Intekenen van de basisverlichting in de tuin

Intekenen van de basisverlichting in de tuin

De basisverlichting is de basis voor in je tuin. De basis zorgt niet alleen voor sfeer maar is ook zeker belangrijk voor de veiligheid en functionaliteit van je tuin!

Wat is basisverlichting

De basisverlichting behoort tot functionele verlichting. De logische plaatsen voor de basisverlichting zijn:

  • Aan de schutting;
  • Aan de gevel;
  • In de grond;
  • Langs een tuinpad

Eigenlijk kan basisverlichting op heel veel plekken in de tuin. Gebruik het vooral op plekken waar je vaak komt of langs moet lopen. Denk hierbij aan paden, de schuur of achterdeur.

Door de juiste functionele verlichting in de tuin, zorg je ervoor dat je niet op de tast hoeft rond te lopen in je eigen tuin. Daarnaast zorgt het ook voor een extra stukje veiligheid. Een dief loopt niet zomaar een verlichte tuin binnen en het zorgt voor een veilige woonsituatie, doordat je bijvoorbeeld niet meer struikelt over een drempel of traptrede. Juist dat gevoel van comfort vormt de meerwaarde van goede basisverlichting in je tuin!

De juiste lamp

Wat voor verlichting je kiest is natuurlijk helemaal aan jezelf. Wat betreft de functionele verlichting raden wij aan om lampen te kiezen met 500-700 lumen in de lichtkleur 40000 Kelvin neutraal wit. Welke verlichtingssoort je kiest, hangt af van de plek die je wilt verlichten.

Maak bij het verlichten van de tuinpaden gebruik van grondspots, sokkellampen en/of lantaarns. Grondspots kun je verwerken in de tegels en geven een subtiele maar smaakvolle verlichting. Sokkellampen komen tot kniehoogte en verlichten het pad van bovenaf. Wil je de paden over het algemeen helemaal verlichten? Dan kun je gebruik maken van lantaarns!

Ook wandverlichting kun je goed toevoegen als basisverlichting. Wandverlichting geeft jouw huis een sfeervolle, statige uitstraling. Kies hierbij voor hetzelfde model en hang deze evenwijdig aan elkaar op aan de gevel. Je kunt de lampen aansluiten op een schakelaar binnenshuis of je kunt kiezen voor lampen met een schemersensor. Deze gaan dan automatisch aan zodra het donker wordt.

Nu hebben we de basisverlichting gehad en kun je verder met de accent- en achtergrondverlichting. Wil je nou nog meer tips en/of advies over de basisverlichting? Dan ben je altijd van harte welkom bij ons in de winkel! Onze adviseurs helpen je graag!

Openingstijden

Delen