Wat is de Flexa Kleur van het Jaar 2024?

Wat is de Flexa Kleur van het Jaar 2024?

Zaten jullie net als ons in spanning af te wachten wat de Kleur van het Jaar 2024 wordt? Dinsdag 12 september was het zover! Sweet Embrace is bekroond tot de Kleur van het Jaar 2024. Duik mee in de kleurrijke wereld van deze fijne kleur. 

Het is tegenwoordig belangrijker dan ooit om een eigen plek te hebben waar we ons thuis voelen. De wereld is soms al hectisch genoeg. Dit was een gevoel wat overheerste bij de brainstormsessies van de Flexa designexperts. Al gauw leidde deze gesprekken tot een thema voor de Flexa Kleur van het Jaar 2024, namelijk 'Een plek waar je je thuis voelt' en Sweet Embrace is daar de meest bijpassende kleur voor.

Sweet Embrace is een verfijnde en optimistische kleur welke geïnspireerd is op de zachtheid van veren en avondwolken. Een warme en praktisch op zichzelf staande tint, maar tegelijkertijd ook een goede basiskleur om met andere tinten te combineren. Subtiel en verfijnd en de kleur verandert van tint bij verschillende soorten licht. Heb je een zonovergoten woonkamer, dan verzacht deze kleur dat. Op het noorden gerichte kamers worden juist verwarmd. 

Ontdek de kleurpaletten

Voor de Kleur van het Jaar 2024, Sweet Embrace, zijn drie eenvoudig te gebruiken kleurpaletten ontwikkeld. Het gaat hierbij om de paletten: een warm, een kalm en een vrolijk kleurverhaal. Elk kleurenpalet biedt een andere manier aan om een plek te creëren waar je je volledig thuis kunt voelen.

Een warm kleurverhaal

Maak je gebruik van warme tinten, zoals natuursteen en aarde, dan geeft dit een kamer vaak een vertrouwd en uitnodigend gevoel. Deze kleuren hebben stuk voor stuk een zachte kwaliteit en zijn daarom perfect om in laagjes te combineren zodat je een look creëert die gezellig aanvoelt. Schilder de muur met een ombre effect, je creëert dan het effect van de avondlucht. Subtiel gaat het van zachtroze over naar warm terra. Een effect dat goed werkt met natuurlijk licht en warmte toevoegt aan jouw woonkamer.

Een kalm kleurverhaal

In de drukke wereld van nu willen we ontspannen en onze gedachtes graag verzetten. Jouw huis inrichten met een vereenvoudigd, ietwat sobere inrichting kan hieraan bijdragen. De kleuren uit dit kleurenpalet zijn de perfecte ingrediënten die je dan nodig hebt. Geïnspireerd door de tinten van bossen en zeeën geven de blauw- en groentinten het geheel een kalm gevoel. Het gaat goed samen met natuurlijke materialen zoals hout, kurk en wol. Maar ontspanning is heir toch wel het belangrijkste.

Een vrolijk kleurverhaal

In de voor ons soms moeilijke tijden waarin de wereld zit, willen we dat onze huizen vrolijke en vriendelijke ruimtes hebben die ons een positief gevoel geven. Dit kleurenpalet is gemaakt om plezier te hebben. Het is een moderne combinatie van zachte lila en gele tinten. Perfect om speelse combinaties te maken die elke kamer kunnen opfleuren. Het zijn kleuren die samengaan met natuurlijke materialen en het meubilair goed tot zijn recht laat komen. Voeg bloemen toe en het geheel is af!

Tijd om een plek te creëren waar jij je thuis voelt met Sweet Embrace! Wij zijn enthousiast over de Kleur van het Jaar 2024, jij ook? We begrijpen als geen ander dat het lastig is om je voor te stellen hoe de kleur in jouw interieur staat. Met de Flexa Visualizer-app, te downloaden in de App Store of Google Play Store, kun je hierachter komen. Sweet Embrace liever in het echt op de muur? Haal in onze winkel de kleurtester van Sweet Embrace.

Bekijk onze openingstijden

Delen