Zoek de verschillen: shutters en houten jaloezieën

Zoek de verschillen: shutters en houten jaloezieën

Stijlvolle raamdecoratie is dé finishing touch van jouw woonkamer, slaapkamer of keuken. Er zijn talloze vormen van raamdecoratie maar steeds vaker wordt er gekozen voor shutters of houten jaloezieën. Wat zijn shutters en houten jaloezieën nu eigenlijk? En wat zijn de verschillen? Wij geven jou in deze blog antwoord op die vragen zodat jij de beste keuze kunt maken die past bij jouw wensen!

Shutters als volwaardig onderdeel van jouw interieur

Shutters zijn mateloos populair en niet meer weg te denken uit het rijtje met raamdecoratie. Met shutters kun je alle kanten op waardoor ze bijna altijd te combineren zijn met jouw interieur en woonwensen. Maar wat zijn shutters nu eigenlijk? Shutters worden ook wel binnenluiken genoemd en zijn een ware eyecatcher in jouw interieur. Deze raamdecoratie wordt over het algemeen gemaakt van verschillende houtsoorten zoals tulpen-, eiken- of lindehout. Met de verstelbare lamellen kun je de shutters kantelen zoals jij dat wilt. Shutters worden op maat gemaakt waardoor deze vorm van raambekleding ook voor bijzondere raamvormen kan worden gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan boogramen of trapeziumramen. Steeds meer nieuwbouwwoningen hebben prachtige grote raampartijen waar shutters dé perfecte raamdecoratie voor zijn. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de shutters óp het raam te laten monteren. Bovendien kun je ervoor kiezen om je shutters in dezelfde kleur als de raamkozijnen te laten maken. Dit alles zorgt ervoor dat je shutters één geheel worden met jouw interieur!

Shutters: bekijk de mogelijkheden

Sfeervolle houten jaloezieën voor elk interieur

Wil je graag een mooi uitzicht maar net zo lief privacy? Met houten jaloezieën kan dit allebei! Het voordeel van houten jaloezieën is dat je de lamellen kunt kantelen maar ook omhoog kunt halen. Hierdoor regel jij je privacy helemaal zelf. Bovendien kun je de lichtinval heel makkelijk regelen en creëer je een uniek lijnenspel op muur en vloer. De horizontale lamellen zijn in verschillende breedtes te krijgen waardoor jouw jaloezieën perfect met jouw raam matchen. Dit creëert rust in je interieur. Bovendien geven houten jaloezieën jouw interieur direct een dosis sfeer en een warme uitstraling! Wil je eigenlijk graag shutters maar past dit niet bij jouw raam of interieur? Met houten jaloezieën kun je ook een absolute shutterlook creëren!

Houten jaloezieën: bekijk de mogelijkheden

De verschillen

Shutters en houten jaloezieën hebben nogal wat overeenkomsten. Maar wat zijn nu de belangrijkste verschillen?

  • Allereerst hebben shutters en houten jaloezieën verschillende beweegmogelijkheden. Als je volledig van je uitzicht wilt genieten, kun je de shutterpanelen naar de zijkant openklappen. Jaloezieën kun je omhoog trekken wanneer de lamellen tegen elkaar aan schuiven. Houd er bij shutters dus wel rekening mee dat wanneer je deze volledig wilt openen, ze redelijk wat ruimte innemen en je daarnaast al je accessoires uit de vensterbank moet halen voordat je de shutters open kunt doen. Wel is er voor shutters een speciaal railsysteem mogelijk wat ideaal is wanneer je bijvoorbeeld shutters voor jouw schuifpui wilt. Met het railsysteem schuif je de shutterpanelen makkelijk opzij. Houten jaloezieën kun je voor een schuifpui uiteraard omhoog trekken, maar er blijft altijd een pakket met lamellen gedeeltelijk voor de pui hangen. Het hangt dus helemaal van jouw raam of deur af welke raamdecoratie het meest geschikt is. Onze adviseurs helpen jou graag!
  • Houten jaloezieën trek je omhoog door middel van een koord. Met eveneens een koord kun je de lamellen verstellen. Maar elektrische bediening is ook mogelijk! Zo kun jij vanuit jouw relaxfauteuil de lichtinval makkelijk regelen. Shutters bedien je door middel van een bedienslat in het midden van elk shutterpaneel. Bij deze vorm van raamdecoratie is het ook mogelijk om ClearView toe te passen; een verborgen bedieningsmogelijkheid. Wanneer jij de middelste lamellen verstelt, bewegen de rest van de lamellen automatisch mee.
  • Shutters zijn zeer kindvriendelijk. De lamellen zijn makkelijk te bedienen en er zitten geen touwtjes aan waar kinderen in verstrikt kunnen raken. Nu zien we je al denken; ik heb kinderen en ik wil graag houten jaloezieën maar hier zitten koorden aan. Kan dat dan wel? Zoals we al beschreven, zijn houten jaloezieën met elektrische bediening te krijgen. Perfect dus als jij kids rond hebt rennen in huis!
  • Houten jaloezieën zijn in talloze kleuren en mogelijkheden te krijgen waardoor je jouw raamdecoratie helemaal bij jouw interieur kunt laten aansluiten. Shutters kun je zelfs in de kleur van jouw raamkozijn laten spuiten waardoor de shutters helemaal één worden met jouw raamkozijn.
  • Zowel shutters als houten jaloezieën zijn op maat te maken voor bijzondere raamvormen waarmee je jouw raamdecoratie een prachtig onderdeel maakt van jouw interieur. Beide zijn dus ideaal voor grote raampartijen met bijvoorbeeld trapeziumramen. Houd er wel rekening mee dat wanneer je de houten jaloezieën omhoog wilt trekken, dat dit bij een trapeziumraam niet geheel mogelijk is doordat de onderste lamellen breder zijn dan de bovenste.

De voordelen van houten raamdecoratie

Houten raamdecoratie past bij elke interieurstijl; van Scandinavisch tot industrieel en van landelijk tot modern. Shutters en houten jaloezieën geven elk interieur een stijlvolle en warme uitstraling. Bovendien creëer je een prachtige lichtinval met houten raamdecoratie. Doordat het licht niet weerkaatst op de lamellen, ontstaat er een hele prettige en natuurlijke lichtinval. Net zo makkelijk creëer je privacy door de lamellen compleet te sluiten. Wanneer je de lamellen van de shutters of houten jaloezieën helemaal sluit, hebben beide vormen van raamdecoratie een isolerende functie. In de winter houden ze kou tegen, in de zomer blijft het lekker koel. Goed voor jouw energierekening dus! Bovendien zijn beide vormen van raamdecoratie makkelijk schoon te maken. Met een simpele plumeau of stofdoek ben je al een heel eind! Pas wel op met een vochtige doek. Niet alle shutters en houten jaloezieën kunnen tegen vocht. Wil je graag houten raamdecoratie in jouw badkamer? Dat kan! Kom naar onze winkel voor alle mogelijkheden. Onze adviseurs vertellen jou graag welke shutters of houten jaloezieën geschikt zijn om jouw badkamer de finishing touch te geven!

Bekijk de mooiste badkamer raambekleding

Kwestie van smaak

Shutters en houten jaloezieën hebben beide een unieke uitstraling. Maar naar welke van deze soorten raamdecoratie gaat jouw voorkeur nu uit? Welke interieurstijl jij ook hebt, zowel shutters als houten jaloezieën passen in alle woonstijlen. Ga voor een lichte basiskleur in een Scandinavisch interieur, een prachtige pure houtlook in een landelijk interieur of voor een stoere, zwarte look in een industrieel interieur. Het hangt dus helemaal van jouw deur of raam af welke vorm van houten raamdecoratie geschikt is voor jouw ruimte. Enerzijds of anderzijds, kies vooral wat jij mooi vindt!

Heb je nog geen idee of jij shutters of houten jaloezieën wilt in de woonkamer? Of wil je weten welke houten raamdecoratie het meest geschikt is voor jouw slaapkamer? In onze winkel staan onze specialisten klaar om alle mogelijkheden te laten zien en met jou te bespreken!

Bekijk onze openingstijden

Delen