Het verschil tussen shutters en jaloezieën

Het verschil tussen shutters en jaloezieën

Stijlvolle raamdecoratie is dé finishing touch van jouw woning. Er zijn talloze vormen te bedenken van raamdecoratie maar tegenwoordig zijn shutters en houten jaloezieën mateloos populair. Maar wat voor soort raamdecoratie is dit eigenlijk? En wat zijn de verschillen? In deze blog geven wij jou daar antwoord op.

Waarom shutters in huis?

Shutters zijn mateloos populair en niet meer weg te denken uit het rijtje met raamdecoratie. Met shutters kun je alle kanten op waardoor ze bijna altijd te combineren zijn met jouw interieur en woonwensen.

Maar wat zijn shutters nu eigenlijk? Shutters worden ook wel binnenluiken genoemd en zijn een ware eyecatcher. Deze raamdecoratie wordt vaak gemaakt van verschillende houtsoorten zoals tulpen-, eiken- of lindehout. Met de verstelbare lamellen kun je de shutters kantelen zoals jij dat wilt.

Shutters kunnen op maat worden gemaakt waardoor deze vorm van raambekleding ook voor bijzondere raamvormen geschikt is. Denk aan boog- of trapeziumramen. Steeds meer nieuwbouwwoningen hebben prachtige grote raampartijen waardoor shutters dé perfecte raamdecoratie is.

Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de shutters óp het raam te laten monteren. Bovendien kun je ervoor kiezen om je shutters in dezelfde kleur als de raamkozijnen te laten maken. Dit alles zorgt ervoor dat je shutters één geheel worden met jouw interieur!

Ontdek meer mogelijkheden van shutters

Hoe sfeervol zijn houten jaloezieën?

Wil je vanuit je luie stoel een mooi uitzicht maar tegelijkertijd ook privacy? Met houten jaloezieën heb je het allebei! Kenmerkend voor houten jaloezieën is dat je de lamellen kunt kantelen maar ook omhoog kunt doen en regel je de privacy helemaal zelf. Je regelt de lichtinval heel gemakkelijk en creëert een uniek lijnenspel op muur en vloer.

De horizontale lamellen zijn in verschillende breedtes te verkrijgen waardoor jouw jaloezieën perfect met jouw raam matchen. Bovendien geven houten jaloezieën jouw interieur direct een dosis sfeer en een warme uitstraling! Wil je eigenlijk graag shutters maar past dit niet bij jouw woonsituatie of raampartij? Met houten jaloezieën kun je ook voor die shutterlook gaan.

Bekijk de mogelijkheden van houten jaloezieën

Ontdek het verschil tussen shutters en jaloezieën

Shutters en houten jaloezieën hebben nogal wat overeenkomsten. Maar wat zijn nu de belangrijkste verschillen?

  • Verschillende beweegmogelijkheden - wil je volledig van je uitzicht genieten, kun je shutters naar de zijkant openklappen. Jaloezieën trek je juist omhoog. Houd er bij shutters dus rekening mee dat wanneer je deze volledig wilt openen, deze ruimte innemen.
  • Bediening - Houten jaloezieën trek je omhoog en verstel je door middel van een koord maar elektrische bediening is ook mogelijk! Shutters bedien je door middel van een bedieningslat in het midden van elk paneel.
  • Kindvriendelijk - Shutters zijn zeer kindvriendelijk. De lamellen zijn makkelijk te bedienen en er zitten geen touwtjes aan waar kinderen in verstrikt kunnen raken. Nu zien we je al denken; ik heb kinderen en ik wil graag houten jaloezieën maar hier zitten koorden aan. Kan dat dan wel? Zoals we al beschreven, zijn houten jaloezieën met elektrische bediening te krijgen. Perfect dus als jij kids rond hebt rennen!

De voordelen van houten raamdecoratie

Houten raamdecoratie past bij elke interieurstijl; van Scandinavisch tot industrieel en van landelijk tot modern. Shutters of houten jaloezieën geven elk interieur een stijlvolle en warme uitstraling. Bovendien creëer je een prachtige lichtinval met houten raamdecoratie. Doordat het licht niet weerkaatst op de lamellen, ontstaat er een hele prettige en natuurlijke lichtinval.

Net zo makkelijk creëer je privacy door de lamellen compleet te sluiten. Wanneer je de lamellen van de shutters of houten jaloezieën helemaal sluit, hebben beide vormen van raamdecoratie een isolerende functie. In de winter houden ze kou tegen, in de zomer blijft het lekker koel. Goed voor jouw energierekening dus!

Bovendien zijn beide vormen van raamdecoratie makkelijk schoon te maken. Met een simpele plumeau of stofdoek ben je al een heel eind! Pas wel op met een vochtige doek. Niet alle shutters en houten jaloezieën kunnen tegen vocht. Wil je graag houten raamdecoratie in jouw badkamer? Dat kan! Kom naar onze winkel voor alle mogelijkheden. Onze adviseurs vertellen jou graag welke shutters of houten jaloezieën geschikt zijn om jouw badkamer de finishing touch te geven!

Bekijk de mooiste badkamer raambekleding

Het is een kwestie van smaak

Shutters en houten jaloezieën hebben beide een unieke uitstraling. Maar naar welke van deze soorten raamdecoratie gaat jouw voorkeur nu uit? Welke interieurstijl jij ook hebt, zowel shutters als houten jaloezieën passen in alle woonstijlen.

Ga voor een lichte basiskleur in een Scandinavisch interieur, een prachtige pure houtlook in een landelijk interieur of voor een stoere, zwarte look in een industrieel interieur. Het hangt dus helemaal van jouw deur of raam af welke vorm van houten raamdecoratie geschikt is voor jouw ruimte. Ener-/anderzijds, kies vooral wat jij mooi vindt!

Vind je het nog steeds lastig om een keuze te maken tussn deze twee types raamdecoratie? Of welke raamdecoratie het beste in jouw woonsituatie past? In onze winkel staan onze adviseurs op de afdeling klaar om alle mogelijkheden te laten zien en met jou te bespreken!

Bekijk onze openingstijden

Delen