Vinyl vloer

Vinyl is een sterke en ‘stille’ kunststof vloer. We noemen deze vloer ook wel het broertje van PVC. Vinyl tegels of planken zijn te verkrijgen in heel veel kleuren en dessins. Hieronder leggen we je graag de voordelen uit van een vinyl vloer en leggen we het verschil met een PVC vloer uit.

Contact opnemen met de adviseurs

De voordelen en eigenschappen van een vinyl vloer

Zoals we aangaven is vinyl het broertje van PVC. Het verschil tussen deze vloeren is eigenlijk minimaal, een vloer van PVC is harder in vergelijking met een vloer van vinyl welke zachter aanvoelt. Dit geldt zowel voor de onderste- als de bovenste laag van de vloeren. Gebruik je de vloer intensief, dan raden we aan om eerder voor een PVC vloer te gaan. Vinyl is ook wel een andere benaming voor een kunststof vloerbedekking. De vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende diktes. Hoe dikker de schuimlaag van jouw vloer, hoe comfortabeler deze loopt.

Een vinyl vloer is onwijs geluiddempend wanneer je erover heen loopt. De vloer dempt zowel het omgevings- als het contactgeluid. Een vloer van vinyl voelt warm aan, loopt lekker en vraagt om weinig onderhoud. Daarnaast kan het goed samen met vloerverwarming. Tenslotte is het verkrijgbaar in talloze kleuren en dessins.

Maar is vinyl dan wel waterdicht? Het antwoord is simpel, sommige vloeren van vinyl zijn geschikt voor in de badkamer mits je hebt gekozen voor een goede kwaliteit vinyl. Wanneer de naden van de vloer goed gedicht zijn, is een vinyl vloer volledig waterdicht en geschikt voor in de badkamer. En wist je dat een vinyl vloer een speciale antislip laag heeft voor in de badkamer. Wel zo handig en veilig als het nat is in de badkamer. De kans op uitglijden wordt een stuk minder groot.

Lees meer over een vinyl vloer in betonlook

Een vloer met vele mogelijkheden

Zoals we net ook al aangaven, is er bij vinyl een heleboel mogelijk. Voor elke wens en behoefte is er wel een bijpassende vinyl vloer te vinden. In onze winkel hebben we maar liefst ruim 200 verschillende soorten vloeren gemaakt van het materiaal vinyl. Het leuke aan vinyl is dat het in alle kleuren van de regenboog te verkrijgen is, van marmerlook tot een klassiek patroon. Het is eigenlijk allemaal mogelijk!

Maar wist je dat je ook kunt kiezen voor vinyl tegels of planken met een betonlook of hout dessin. Het lijkt dan net echt alsof je een betonnen- of houten vloer hebt, maar in feite is het een vinyl vloer. Of wat dacht je van een visgraatvloer, helemaal hip maar dan met de voordelen van vinyl.

Over het algemeen wordt vinyl geleverd op een rol, ook wel in ‘banen’ genoemd. De breedte is variërend van 200, 300 of 400 cm, waarbij de dikte uiteenloopt tussen de 2,4 en 3,2 millimeter. Dit geeft ook wel weer aan hoe klein de verschillen tussen vinyl en PVC zijn. Niet zo gek dat sommige leveranciers de namen hiervan door elkaar gebruiken. De reden dat er ook stroken en tegels beschikbaar zijn in vinyl, komt doordat deze ook al mateloos populair waren in de PVC-uitvoeringen. Hierdoor is het aanbod in vinyl ook vergroot ten opzichte van een PVC vloer.

Kan ik vinyl zelf leggen?

Het is mogelijk om vinyl zelf te leggen, maar we raden toch wel aan om dit gewoon door een vakman te laten doen. Tot 40 m2 is het mogelijk om vinyl los te leggen zonder verlijming. Hebbe we het over een grotere oppervlakte? Dan is verlijming van het vinyl noodzakelijk en betekent het dat de vloer van tevoren eerst geëgaliseerd dient te worden. Het is belangrijk om de vloer te egaliseren, omdat kleine oneffenheden anders zichtbaar worden aan de bovenkant van de vloer. En dat zou zonde zijn?! Het egaliseren wordt gedaan met egaline, dat zorgt voor een egaal oppervlak en dient tegelijkertijd als een lijmlaag. Het egaliseren is nodig bij alle soorten vinyl, dus ook bij stroken en tegels.

Het leggen van een vinyl vloer is dus een vak apart en kan het beste worden gedaan door een specialist. En wij hebben toppers in dienst die goed vinyl vloeren kunnen leggen. Hoe ze te werk gaan? Onze stoffeerders komen van tevoren bij jou thuis om in te meten en is de vloer binnen dan gaan ze deze leggen/monteren. Met hun jarenlange vakkennis zorgen zij voor een perfect eindresultaat.

De mogelijkheden bij een vinyl vloer zijn dus zeer divers, te verkrijgen van verschillende kleuren tot patronen en ga zo maar door. Nieuwsgierig wat het beste bij jouw woonsituatie past? Kom langs in onze winkel op onze vloerenafdeling en laat je adviseren door onze adviseurs. Zij kijken, samen met jou, welke vinyl vloer het meest geschikt is voor jou.

Bekijk onze openingstijden

filter en sorteer