Elke druppel telt!

Elke druppel telt!

Ken je dat gevoel? Je hebt een prachtige tuin boordevol bloeiende planten en fleurige bloemen, maar je vergeet deze iedere keer water te geven. Met het Micro Drip Systeem van Gardena is dat verleden tijd! Ontdek in deze blog hoe je met dit systeem jouw tuin slim water geeft. 

Ga verstandig om met water

Jouw tuin efficiënt bewateren is heel erg belangrijk, want water is een kostbare hulpbron waar je verstandig mee om dient te gaan. Met de slimme bewateringsoplossing van Gardena voorzie je jouw planten van precies de juiste hoeveelheid water. Dat betekent dat je de planten nooit teveel water geeft maar ook nooit te weinig. Je bespaart hierdoor niet alleen water, maar zorgt ook voor de beste plantengroei in jouw tuin. En wie wil dat nu niet?!

Met het druppelirrigatiesysteem komt de juiste hoeveelheid water direct op de plek waar het nodig is, bij de wortels van de planten en bloemen. Het is een precieze manier van water geven welke ook water bespaart. Het zorgt ervoor dat de planten optimaal verzorgd worden. Is het systeem eenmaal geprogrammeerd, dan doet het systeem het werk zodat jij kunt genieten van de zon en jouw tuin.

Ontdek de benodigdheden voor het systeem

De voordelen van het Micro Drip Systeem

Er zijn meerdere redenen om te kiezen voor het Micro Drip Systeem van Gardena, welke deels hierboven ook al een beetje zijn benoemd. Met het systeem bespaar je zowel water als tijd. En tegenwoordig zeggen ze tijd is geld. Met het systeem zorg je voor een waterbesparing tot wel 70% door de afstelbare druppelkoppen en -besproeiing. Daarnaast bespaar je ook tijd omdat je zelf de planten niet meer hoeft water te geven. 

Zoals we net ook al aangaven, zorgt het systeem voor een grote nauwkeurigheid en een gelijkmatige wateraanvoer. Het water komt hierdoor terecht waar de planten en bloemen het nodig hebben, namelijk bij hun wortels. Je kunt het systeem opzetten zodat het aan jouw behoeften voldoet. Dus ervoor zorgen dat alle beplanting de juiste bewatering krijgt. Met het Quick & Easy systeem is de installatie een fluitje van een cent. En had je er wel over nagedacht dat dit onwijs handig is wanneer je op vakantie bent? Je bent met dit systeem niet langer afhankelijk van de buren om de planten water te geven.

Dus van het besproeien van je gazon tot aan het bewateren van de potplanten op je balkon. Dit Micro Drip Systeem is volledig automatisch en geeft dus echt alleen water wanneer het nodig is. Het is de perfecte oplossing voor jouw tuin, want elke druppel telt!

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor jouw tuin? Onze adviseurs helpen je graag bij het voorzien van de beste tips voor het aanleggen van het systeem in jouw tuin. Kom gezellig langs op onze tuinafdeling en laat je informeren. Tot snel!

Bekijk onze openingstijden

Delen