Glazen overkapping

Genieten van het buitenleven en de duur hiervan verlengen met een goede overkapping. Iets waar we allemaal erg blij van worden. Maar voor een overkapping bestaan verschillende mogelijkheden. Je kunt ervoor kiezen om onder een afdak te zitten of je wilt juist meer beschut zitten. Een glazen overkapping is daarom alweer enige jaren populair voor in de tuin. We laten je graag kennismaken met een overkapping van glas en laten zien hoe je voor extra beschutting kunt zorgen.

Ontdek de mogelijkheden

Voor een terrasoverkapping van glas bestaan verschillende mogelijkheden, let op de opties die we hieronder benoemen zijn voor een aluminium overkapping. Je kunt voor een aluminium overkapping op verschillende manieren voor beschutting zorgen. Allereerst kun je kiezen voor een glazen schuifwand, dit is direct ook wel de meest populaire variant om een overkapping af te sluiten. De glaswanden zijn gemakkelijk te verschuiven, omdat er wieltjes onder de glaspanelen zitten en deze lopen soepel door een onderrails. Een meeneemsysteem zorgt er vervolgens voor dat de glaspanelen verbonden zijn met elkaar. Dit betekent dat je op deze manier alleen de buitenste panelen hoeft te bedienen om de hele glaswand te verschuiven. De klassieke glazen schuifwanden zijn beschikbaar in wanden met een glasdikte van 8 mm of 10 mm.

Je kunt voor jouw glazen overkapping ook kiezen voor vouwwanden. In functie zijn deze vouwwanden vergelijkbaar met de hierboven genoemde schuifwanden. Net als de schuifwanden zorgen ze namelijk ook voor extra beschutting onder de overkapping. Echter verloopt het openen en sluiten van het vouwsysteem anders dan bij de schuifwanden. Het systeem opent zich namelijk als een harmonica, dit betekent dat in de geopende stand alle panelen in een pakket bij elkaar staan. De doorloop wordt op deze manier zo min mogelijk beperkt. Daarnaast hebben de glazen vouwwanden een vulling van 33.1 veiligheidsglas en daarom een beter isolerende werking dan de klassieke glazen schuifwanden.

Voor een houten overkapping is het ook mogelijk om deze af te sluiten met glas. Want als je langer wilt genieten van het buitenleven, dan is een terrasoverkapping van glas een uitkomst. Achter het glas zit je namelijk uit de wind en de regen. Bij een houten overkapping kun je over de hele hoogte en breedte een glazen schuifwand geplaatst worden voor een wijd uitzicht. De panelen worden compleet op maat geleverd, van 10 mm gehard veiligheidsglas en kogel gelagerde en verstelbare wielen per glaspaneel. De breedte van de panelen kunnen tussen de 600 mm en de 1100 mm geleverd worden. De minimale hoogte is 1000 mm en de maximale hoogte is 2600 mm.

Een overkapping van glas is dus ideaal als je langer van het buitenleven wilt genieten. Met een glazen overkapping zit je uit de wind en de regen. Ontdek de mogelijkheden in onze showroom. Wil je weten wat de beste keuze is voor jou? Neem dan contact op met één van onze specialisten en zij helpen je graag verder.

Vraag jouw persoonlijk advies aan

filter en sorteer