Opbrengst voedselbank

Opbrengst voedselbank

De inzamelingsactie 'Steun samen met Boer Staphorst de voedselbank' is een groot succes geworden! Een prachtige opbrengst van maar liefst meer dan 800 levensmiddelen. Dat is te danken aan de inzet van zowel onze klanten als ons eigen personeel!

In de week van zaterdag 10 t/m zaterdag 17 oktober was het de Boer. voedselbankweek. De gedachte was "Geef jij om een ander? Dan geven wij aan jou!". Nam jij, als klant, één van de producten uit de boodschappenlijst mee naar de winkel, dan ontving je als dank voor de inzet een mooie korting terug op geselecteerde productgroepen. Sommige klanten kozen niet voor korting, maar namen de producten mee voor de voedselbank om hun steentje bij te dragen. Dit vonden wij heel erg mooi om te zien en waarderen wij enorm. Wij willen daarom iedereen bedanken die zijn/haar steentje heeft bijgedragen aan de voedselbanken Zuidwest-Drenthe en Zwolle e.o.!

Vrijdag 23 oktober jl. was het zover en hebben een aantal medewerkers van Boer Staphorst de levensmiddelen naar de voedselbanken Zuidwest-Drenthe en Zwolle e.o. gebracht ondanks de aangescherpte maatregelen. Kratten vol met pakken koffie, blikken soep, blikken groente en verschillende soorten rijst en pasta werden verdeeld over de twee voedselbanken.

De medewerkers kwamen in gesprek met verschillende vrijwilligers die aangaven dat het voor voedselbanken in deze tijd lastiger is om levensmiddelen in te zamelen. Dit omdat supermarkten steeds meer bezig zijn om voedselverspilling tegen te gaan. Hierdoor zijn ze meer afhankelijk geworden van acties die mensen opzetten. Daarom is het belangrijk dat wij de voedselbanken blijven steunen. Wil jij ook jouw steentje bijdragen? Zoek dan een voedselbank in jouw buurt op en kijk hoe jij een bijdrage kunt leveren!

Delen