Marmoleum vloer

Tegenwoordig zijn ze mateloos populair, vooral bij binnenhuisarchitecten en interieurstylisten. We hebben het dan over marmoleum vloeren. Dit zijn mega veelzijdige vloeren waar we op deze pagina verder op ingaan. We leggen uit waarom je voor een marmoleum vloer kiest, wat de eigenschappen zijn van deze vloeren en wat alle mogelijkheden zijn.

Contact opnemen met de adviseurs

Wat is een marmoleum vloer?

Een marmoleum vloer is een vloer gemaakt van 100% natuurlijke grondstoffen, een merknaam van een linoleum vloer die door de leverancier Forbo wordt geproduceerd. Het marmoleum is een duurzaam product, het kan vrijwel volledig worden hergebruikt zodra het wordt gerecycled. Het strakke design van marmoleum lijkt enorm op de uitstraling van een gietvloer, maar het strakke design zorgt er wel voor dat deze zeer stijlvol is en gemakkelijk in het onderhoud. Een vloer van marmoleum is dus echt een natuurproduct. De vloeren zijn geheel CO2-neutraal en daardoor draagt deze productie niet bij aan de klimaatverandering.

Marmoleum wordt daarom ook vaak verward met het begrip linoleum. De meeste mensen kiezen voor marmoleum omdat het een mooi product is, lang meegaat en makkelijk te reinigen is. De naam marmoleum verwijst naar het gemarmerde effect dat ontstaat door de wijze van produceren. Dat maakt een marmoleum vloer voor veel mensen interessant, omdat marmer tegenwoordig helemaal in is. Maar daarnaast is marmoleum ook te verkrijgen in betonlook en allerlei andere egale kleuren.

Wat bijzonder is om te vermelden is dat vloeren van marmoleum de eerste CO2-neutrale vloeren ter wereld zijn. Dit komt dus door de grondstoffen die voor de vloer worden gebruikt. De vloer bestaat voor 97% uit hernieuwbare & natuurlijke grondstoffen zoals hars, houtmeel en kalksteen. Daarvan zijn deze grondstoffen voor 43% gerecycled en volledig biologisch afbreekbaar. Tenslotte worden deze vloeren geproduceerd in een fabriek welke volledig draaien op groene energie. Met een vloer van marmoleum kies je dus altijd voor het milieu.

Forbo marmoleum

De collectie marmoleum vloeren van Forbo staan voor een wandeling in de natuur. Hoe dit komt? Door de kleuren en structuren doet de collectie ons denken aan de kleuren die aanwezig zijn in de bossen, bergen en velden. Er is geen andere vlakke, veerkrachtige vloer die zoveel kleuren heeft als het Forbo Marmoleum. De Forbo kleuren in marmoleum zijn zeer divers, waarbij de dessins moeiteloos met elkaar gecombineerd kunnen worden of op zichzelf gebruikt worden. 

Het gebruik van een marmoleum vloer

Een vloer van marmoleum is zeer krachtig, geluiddempend maar bovenal hygiënisch. Dit is dan ook de reden dat deze vloeren goed te gebruiken zijn in uiteenlopende ruimtes, zoals kinderdagverblijven, scholen, ziekenhuizen, winkels en restaurants. De reden dat ze hier goed passen, is omdat de vloeren zijn voorzien van een Topshield 2, een dubbel UV-geharde toplaag. Middels deze laag blijft de vloer zijn hele levensduur in optimale staat. Want de Topshield2 laag zorgt ervoor dat de vloeren geschikt zijn voor zwaar gebruik in ruimtes waar veel mensen overheen wandelen. Het is sterk gewapend tegen intensief gebruik. Vuil, slijtage, krassen en/of vlekken; marmoleum kan heel wat hebben! Maar natuurlijk staan deze vloeren ook prachtig in een interieur.

Marmoleum vloer schoonmaken

Voor thuisgebruik vergt marmoleum weinig onderhoud. Met een stofzuiger en een vochtige doek kom je al een heel eind. Voor een optimaal resultaat kun je het schoonmaken met een licht sopje. Let op, het vochtig afnemen is geen probleem maar marmoleum is niet aan te raden voor toiletten en badkamers. Deze vloeren langdurig blootstellen aan vocht kan namelijk een nadelig effect hebben.

Wordt de marmoleum vloer gebruikt voor zwaar gebruik, zoals bijvoorbeeld in ziekenhuizen en scholen, dan moet de vloer vaker gereinigd worden. Dit kun je het beste doen met een machine. De toplaag slijt dan langzaam, af en toe moet je deze dan bijwerken met een nieuwe beschermlaag. Heb je de vloer thuis, dan is dat niet nodig. De slijtlaag is namelijk zo sterk dat het staat voor jarenlang comfort en weinig onderhoud.

Mogelijkheden bij een marmoleum vloer

Op het gebied van marmoleum zijn er best wel wat mogelijkheden. Je komt terecht in een wereld vol met dessins, kleuren en nog veel meer mogelijkheden. Hieronder lichten we enkele populaire marmoleum vloeren uit. 

Marmoleum klikvloer

Een marmoleum vloer is ook te verkrijgen in een klikvariant. Deze kun je gemakkelijk in tegels en/of stroken leggen. Voordelen van deze vloer zijn dat ze duurzaam, antistatisch en makkelijk mee te verhuizen zijn. We lichten de belangrijke eigenschappen van marmoleum klikvloer graag voor je uit:

  • Gemaakt met een kurkrug en een toplaag van marmoleum welke 2,5 mm is
  • Vele kleurmogelijkheden waarbij zelfs een betonlook mogelijk is
  • Heb je een allergie? Geen probleem, je krijgt met deze vloer geen last van jouw allergie
  • Stof en vuil worden afgestoten
  • Handig mee te nemen als je gaat verhuizen

Marmoleum tegels

Bovengenoemde marmoleum vloer kan eigenlijk in zowel stroken als tegels gelegd worden. Marmoleum tegels zijn onwijs leuk, je kunt dit in meerdere patronen neerleggen wanneer je kiest voor een mix van kleuren. Maar je kunt ook kiezen voor de afmeting. Kies je voor grote marmoleum tegels of ga je toch voor kleinere?

Marmoleum vloerverwarming

Of je de vloer kan leggen op vloerverwarming? Jazeker! Een marmoleum vloer is geschikt voor vloerverwarming. Helemaal wanneer het direct verlijmd wordt op de ondervloer, wat gebeurt wanneer je de vloer laat leggen in banen. Maar ook bij de klik marmoleum is vloerverwarming onder de vloer geen enkel probleem. Heb je twijfels? Vraag dan altijd één van onze adviseurs om advies zodat jij zeker weet dat het mogelijk is. 

Marmoleum vloer leggen

Marmoleum kun je op twee manieren kopen, namelijk op een rol en clickvariant. Kies je voor banen marmoleum, dan worden deze standaard geleverd op een rol. Het leggen hiervan vraagt veel vakmanschap. De marmoleum click is verkrijgbaar in tegels en planken. Door de verschillende groottes en afmetingen te combineren, zijn er talloze mogelijkheden om een vloer naar geheel eigen smaak samen te stellen.

Klikvloer leggen

Het leggen van een marmoleum klikvloer is niet per definitie ingewikkeld. Je hebt gewoon met een paar dingen rekening te houden. Zorg ervoor dat de ondergrond bedekt is met Forbo, zodat de vloer vochtisolerend wordt. Zorg ervoor dat je de eerste rij met de groef richting de muur legt op een centimeter afstand. Daarna klik je de panelen met de kopse kant eenvoudig in elkaar. Om de afstand tot de muur te bewaren maak je gebruik van afstandsblokjes. En zo ga je door tot het einde. Ben je bij het laatste paneel aanbeland, dan zaag je deze op maat met een decoupeerzaag. Vervolgens kun je de vloer direct in gebruik nemen. 

Marmoleum vloer op rol leggen

Zoals al eerder naar voren is gekomen, is marmoleum verkrijgbaar in klikvariant en op rol. Bij het leggen van een marmoleum vloer op rol adviseren we om net als bij vloerbedekking één baan bij keer te leggen. Maar het leggen van marmoleum moet super strak liggen voor het beste resultaat. Daarom raden we jou aan om het leggen van een marmoleum vloer over te laten aan de professional. Met onze eigen Boer. montageservice is dat mogelijk. Onze stoffeerders beschikken over een jarenlange vakkennis en zorgen voor een perfect eindresultaat in jouw interieur. Van tevoren komen ze de vloer inmeten, zodat ze bij het leggen van de vloer precies weten wat ze moeten doen. Zo zorgen we dat de vloer aan jouw wensen voldoet en in jouw woonsituatie past.

De mogelijkheden bij een vloer van marmoleum zijn zeer divers. Ze zijn te verkrijgen in verschillende kleuren en dessins. Heb jij interesse in een marmoleum vloer? Kom langs in onze winkel en vraag informatie op bij onze adviseurs. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan en weet je precies wat er allemaal mogelijk is.

Maak vrijblijvend een afspraak met onze adviseur

filter en sorteer