om het bad deels in de vloer te bouwen, zo zal het schuine dak alles behalve beperkend zijn en kunt u optimaal genieten van een heerlijke badsessie.

Een ruime inloopdouche

Het zou een optie kunnen zijn om een inloopdouche onder een schuin dak te plaatsen, wat er mooi en modern uit zal zien. Het is belangrijk om rekening te houden met de helling van het schuine dak. U kunt het beste de douchekop op het hoogste punt hangen, zodat u niet gebukt onder douche hoeft te staan. Het lage gedeelte onder de wand kunt u gebruiken om al uw badkamer spulletjes op te bergen, zoals shampoos en douchegels. Zo is een inloopdouche de perfecte optie om deze ruimte optimaal te benutten.

Genoeg opbergruimte

Wanneer u een compacte badkamer heeft maar wel veel opbergruimte kunt gebruiken, in de schuine wand dé perfecte plek. Plaats bijvoorbeeld een kast of maak simpele wandplanken, waar u al uw badkameraccessoires en handdoeken op kwijt kunt. De ruimte wordt op deze manier optimaal benut en u kunt de rest van de badkamer gebruiken voor grotere meubels.

Persoonlijk advies van onze badkameradviseurs

Onze adviseurs kunnen nog veel meer vertellen over efficiënte badkamerindelingen en hoe een badkamer met schuin dak het beste tot zijn recht komt. Naast de verschillende mogelijkheden qua indeling heeft u eindeloos veel keuze uit kleuren en materialen. Van moderne en strakke badkamers tot landelijke en klassieke ontwerpen. Wilt u advies over een badkamer met inloopdouche bij u thuis? Kom eens naar de winkel, onze badkameradviseurs helpen u graag bij het uitzoeken van uw droombadkamer.

Maak vrijblijvend een afspraak

filter en sorteer