Dé behangtrends voor 2024

Dé behangtrends voor 2024

Hoewel verf een populaire keuze is om jouw muren te decoreren, zijn er veel redenen om toch behang te overwegen in jouw interieur. Benieuwd welke trends en kleuren in 2024 populair zijn? Onze interieurontwerpers inspireren je in deze blog graag met de behangtrends van 2024.

Behangtrend 1 | Paars in combinatie met roest/terra

Voor het komende jaar zien we niet alleen in de mode de kleur lila als trend veel terugkomen. Nee, ook voor de behangtrends 2024 zijn paars en lila echte trendkleuren. Waar je voorheen zag dat roest en terra vaak werd gecombineerd met beigetinten, pakken we het nu anders aan.

Door roest en terra te combineren met de trendkleuren paars en lila wordt het gehele kleurenpalet een stuk frisser dan we normaal gewend zijn. De uitbundige kleuren zorgen er samen voor dat er een spannend geheel wordt gecreëerd. En wil je toch nog een kleur toevoegen? Groen is een perfecte toevoeging aan dit kleurenpalet.


Deze beelden zijn gemaakt op een beurs waar de laatste behangtrends werden getoond. Hoe gaaf?!

Behangtrend 2 | Pastel

Ben je op zoek naar een zacht interieur? Ga dan voor de behangtrend pastel. Pasteltinten geven jouw interieur namelijk een zachte, lieve en dromerige uitstraling.

Zoals je hieronder kunt zien, worden pasteltinten gecombineerd in allerlei patronen. En ook hier zie je lila veel terugkomen in de behangetjes. Dus met lila zit je qua trendkleur eigenlijk altijd wel goed. Met deze trend haal je altijd lente in huis en worden we daar allemaal niet blij van?!

Behangtrend 3 | Structuur

Nog een trend waar we blij van worden, structuurbehang. Een trend waarbij je goed moet kijken hoe het behang in elkaar zit. Want bij sommige behangrollen lijkt het net alsof er touw op het behang is geplaatst.

In deze trend passen ook behangetjes waarbij het lijkt alsof er met garen in het behang is genaaid. Op deze manier wordt een prachtig 3D-effect gecreëerd en houdt het jouw interieur spannend. Maar doordat dit behang vaak uit 1 kleurtint bestaat, zorgt het behang voor rust in je interieur.

Behangtrend 4 | Aquarel

Houd je van kunst? Dan is deze behangtrend ook wel iets voor jou! Bij deze trend lopen de kleuren in elkaar over alsof het geverfd in met waterverf. Over het algemeen worden zachte tinten gebruikt in de behangrollen.

Het ziet er gezellig uit en fleurt de boel gekleurd op. Voor een verrassend effect in jouw interieur kun je een groot paneel behangen met deze trend.

Behangtrend 5 | Fuchsia roze

Ben je op zoek naar een behang wat er echt uitspringt? Fuchsia is ook een trendkleur in de mode, maar ook zeker in het behang zien we dit steeds meer terugkomen. En de kleur? Die wordt eigenlijk gecombineerd met zowel felle als zachte kleuren in combinatie met prints.

Behangtrend 6 | Kobalt blauw

Dan komen we nu bij de laatste behangtrend, behang met de kleur kobalt blauw. Een stoere en gewaagde kleur. De kleur wordt vooral gebruikt in chique behang. En om de blauwe kleur te verzachten, wordt het vaak gecombineerd met bruine en grijze tinten.

Op het gebied van behang is zoveel mogelijk als je naar bovenstaande trends kijkt. We kunnen daarom goed begrijpen dat je wellicht niet de juiste kleurcombinaties weet te maken en het daarom liever uit handen geeft. Onze interieurontwerpers helpen je daarom graag met de juiste kleurcombinaties en het kiezen van het beste behang voor jouw interieur. 

Ontdek de mogelijkheden van een interieuradvies

Delen