Aan de slag met Sigma Allure buitenlak!

Aan de slag met Sigma Allure buitenlak!

Het weer in Nederland is een belangrijke factor wanneer je buiten wilt gaan schilderen. Je wilt zo goed mogelijk voorbereid aan jouw klus beginnen en dat gaat verder dan alleen het uitzoeken van verf. Het in de gaten houden van de weersverwachting is ook van belang. In deze blog vertellen wij meer over wanneer je het beste aan de slag kunt en het gebruik van de Sigma Allure buitenlakken.

Wat is de ideale temperatuur?

De buitentemperatuur is een belangrijke factor om in de gaten te houden. Hierbij is de perfecte temperatuur 19 graden, maar we zeggen dat je het beste aan de slag kan wanneer de buitentemperaturen tussen de 10 en 25 graden liggen. Is het te koud, dan droogt de verf niet snel genoeg en is er een kans dat de lak slecht hecht. Bij temperaturen boven de 25 graden droogt de verf juist te snel en is er een grotere kans op scheuren.

Met deze gemiddelde temperaturen betekent het eigenlijk dat je het grootste deel van het jaar in Nederland wel kunt schilderen buiten. Check voordat je wilt beginnen gewoon even het weerbericht en je weet genoeg. 

Optimale bescherming voor jouw buitenhoutwerk

Met de Sigma S2U Allure buitenlakken heb je de meest duurzame lak voor buitenhoutwerk te pakken. Wanneer je buiten gaat schilderen, dan heeft dit meer te verduren dan het schilderwerk binnen. Weersomstandigheden zoals regen, sneeuw, hagel, vorst en hitte, ze komen allemaal voor in Nederland. Gebruik je de Allure buitenlak, dan zijn jouw houten ramen, deuren en/of kozijnen allemaal hier tegen bestand. 

Niet alleen sneeuw, hagel en regen tasten langzaam het bindmiddel van verf aan, ook UV-straling kan hier een grote bijdrage aan leveren. De Sigma S2U Allure met Extreme Protection bevat naast het hoofdbindmiddel ook een tweede bindmiddel, genaamd het Dual Guard System. Dit bindmiddel beschermt het hout extra, zelfs bij de meest extreme weersomstandigheden. Jouw buitenhoutwerk behoudt op deze manier langdurig zijn kleur en glans. 

Voor het optimale resultaat van jouw schilderwerk gebruik je de Sigma S2U Allure Primer als grondlaag om vervolgens te kiezen voor de Sigma S2U Allure gloss of Sigma S2U Allure satin als mooie duurzame afwerklaag. Zo ben je voor de komende jaren klaar!

De voordelen van Sigma S2U Allure buitenlak

Waarom kies je voor deze verf wanneer je buiten aan de slag wilt?

  • Optimale bescherming tegen extreme weersomstandigheden dankzij Extreme Protection Technology
  • Uitstekend kleur- en glansbehoud
  • Geschikt voor 4-seizoenen onderhoud
  • Gemakkelijk verwerkbaar van 0°C tot 30°C
  • 51% biobased product conform ASTM D6866
  • ‘Schildervrije’ garantietermijn tot wel 10 jaar mogelijk

Het merk Sigma heeft als noodzaak om de afhankelijkheid van fossiele bronnen en hun footprint te verlagen. Dit is dan ook de reden dat zij als merk voortdurend op zoek naar de mogelijkheden om herwinbare bronnen in te zetten met daarbij het behoud van technische kwaliteit en verwerkingseigenschappen. Volgens de ASTM D6866 methode is het bindmiddel van Sigma S2U Allure voor 51% biobased*.

Heb jij een schilderklus voor buiten op de planning staan? Gebruik hiervoor de Allure buitenlakken van Sigma. En weet je wat nu helemaal leuk is?! Je shopt de buitenlakken van Sigma nu met 30% korting in onze winkel. Dus zien we je snel?!

Bekijk onze openingstijden

Delen