Doe jezelf en de natuur een plezier

Doe jezelf en de natuur een plezier

Zie jij een regenton als een groot, lomp item voor in de tuin, niets is minder waar! Een regenton is allang geen lelijk ding meer voor in de tuin. Daarnaast is een regenton ook hartstikke handig. Maar waarom is een regenton in de tuin onmisbaar is? In deze blog vertellen we jou er alles over.

Ontdek het assortiment voor buiten

Waarom een regenton in de tuin?

Je doet met een regenton in de tuin niet alleen jezelf, maar ook de natuur een groot plezier. Want wist je dat er jaarlijks gemiddeld ongeveer 800 millimeter regen in ons land valt? Ieder jaar wordt dat meer en meer, wat blijkt uit metingen van het KNMI die als sinds 1910 worden gedaan. Het is dan zonde om niets met dit regenwater te doen, toch? Met een regenton zorg je ervoor dat het regenwater goed wordt (her)gebruikt. Het gebruik van regentonnen heeft enkele voordelen:

  • Kostenbesparend | Wanneer je regenwater opvangt, dan kun je dit gebruiken om de planten in de tuin water te geven. Het bespaart drinkwater, wat voor jou weer een lagere waterrekening oplevert. En dat is alleen maar mooi meegenomen, want de prijzen van het drinkwater stijgen de laatste jaren enorm. De reden van de stijging is dat zuivering van het drinkwater steeds lastiger wordt. Een regenton biedt dan uitkomst! 
  • Buffer tegen droogte | Het is je vast wel opgevallen dat de zomers in Nederland steeds warmer worden met weinig regen. Door extreme droogte wordt water in die periode soms schaars. Soms zo schaars dat wordt gevraagd om de tuin niet te sproeien. Met een regenton heb je hier geen last van. Doordat je water hebt opgevangen, heb je een buffer van water om de planten te bewateren. 
  • Goed voor het milieu | De winning van drinkwater uit het grondwater zorgt de laatste jaren voor een enorme daling in de grondwaterspiegel. Door in een regenton regenwater op te vangen en te gebruiken, bespaar je heel wat drinkwater. En precies dit komt de natuur ten goede. 
  • Volop keuze | Regentonnen zijn er in allerlei soorten en maten. Het zijn allang niet meer die lompe dingen van vroeger. Hieronder laten we jou de nieuwste soorten zien, waardoor jouw tuin een mooie finishing touch krijgt. Want het oog wil ook wat!

Wees zuinig met regenwater

Door het veranderende klimaat moeten we bewust en verantwoord omgaan met het regenwater. Door het in een regenton op te vangen, zorgen we ervoor dat het regenwater goed wordt (her)gebruikt. Alleen wil niet iedereen zo'n lomp ding in de tuin hebben staan. Wij laten je zien dat een regenton ook jouw tuin kan opfleuren. Er wordt gekeken hoe een regenton toch leuk kan zijn voor de tuin. 

Want tegenwoordig dient een regenton niet alleen als wateropslag, maar ook als een plantenbak. De regenton wordt daarom multifunctioneel. De buitenkant van de regenton heeft strakke lijnen waardoor de regenton ook nog eens harstikke modern is. Bovenin de regenton zit een plantenbak om jouw planten in te doen en de tuin op te fleuren. De planten worden voorzien van water door de regen. En het overtollige water? Dit verdwijnt via de plantenbak zo in de regenton. Het fijne aan deze regentonnen is dat er filtratie in zit. De filtratie zorgt ervoor dat er geen vuil in het water terecht komt. Zo heb je altijd zuiver water in jouw regenton. 

In sommige van deze regentonnen zitten aansluitpunten om de tuinslang op de regenton aan te sluiten zodat je eenvoudig de planten in de tuin water geeft. Op deze manier kun je een kraan aansluiten op de ton en wordt het water geven nog makkelijker. Wel raden wij aan om tijdens een vorstperiode de regenton leeg te laten lopen om zo lang mogelijk van de regenton te kunnen genieten. Of maak kennis met de Rainblock regentonschutting. Een regentonschutting horen we je denken? Ja, het bestaat!

De regentonschutting is een holle schutting, gemaakt van hoogwaardig PE materiaal. De set wordt geleverd met twee elementen, welke goed zijn voor een opslag van maar liefst 330 liter. Dit is meer dan een gemiddelde regenton. In vergelijking met een toegankelijk schuttingdeel van 180x180 cm kom je uit op 4 Rainblocks. Hiermee kun je maar liefst 600 liter regenwater opvangen! En het systeem is heel eenvoudig. Door de Rainblocks te stapelen, met elkaar te verbinden en op de regenpijp aan te sluiten, ontstaat er een wand welke zich kan vullen met regenwater. Doordat de blokken heel erg tijdloos zijn, kun je deze goed combineren met andere schuttingen en/of afscheidingen.

Zorg er dus voor dat je zuinig omgaat met het (vele) regenwater wat in ons land valt. Met een regenton zorg je goed voor jezelf, het milieu en de portemonnee. Een win-win-win situatie dus! Kom langs op onze tuinafdeling en laat je informeren over deze regentonnen. Onze adviseurs helpen je graag verder. Zien we je snel?

Bekijk onze openingstijden

Delen