Duurzame gordijnen

Duurzame gordijnen

Probeer je duurzaam te leven? Eet je misschien al heel bewust of rijd je elektrisch, wist je dan dat je ook in je interieur het verschil kan maken. Want heb jij wel eens gehoord van gerecyclede gordijnen? Ze bestaan echt: duurzame gordijnen van een hoge kwaliteit. Je draagt hiermee niet alleen je steentje bij aan een beter milieu, maar ze staan ook hartstikke mooi in jouw interieur. Benieuwd hoe dit in elkaar zit? Wij leggen het je hieronder graag uit!

Gordijnen van gerecycled polyester

De blauwe gordijnen met bladprint hieronder zijn gemaakt van gerecycled polyester; afkomstig uit de hergebruik van weggegooide waterflesjes. Een groot voordele van deze gordijnen is dat ze geluiddempend zijn en ze warmte binnen en de kou buiten houden. Hoe fijn is dat?! Daarnaast heeft de voorkant van de stof een mooie structuur met kleurige bladprint en de achterkant een zachte fleece optiek. Voor een mooi effect kun je trendy inbetweens combineren met ton-sur-ton vouwgordijnen. En met de blauwe kleur creëer je rust en sfeer in huis. Niet zo fan van blauw? Deze bladprint gordijnen zijn bijvoorbeeld ook verkrijgbaar in het groen.

Ontdek meer van ons assortiment raamdecoratie

Ook aan de kleintjes is gedacht; met deze verduisterende soepele gordijnstof met vrolijke pinguïns op de voorkant en ijskristallen op de achterkant van de stof geprint. Het gordijn is zowel aan de voorzijde als achterzijde te gebruiken en is semi verduisterend. Dubbel zo leuk! Ook deze gordijnen zijn gemaakt van gerecyclede flessen.

Gordijnen van gerecycled katoen

De groene bladprint gordijnen zijn juist weer mooi te combineren met donkergroene gordijnen. En ook deze donkergroene gordijnen zijn gerecycled! Voor deze gordijnstof is gebruik gemaakt van gerecyclede katoen afkomstig van restmateriaal bij productie van t-shirts. Deze stoffen blijken namelijk heel goed te hergebruiken om de meest mooie stoffen van te maken. De voor- en achterzijde hebben een verschillende kleur en de stof is aan beide zijden te gebruiken. De combinatie van beide gordijnen passen erg mooi in een Scandinavisch interieur of een interieur met groentinten.

Gordijnen van gerecyclede petflessen

Maar wie zegt dat de gerecyclede stoffen alleen toepasbaar zijn voor overgordijnen? Zo bestaan er ook rolgordijnen en vouwgordijnen van deze stoffen. De lichtdoorlatende stoffen uit de serie Rethought van Bece zijn gemaakt van 100% gerecyclede petflessen en na de levensduur van het rolgordijn weer recyclebaar. 1m² van deze rolgordijnstof is gemaakt van 6 petflessen. Daarom is het altijd heel erg belangrijk om je lege petflessen naar de supermarkt te brengen. Zo kunnen deze gordijnen weer gemaakt worden & help je de natuur een handje mee. Wie wil dat nu niet?!

Ook Luxaflex is niet stil blijven zitten op het gebied van duurzaamheid. Vorig jaar lanceerden zij namelijk Sea-Tex™, dit is ’s werelds eerste zonweringsweefsel gemaakt van gerecycled oceaanplastic. Met dit oceaanplastic worden duurzame GreenScreen Sea-Tex™ rolgordijnen geproduceerd. Want steeds meer designmerken verwerken de grote hoeveelheden plastic, die langs de kust worden gevonden, in hun producten en dit juicht Luxaflex alleen maar toe! Ze dragen hier dan zelf ook hun steentje bij!

Wil jij ook iets betekenen voor de wereld en het milieu? Stap dan eens over op duurzame gordijnen. Nieuwsgierig naar alle mogelijkheden van duurzame & gerecyclede gordijnen en overweeg je deze te kopen? Laat je dan adviseren door één van onze adviseurs op raamdecoratie afdeling.

Bekijk hier onze openingstijden

Delen