De ombre verftechniek

De ombre verftechniek

Ben jij al bekend met de ombre verftechniek? Het lijkt een beetje op de dip-dye trend van een aantal jaren geleden. Ombre betekent schaduw in het Frans en is een verftechniek die wordt gecreëerd door een verloop van meerdere tinten. Deze techniek kun je heel gemakkelijk toepassen in je interieur. Wil je weten hoe je dit doet? Onze stylistes laten het je graag zien aan de hand van onderstaand filmpje.

De stylistes laten je zien dat het het mooiste is om te spelen met verschillende kleuren. Hierdoor ontstaat er een prachtig effect dat heel speels maar subtiel oogt. En zoals je ziet is het helemaal niet zo moeilijk om te doen. Hieronder wordt nog even kort uitgelegd wat je nodig hebt en wat de stappen zijn.

Ontdek onze verfafdeling

Wat heb je nodig?

Om dit voor elkaar te krijgen, heb je niet zo heel veel nodig. Het enige wat je nodig hebt, is als volgt:

  • Verschillende tinten verf
  • Kwasten
  • Plantenspuit
  • Plastic zeil om de vloer te beschermen

Stappenplan

Zoals het filmpje laat zien, heeft deze techniek weinig tekst en uitleg nodig. Het makkelijkste is om het met zijn tweeën te doen. De ene verft de lijnen op de muur en de ander gaat erachteraan met de plantenspuit. Doordat de plantenspuit over de natte verf gaat, begint de verf te druipen. Hierdoor ontstaat het ombre effect. Let er wel op dat je iets op de vloer legt, want de kans is anders vrij groot dat de verf op de vloer drupt. Voordat je de ruimte gaat stylen, moet je er zeker van zijn dat de verf op de muur goed droog is. Daarna kun je het inrichten naar eigen smaak en stijl.

Wil je dit nu ook toepassen in je interieur? Houd dan gewoon het filmpje erbij en dan moet het helemaal goed komen! Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt en je kunt dit met iedere kleur doen. We zouden het erg leuk vinden als je het eindresultaat deelt op social media onder de #boerstaphorst. Veel succes!

Leer behangen met onze styliste

Delen