Lamellen overkapping

Wat wij jou nu laten zien, is toch wel een absolute eyecatcher voor de tuin! Met een lamellen overkapping of een lamellendak creëer je een plek waar je kunt ontspannen met een boek of gezellig kunt tafelen met familie en/of vrienden. Dat is toch iets waar je pas echt gelukkig van wordt? De een wil graag in de zon zitten, maar de ander juist weer uit de zon. Het weer en de lichtinval zijn van invloed op de momenten die jij in de tuin doorbrengt. Met een lamellendak zorg je ervoor dat jij de controle in handen hebt!

Speel in op alle weersomstandigheden

Met een lamellen overkapping kun je snel inspelen op de veranderende weersomstandigheden in ons land. Want jij bepaalt de hoeveelheid zonlicht en ventilatie door de stand van de lamellen te veranderen. Het is mogelijk om een lamellen overkapping op verschillende plekken in de tuin te zetten, namelijk tegen de gevel aan, op een bestaande constructie of juist vrijstaand in de tuin.

Doordat een lamellen overkapping over een strakke aluminium vormgeving beschikt is het een echte eyecatcher voor in een moderne tuin. Aluminium heeft het voordeel dat het een sterk en solide materiaal is, daarnaast is het materiaal ook licht in gewicht. Ook heeft aluminium als eigenschap dat het nagenoeg onderhoudsvrij is. Het kan daarbij ook een lange levensduur garanderen, wat betekent dat jij extra lang kunt genieten van jouw lamellen overkapping.

De twee mogelijkheden

Bij Boer Staphorst vind je twee soorten in de vorm van een lamellen overkapping. Beide modellen zijn van het merk Verano®.

Als eerste hebben we de Arezzo, dit is een elegant lamellendak. Het dak wordt gevormd door lamellen die zichzelf kunnen openen en sluiten door middel van een fluisterstille motor. Wanneer de lamellen gesloten zijn, dan ontstaat er een spatwaterdichte overkapping die een schaduwrijke plek creëert. De Arezzo is een absolute mix van gedetailleerde afwerking, een robuuste aluminium constructie en een strak design. De maximale breedte van de Arezzo is 4500 mm en de maximale uitval is 6000 mm.

Het andere model is de Rapallo, de lamellen van dit lamellendak zijn naast kantelbaar ook verschuifbaar. Dus wil jij een dagje zonnen in de tuin? Dan schuif je de lamellen van de lamellen overkapping volledig open en kun je vervolgens genieten van de zon. Zijn de lamellen in gesloten toestand, dan ontstaat er een spatwaterdichte overkapping. De Rapallo heeft als maximale breedte 3000 mm en de maximale uitval is 5103 mm.

De lamellen overkappingen van Verano® worden volledig op maat gemaakt. Alle overkappingen worden tot op de millimeter nauwkeurig gemaakt. Met het maatwerk maak je optimaal gebruik van alle functionele eigenschappen van de lamellen overkappingen en kom je tot goede oplossingen. Daarbij kun je naast de afmetingen ook de profielkleuren, de uitvoering en extra opties kiezen waardoor je de lamellen overkapping volledig naar wens kunt maken.

Zie je zo’n gave lamellen overkapping al bij jou in de tuin staan? Maar ben je wel nieuwsgierig naar alle mogelijkheden, opties en prijzen? Neem dan contact op met onze specialisten. Zij voorzien je graag van alle informatie.

filter en sorteer