Buiten is het nieuwe binnen!

Buiten is het nieuwe binnen!

Steeds vaker vinden we ons plekje in de tuin en trekken we ons daar terug om te ontsnappen aan de rumoer en drukte om ons heen. Onze tuin is dé plek om even heerlijk tot rust te komen. Met de Scandinavische tuinmeubelen van het merk Brafab moet dat zeker goedkomen. Lees meer over het ontstaan van dit merk en de prachtige tuinmeubelen die er van dit merk zijn. 

Een stevige basis

Voor dit merk gaan we behoorlijk wat jaren terug de tijd in. Het begon namelijk allemaal in 1935, toen de Zweedse Bror Carlsson het bedrijf opstartte. Vanuit zijn auto verkocht hij borstels, zelfgevlochten manden en ladders aan boerderijen in de omgeving van het stadje Össjö in Zweden.

Niet veel later kwam zijn zoon Rolf in het bedrijf werken. Dat is het moment wanneer ze zijn begonnen met directe verkoop aan andere bedrijven, wat er vervolgens voor zorgde dat in 1975 het bedrijf uitgroeide tot een groothandel.

De cultuur van dienstbaarheid en hard werken komt hieruit voort om een stabiele groei te garanderen. In de gehele bedrijfscultuur merk je duidelijk waar de wortels van het bedrijf liggen, een bosgebied waar men hoogwaardige tuinmeubelen creëerde en in elkaar timmerde.

Een ondernemersgeest die de waarde van massaproductie, import en groei erkent. Brafab is geen stadse, maar begrijpt wel de waarde van groots denken. Daarbij hechten ze veel waarde aan lokaal, persoonlijk en eerlijk zakendoen. Iets waar wij ons in kunnen vinden. Met 90 jaar ervaring in de tuinmeubelsector heeft dat gemaakt van hen tot wie ze nu zijn. 

Ontdek meer van onze tuinmeubelen

Op naar een mooie toekomst

Brafab is een familiebedrijf dat al meer dan 90 jaar bestaat. Een van de belangrijkste pijlers is zorgzaamheid, wat ook geleid heeft tot het succes van het merk. Voor het merk betekent zorgzaamheid niet alleen dat ze oog hebben voor de medewerkers, leveranciers en klanten maar dat er ook voldoende aandacht wordt besteed aan vormgeving, materiaalkeuze, productie en welke impact het bedrijf heeft op de omgeving. 

Ze weten als geen ander hoe belangrijk de rol is van het bedrijfsleven om zowel op wereldniveau als in Zweden milieudoelstellingen te halen. Daarom nemen ze hun verantwoordelijk en willen ze bijdragen aan een betere toekomst.

Voor Brafab betekent duurzame ontwikkeling dat ze naar het geheel kijken. Dat houdt in dat ze kijken naar de manier waarop de tuinmeubelen die ze produceren en verkopen op hun beurt mens en milieu beïnvloeden. Duurzaamheid staat altijd centraal en ze blijven zich hiervoor altijd volledig inzetten.

Ontdek de meubelen

Het merk is ervan overtuigd dat tuinmeubelen van kwaliteit met tegelijkertijd een lange levensduur zowel klanten als het milieu ten goede komen. Kwaliteit is cruciaal voor een kleinere ecologische voetafdruk in de productie van hun tuimeubelen. Er wordt ingespeeld op de behoeftes van de moderne mens, denk hierbij aan flexibiliteit, design, comfort en kwaliteit. Om die reden blijven de tuinmeubelen van Brafab lang in trek en tijdloos.

De tuinmeubelen van Brafab worden geproduceerd in diverse delen van de wereld. De meeste van de grenenhout tuinmeubelen worden gemaakt in Zweden terwijl de andere tuinmeubelen juist in China, Indonesië of Vietnam worden gefabriceerd. Echter kennen ze de risico's die gepaard gaan met wereldwijde productie. Daarom werken ze met medewerkers ter plaatse die ervoor zorgen dat de plaatselijke- en nationale wetten en regels worden nageleefd.

Nieuwsgierig geworden naar de tuinmeubelen van het merk Brafab? Kom dan langs in onze winkel op de tuinmeubelafdeling, de eerste verdieping en laat je informeren door onze adviseurs. Zij helpen jou graag om de juiste tuinmeubelen te vinden. Tot snel?

Bekijk onze openingstijden

Delen