Trend: Linnen gordijnen

Trend: Linnen gordijnen

We leven tegenwoordig vaker duurzamer waardoor natuurlijke materialen steeds belangrijker worden in plaats van de synthetische materialen. En dat is precies de reden waarom linnen gordijnen helemaal hot zijn. Linnen gordijnen kun je eindeloos combineren. Daardoor zijn ze geschikt voor iedere interieurstijl. Laat je inspireren door de vele mogelijkheden.

Linnen wordt gemaakt van de Vlasplant. Deze textielplant doet het goed in ons koele en vochtige zeeklimaat. Linnen kun je herkennen aan de onregelmatige vezels in het garen waardoor je gordijn een speelse look krijgt. Linnen verkleurt na een tijdje wel een beetje. Dit is mede afhankelijk van de kleur gordijnen en de hoeveelheid zon die de gordijnen dagelijks krijgen. Doordat linnen gordijnstof puur natuur is, verkleuren en/of krimpen linnen gordijnen relatief snel. Daarom dansen linnen gordijnen altijd op de grond en zo creëer je gelijk een romantische look!

Dit kun je in je achterhoofd houden wanneer je gordijnen uitkiest. Daarnaast vallen linnen gordijnen lekker soepel. En dat is niet het enige; doordat linnen een sterke natuurvezel is, is het erg slijt- en scheurvast! Geen fan van dansende gordijnen op de grond, maar wel weg van linnen? Dan zijn linnenlook gordijnen een goede keuze.

Bekijk hier onze gordijnen

Natuurlijke uitstraling

Door de natuurlijke vezel en de soepel vallende stof kan je linnen gordijnen goed combineren met materialen als hout en steen. Maar ook de combinatie met breisels is erg mooi! Hierdoor oogt het hele plaatje gelijk huiselijk en warm en krijg je een landelijke uitstraling.

Scandinavisch

Ook bij een Scandinavische woonstijl kunnen linnen gordijnen niet ontbreken! Ze passen namelijk perfect bij deze minimalistische stijl. Daarnaast staat de woonstijl ook bekend om zijn kwalitatief mooie en natuurlijke producten. Niet heel gek dus dat deze luxe stof niet misstaat. Wil je meer karakter en persoonlijkheid creëren? Kies dan voor een linnen gordijn in een kleurrijke variant. Zo past antraciet, lichtgrijs of een pastelkleur ook goed bij de Scandinavische inrichting!

Industrieel en botanisch

Geef linnen gordijnen een stoer uiterlijk door te gaan voor grove, zware of gevoerde gordijnen. De gordijnen geven dan een mooi robuust accent aan je interieur. Dit soort linnen gordijnen passen ook erg goed bij de botanische trend door het natuurlijke karakter. Linnen gordijnen mogen in een industrieel interieur opvallen! Kies bijvoorbeeld eens voor een kleurtje of ga juist voor zwart!

Nieuwsgierig naar al de mogelijkheden van linnen en linnen look gordijnen? Laat je dan adviseren door één van onze raamdecoratie specialisten.

Bekijk hier onze openingstijden

Delen