Markiezen

Markiezen geven jouw woning een stijlvolle en karakteristieke uitstraling. Deze luifels zijn een prachtige vorm van zonwering én creëren privacy in de ruimtes waar jij dit wenst. Heb jij een jaren ’30 woning en ben jij op zoek naar zonwering die bij de stijl van jouw woning past? Dan zijn markiezen perfect voor jou!

Zonneluifel

Markiezen worden ook wel zonneluifels genoemd. Naast een zonwerende functie worden markiezen vaak gekozen om hun bijzondere uitstraling. Markiezen hebben iets nostalgisch en worden veelal toegepast bij oude gebouwen. Maar markiezen zijn niet alleen geschikt voor oudere woningen. Heb jij een nieuwbouwwoning? Dan zijn markiezen een mooie stijlvolle toevoeging. Bovendien kan deze vorm van zonwering waarde vermeerderend zijn voor jouw woning. Markiezen zijn niet alleen zonwerend maar zorgen ook voor de vermindering van inkijk. Zo heb jij genoeg privacy als je lekker op de bank een boek zit te lezen. Nog een mooi voordeel: markiezen zorgen ervoor dat jouw meubels in huis minder snel verkleuren. Eén ding is zeker: markiezen zijn een prachtig sieraad voor jouw gevel.

Soorten markiezen

Een markies bestaat uit een houten of aluminium geraamte waar doek overheen wordt gespannen. De latten van het geraamte zijn met scharnieren aan elkaar verbonden waardoor het scherm als geheel kan uit- en inklappen. Ingeklapt rust de markies als een compact pakket tegen de gevel. Uitgeklapt zijn jouw markiezen stijlvol en zonwerend. De uitval van markiezen is beperkt maar zijn wel verkrijgbaar in drie modellen waarmee je de uitval en overhang van de markies bepaalt:

  • Standaard modellen | dit model heeft een uitval die gelijk is aan de hoogte van de markies
  • Pet modellen | een pet model heeft een uitval die kleiner is dan de hoogte
  • Klap modellen | klap modellen hebben een uitval die groter is dan de hoogte van de zonneluifel

Markiezen worden meestal handmatig bediend met een optrekkoord, maar automatische bediening met een motor is ook zeker mogelijk.

Elektrische bediening

Het binnenkomende zonlicht reguleren vanuit je luie stoel? Er is meer mogelijk dan je denkt! Het innovatieve merk Somfy biedt al jaren elektrische oplossingen om jouw zonwering te kunnen bedienen met een afstandsbediening of app, afzonderlijk òf als groep. Geen gedoe meer met handmatig bedienen dus! Een heerlijke luxe om niet alle markiezen bij langs te gaan om ze in of uit te klappen. En extra fijn wanneer je wat ouder bent of te maken hebt met fysieke beperkingen. Bovendien is elektrische bediening van jouw markiezen ideaal voor moeilijk bereikbare plekken. Heb jij de app om jouw zonwering mee te bedienen? Dan kun jij hiermee ook jouw verlichting, muziek, verwarming en nog veel meer bedienen. Nieuwsgierig geworden?

De mooiste trendkleuren

Stel jouw markiezen geheel naar eigen smaak samen. Zo kun je kiezen voor specifieke materialen, kleuren en modellen die passen bij jouw wensen en stijl. Er wordt vaak gekozen voor een traditioneel dessin met bijvoorbeeld blauwe of groene strepen. Maar er is veel meer mogelijk! Zo zijn er tal van effen kleuren en multi color strepen. Zo heeft Verano een collectie met prachtige Trend en Urban Colors. Kies voor een eigentijdse kleur bij jou past. Zwart is bijvoorbeeld gedurfd en maakt de natuurlijke tint van het licht koeler. Wit en grijs hebben minder invloed op het licht en garanderen een rustige maar stijlvolle uitstraling. Of laat jij je inspireren door gedurfde kleurtinten voor een vrolijke sfeer? Blauw maakt de natuurlijke tint van het licht koeler terwijl geel juist opwarmt en zorgt voor gezelligheid. Of wat dacht je van de prachtige dieprode kleurtinten? Voor welke kleur je ook kiest, alle doeken worden gemaakt van oersterke en kleurechte stoffen zodat deze niet vervagen. Bovendien zijn de doekcollecties Trend en Urban Colors speciaal ontwikkeld om bij te dragen aan de beste bescherming tegen UV-stralen. Lichtere doeken bieden een minimale UV-bescherming van 95 procent en donkere doeken kunnen tot wel 100 procent bescherming bieden. Optimale gezondheidsbescherming dus. Door het impregneren van de stof is deze rot- en schimmelvrij, water- en vuilafstotend. Dit zorgt daarom ook nog eens voor jarenlang plezier van jouw markiezen!

Persoonlijk advies & vakkundige montage

Bij Boer Staphorst sta je er niet alleen voor bij het uitzoeken van jouw zonwering. Laat je inspireren in onze winkel en ontdek de verschillende modellen, stoffen en kleuren. Naast een eerlijke prijs staan onze adviseurs jou bij met interesse, aandacht en vakkennis. Samen brengen we jouw wensen in kaart om op zoek te gaan naar de perfecte markiezen. Jouw zonwering is over het algemeen maatwerk. Het is heel goed mogelijk dat jouw situatie vraagt om een advies aan huis. In dat geval komen onze monteurs graag persoonlijk bij jou langs om een passende oplossing te vinden die past bij jouw wensen en woning. Zo weet je zeker dat jouw nieuwe markiezen de juiste afmetingen hebben en op deskundige wijze gemonteerd worden. Zo heb jij gegarandeerd het beste eindresultaat!

Lees alles over onze service & montage

Ben jij helemaal gecharmeerd van deze stijlvolle markiezen? Kom dan naar onze winkel om je in ‘real life’ te laten inspireren of maak een afspraak met één van onze specialisten voor een uitgebreid advies. Wie weet kun jij dan binnenkort genieten van jouw markiezen!

Plan hier jouw zonwering afspraak

filter en sorteer