Verwarming

Het verwarmen van een badkamer is over het algemeen een stuk moeilijker dan het verwarmen van andere kamers in het huis. De temperatuur moet er hoger zijn, de opwarmtijd moet zo beperkt mogelijk blijven en het verwarmingselement moet veilig te gebruiken zijn in een vochtige omgeving. Ontdek welke mogelijkheden er zijn en welke het beste bij uw badkamer passen!

Centrale & decentrale verwarming

Er zijn twee verschillende manieren om een huis te verwarmen. Centrale verwarming houdt in dat de warmte op één plaats wordt aangemaakt en via een netwerk van leidingen verdeeld wordt naar de verschillende plaatsen in een huis. Bij decentrale verwarming wordt de warmte op de plaatsen waar het nodig is geproduceerd, zoals bijvoorbeeld bij een boiler in de badkamer. Ontdek de verschillende mogelijkheden op het gebied van badkamerverwarming en bekijk welke manier van verwarmen het beste bij uw badkamer past!

Soorten badkamerverwarming

Het is belangrijk om de temperatuur in een badkamer redelijk gelijk te houden. Dit zal er namelijk voor zorgen dat de kamer en het meubilair niet kil gaan aanvoelen en zal vochtige muren en vloeren tegengaan. Als het gaat om badkamerverwarming, wordt er vaak vloerverwarming, wandverwarming, of (handdoek)radiatoren gebruikt. Deze zijn het zuinigst in gebruik en kunnen moeiteloos opgenomen worden in het moderne design van jouw badkamer.

Vloerverwarming

Een van de meest populaire manieren om een badkamer te verwarmen, is door middel van vloerverwarming. Hierbij kunt u kiezen uit vloerverwarming met buizen of elektrische vloerverwarming. Beide systemen kunnen perfect gebruikt worden in een badkamer. Een buizenvloerverwarming wordt aangesloten op het bestaande verwarmingscircuit van je woning. Wilt u liever de badkamerverwarming elektrisch aangesloten hebben, dan kan de vloerverwarming op het elektriciteitsnet geïnstalleerd worden.

Naast het feit dat deze manier van badkamerverwarming ontzettend aangenaam aan de voeten is wanneer je uit je bad of douche stapt, is het ook de perfecte manier om de badkamervloer droog te houden. Bovendien is het een ideaal systeem, aangezien de vloerverwarming geen extra ruimte inneemt.

Lees meer over vloerwarming

Wandverwarming

Bij wandverwarming wordt het buizensysteem in de muren van een kamer geïnstalleerd en aangesloten op het verwarmingscircuit. De wandverwarming wordt over een groot oppervlak gespreid, waardoor het een bijzonder zuinige manier is om een kamer snel te verwarmen. Wanneer u wandverwarming combineert met vloerverwarming, heeft u helemaal een economisch verwarmingssysteem. Echter is wandverwarming moeilijk te installeren is in een bestaande badkamer. Het is dan ook een ideale keuze voor nieuwbouwwoningen.

Multifunctionele (handdoek)radiatoren

Een andere traditionele manier badkamerverwarming, is het plaatsen van radiatoren. Tegenwoordig zijn het ware designstukken, die als blikvanger kunnen functioneren in uw badkamer.
In vergelijking met vloer- en wandverwarming zijn radiatoren gemakkelijk te installeren. Deze kunnen dienen als handdoekrek, om zo de handdoeken te drogen en tegelijkertijd een zelfs relatief grote ruimte opwarmen. Afhankelijk van het design van de radiator nemen ze wel meer plek in.
Naast de traditionele (handdoek)radiatoren welke aangesloten worden op het verwarmingssysteem van de woning, zijn er ook losstaande, op elektriciteit werkende radiatoren. Deze zijn gevuld met olie of een andere vloeistof die met behulp van elektriciteit verwarmt wordt. Deze zijn ontzettend gemakkelijk te plaatsen, u heeft enkel een geaard stopcontact nodig.

Ontdek de mooiste badkamerradiatoren

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor in uw badkamer? Maak een afspraak, zodat onze badkameradviseurs u bij een bezoek aan de winkel direct kunnen helpen! 

Maak een afspraak

filter en sorteer