Een stoere betonlook badkamer

Een stoere betonlook badkamer

Steeds vaker zien we de betonlook terug komen in de badkamer, het past perfect bij een modern interieur! Het makkelijke aan de neutrale kleuren, is dat deze met bijna alles gecombineerd kan worden. Wat dat je van licht sanitair, of hout? Welke kleurencombinatie je ook kiest, het zal zorgen voor een prachtig contrast en een unieke uitstraling in jouw badkamer. Er zijn verschillende manieren om een betonlook badkamer te creëren. Ontdek de mogelijkheden!

Bekijk wat een industriële badkamer allemaal in petto heeft

De mooiste betonlook elementen

In de meeste gevallen wordt de betonlook in de vloer en/of wand van de badkamer verwerkt. Hiervoor heb je verschillende mogelijkheden, om zo jouw badkamer naar jouw wens om te toveren naar een betonlook badkamer. Ga je voor een betonvloer, betonlook tegels of betonlook verf?

  • Wanneer je kiest voor een betonvloer in de badkamer, zal er een aangename en moderne sfeer ontstaat. Bovendien heeft de vloer maar weinig onderhoud nodig, aangezien deze gegoten wordt. Hierdoor kan er geen schimmel tussen naden ontstaan! Nadat de betonvloer gegoten is, wordt het gevlinderd. Zo ontstaat er een stijlvol egaal en glad oppervlak.
  • Een andere razend populaire optie, zijn betonlook tegels. De tegels zien eruit als of ze van echt beton gemaakt zijn, waardoor ze een stoere en robuuste uitstraling aan de badkamer geven. Kies voor grote tegels, op die manier creëer je een ruimtelijk effect in de badkamer. Bovendien heb je dan minder voegen, waardoor de betonnen vloer of muur extra benadrukt wordt. Een ander voordeel, over het algemeen zijn betonlook tegels goedkoper, dan het leggen van een echte betonvloer of betonnen muur.
  • Je zou ook voor betonlook verf kunnen kiezen. Deze optie is een stuk goedkoper in vergelijking met beton beton ciré of betonstuc. Hierbij heb je de keuze uit verschillende tinten en bovendien is de verf ook nog eens gemakkelijk aan te brengen, op veel verschillende ondergronden.

Een stoer badkamermeubel

Het kan zijn dat je niet de gehele muur of vloer in betonlook wilt, maar het beton op een subtiele manier wilt laten terugkomen. Ga dan bijvoorbeeld voor een volledig betonnen badkamermeubel, of met een betonlook. Wanneer je dan voor een lichte kleur op de muur kiest, zal het contrast extra opvallen. Een populaire keuze, is een badkamermeubel met betonnen wastafel. Hierbij combineert men vaak een wit badkamermeubel met een donkere betonnen wastafel.
Een andere mogelijkheid is de combinatie van hout en beton. Perfect wanneer je een stoere uitstraling in de badkamer wilt. Wat dacht je van een warm, houten badkamermeubel met daarop een stijlvolle, betonnen opbouwkom. De waskom zal een echte eyecatcher zijn, zeker wanneer deze van beton is!

Ontdek de mooiste industriële badkamers

Voordelen & nadelen

Naast dat een betonlook badkamer een hoop voordelen met zich mee brengt, zijn er ook een aantal nadelen. Graag willen we dat jij de juiste keuze maakt! Daarom hebben we zowel de voor- als nadelen op een rijtje gezet.

Nadelen
Een allereerste nadeel is de kostprijs, aangezien een betonnen vloer of muur is relatief duur is, ten opzichte van betegelen. Daarnaast vergt het veel voorbereiding en moet het door een deskundige geplaatst worden. Een ander nadeel is het enig risico op scheuren, na verloop van tijd. Ook kan de betonvloer lichtjes bol komen te staan bij het afkoelen van het beton. Echter kan dit worden voorkomen door ervoor te zorgen dat het afkoelen niet tijdens hete weersomstandigheden gebeurt. Iets om goed in het achterhoofd te houden, een betonvloer- of muur zal nooit 100% vlak zijn.

Voordelen
Het beton zal voor een unieke en moderne uitstraling in de badkamer zorgen, wat past bij iedere badkamerstijl! Doordat de vloer gegoten wordt, zijn er geen naden waartussen schimmel kan ontstaat. Dit maakt ook dat de vloer of muur gemakkelijk schoon te maken is. Bovendien is het beton waterafstotend en slijtvast, waardoor het mooi blijft en je er lang van kunt genieten. Als laatste heeft het beton een tijdloos karakter, zo kun je over twintig jaar nog steeds van een moderne badkamer genieten!  Hierdoor past het ook over twintig jaar nog steeds bij je interieur.

Wil jij ook graag een betonlook badkamer? Maak vrijblijvend een afspraak met onze badkameradviseurs en ontdek de mogelijkheden!

Plan je afspraak

Delen