Back to school (of werk) met Mepal

Back to school (of werk) met Mepal

Eenieder van jullie heeft vast wel een item van dit merk in de kast staan. Zo niet, dan ken je het merk alsnog ongetwijfeld. We hebben het over het bekende merk Mepal. De items van Mepal zijn ideaal voor schoolgaande kinderen of de werkers onder ons. Daarbij heeft het merk een mooi verhaal dat ze willen uitdragen.

Maak kennis met Mepal

Voor het ontstaan van dit merk duiken we even terug de tijd en wel naar 1950 toen Mepal werd opgericht. Dit betekent dat het merk in 2020 alweer hun 70-jarig jubileum vierde. Al direct vanaf de eerste jaren produceert Mepal slimme kunststof producten op het gebied van eten en drinken. Met deze producten zijn ze stiekem aanwezig bij heel veel bijzondere kleine en/of grote momenten. Te vinden op elk moment en overal.

Door de jaren heen hebben ze een traditie opgebouwd van zelf producten ontwikkelen en produceren. Het zijn stuk voor stuk producten vol met kleine slimmigheden die je elke dag een fijne gebruikservaring geven. Op de eerste schooldag, tijdens de lunch met collega's of die fijne gezinsvakantie. 

Mepal neemt je mee in hun wereld, vol slimme en doordachte ideeën. Het zijn oplossingen die het leven gemakkelijker en zorgelozer maken. Want geloof ons, de producten van Mepal zijn niet stuk te krijgen. Nee integendeel, ze zijn er voor het leven zoals ze zelf zo mooi zeggen.

Samen een stuk bewuster

Maatschappelijk verantwoord ondernemen, een hippe term waar tegenwoordig iedereen aan mee wil doen. Maar bij Mepal doen ze dat eigenlijk al jaren. Ze vinden het belangrijk om producten te maken waar zowel mens als milieu blij van worden. Ze zijn ervan overtuigd dat alle kleine beetjes helpen. En als iedereen daaraan bijdraagt, worden alle kleine beetjes ineens best veel. Maar hoe doen ze dat dan? Ze werken volgens drie simpele principes en met het gezonde verstand.

Minder verspillen
Wist je dat we per persoon meer dan 160 kilo voedsel per jaar verspillen? En daarbij ook nog eens zo'n 30 kilo plastic weggooien? Dat kan veel beter dacht Mepal!

Mepal heeft bewaarproducten voor zo ongeveer iedere gelegenheid. Door de waterflessen hoef je geen wegwerpflesjes met statiegeld te kopen en in de lunchboxen blijft de lunch langer vers dan in een boterhamzakje. Want goed om te weten, wanneer je een jaar lang je Mepal broodtrommel naar school of werk meeneemt, dan bespaar je 220 plastic zakjes. Haal je graag koffie op het station? Neem je eigen beker mee. Allemaal kleine stapjes naar minder afval.

Ook intern doen ze er alles aan om minder te verspillen en hier bewust van te zijn. Dit begint al klein, door na te denken of het nodig is om te printen. Zo ja, doe dit dan dubbelzijdig. Qua productie houden ze het liefst alles zo dicht mogelijk bij huis. Van de eerste schets tot het verpakte product. Er wordt geen gebruik gemaakt van BPA of andere schadelijke stoffen en de producten voldoen aan de geldende wetgeving. Allemaal om zeker te weten dat het veilig is voor onze gezondheid.

Zuinig zijn op je spullen
Als je langer met je spullen kunt doen, dan gooi je ook minder weg. Eigenlijk heel erg simpel. Daarom laat Mepal jou zo lang mogelijk genieten van hun spullen. 

Dit doen ze door het grootste deel van de producten te maken van 100% recyclebaar kunststof. Dit kunststof kan gerust tegen een stootje en gaat jaren mee. Wanneer je fietsband lek is, dan koop je geen nieuwe fiets maar plak je je band. Opzich best logisch. Deze mentaliteit voert Mepal graag door. Want is een tuitje van de drinkfles kapot of ben je een onderdeel kwijt? Dan bestel je dit losse onderdeel heel simpel in hun eigen webshop zodat je weer jaren plezier hebt van jouw Mepal product.

Een beetje op elkaar letten
Noaberschap (Achterhoeks voor omzien naar je buren) bepaalt de cultuur van hun organisatie. Zowel intern als extern. 

Mepal vindt dat iedereen met plezier aan het werk moet kunnen. Daarom laten ze hun producten met de hand in elkaar zetten door medewerkers van sociale werkplaatsen, gewoon in Nederland. Een win-win situatie!

Het doel van Mepal is inmiddels wel duidelijk, ze willen dat iedereen zorgeloos kunnen genieten van kleine alledaagse momenten. Helaas hebben gehandicapte kinderen meer last van hun eenzaamheid dan van hun handicap. Daarom slaan ze de handen ineen met het goede doel 'Het Gehandicapte Kind' om kinderen met en zonder handicap naar dezelfde school te laten gaan.

Al met al is het bijna onmogelijk om geen product van Mepal in huis te hebben. Dus hop hop, snel naar onze winkel en koop jouw Mepal drinkbeker of lunchbox. Zo ben je altijd goed voorbereid om naar school of werk te gaan. Zien we je snel?

Ontdek onze openingstijden

Delen