Vloerverwarming

We zien steeds vaker dat men kiest voor vloerverwarming in de badkamer. Zo stapt u na een heerlijk warme douche niet op koude tegels, maar blijven uw voeten heerlijk verwarmd. Om er voor te zorgen dat u de juiste keuze maakt, hebben we de beste opties voor het plaatsen van vloerverwarming in de badkamer, op een rijtje gezet.

Elektrisch vloerverwarming

Over het algemeen wordt er vaak voor elektrische vloerverwarming gekozen voor in de badkamer. Men kiest hiervoor, doordat je in de badkamer te maken krijgt met een erg korte opwarmtijd. Daarnaast is er ook nog eens sprake van een kleine opbouwhoogte in de vloer. Het voordeel van de elektrische vloerverwarming, is dat deze onafhankelijk van de centrale verwarming kan functioneren. Zo kunt u het zo warm maken als u zelf wilt, en de badkamer net wat warmer maken dan de rest van de woning!

Lees meer over centrale & decentrale verwarming

Naast dat er voor vloerverwarming gekozen wordt om voor meer warmte in de badkamer te zorgen, kan het ook de vervanger zijn van de hoofdverwarming. De vloerverwarming in de badkamer bestaat voor zo’n 60% uit stralingswarmte, waardoor de warmte in de badkamer gelijkmatig omhoog komt. Hierdoor kunt u veel geld besparen, aangezien de temperatuur buiten de badkamer twee of drie graden lager worden gezet. Het zal dan overal alsnog een aangename temperatuur zijn.

Waarom vloerverwarming in de badkamer?

Wat vloerverwarming zo mooi en praktisch maakt, is dat deze niet zichtbaar is. Hierdoor hoeft u dan ook geen rekening te houden met de verwarming bij de indeling van de badkamer. U hoeft namelijk geen radiatoren te plaatsen. Een ander voordeel dat vloerverwarming in de badkamer met zich mee brengt, is de lage stofopbrengst. De elektrische vloerverwarming zorgt voor een gelijkmatige temperatuurverdeling. Er is sprake van een relatieve luchtvochtigheid, door de lage temperatuur van de lucht kan deze zo’n lager uitvallen dan wanneer u kiest voor verwarming door middel van radiatoren.

Soorten vloerverwarming

Voor de vloerwarming in de badkamer kunt u kiezen uit verschillende soorten. Op dit vlak wordt er een onderscheid gemaakt tussen traditionele- en elektrische vloerwarming. Het grootste voordeel van elektrische vloerwarming is dat deze in de aankoop over het algemeen voordeliger is en sneller kan worden geactiveerd. Wanner we kijken naar het algemeen verbruik van de vloerwarming in de badkamer, is de traditionele variant ver uit het meest interessant.

Bent u inmiddels overtuigd en wilt u graag uw nieuwe badkamer voorzien van vloerwarming? Kom eens langs in de winkel. Onze badkameradviseurs helpen u graag!

Ontdek de openingstijden

filter en sorteer