Thuis bij familie Beute

Thuis bij familie Beute

WIE Familie Beute
WAT vrijstaande woning, gebouwd in 2022
WAAR Nieuwbouwwijk in Meppel
WOONSTIJL Neutraal & Chique


Een korte autorit brengt ons in de nieuwbouwwijk Nieuwveense landen in Meppel. Hier stoppen we bij de prachtig, zelfontworpen woning van de familie Beute. We zijn zeer benieuwd hoe ze tot dit gave ontwerp zijn gekomen.

Zowel Alexander als Miranda komen uit Meppel, de grote wens was om deze leuke stad daarom ook niet te verlaten. Hiervoor woonden ze anderhalf jaar in de andere nieuwbouwwijk in Meppel, de Berggierslanden. Maar het kriebelde om een eigen huis te ontwerpen.

Een uniek ontwerp van de woning

Alexander: “In de Berggierslanden hebben we kort gewoond, dat was een project zonder vrije kavels. Maar ik wilde graag een keer een vrijstaande woning op een vrije kavel laten bouwen. Net toen we klaar waren met onze woning, kwamen deze kavels vrij en de rest is geschiedenis.” De familie werd ingeloot en vanaf dat moment ging het snel.

“Het is een uniek ontwerp, we hebben er
een eigen woning van kunnen maken.”

Het toffe aan dit huis is dat het compleet is ontworpen door de familie. In hun vorige huis woonden ze tegenover een aannemer die hen wilde helpen. Alexander: “We gingen met elkaar om tafel, we gaven onze ideeën aan en al snel volgde daar een ontwerp uit. Het is echt een uniek ontwerp. Je ziet dat wij anders zijn dan de buren, die huizen zijn gebouwd vanuit een project. Wij hebben er toch een eigen woning van kunnen maken.”

De plek zelf is niet persé speciaal. Met zo’n fijne kavel moet je de ruimte juist benutten. Een andere vereiste was dat ze niet weg wilden uit Meppel. Het gevoel zat direct goed! “Hier voelden we ons op onze plek, ook al was er alleen nog maar weiland. Door de plattegrond wisten we dat dit dé kavel moest worden.”

Tot een jaar geleden stond er niet veel, maar anderhalf jaar geleden stond er nog helemaal niks. Toen de familie de kavel had, waren ze er nog niet. Er moest een tekening worden ingeleverd bij de gemeente, die het vervolgens moet goedkeuren. De eerste tekening was op alle punten afgekeurd, maar heeft er uiteindelijk wel voor gezorgd dat de woning nu nog mooier is. Sinds juni 2023 mogen zij zich eigenaar noemen van deze woning.

De waardevolle tips van Francien

Boer Staphorst kenden ze al! “In ons vorige huis hadden we ook alles van jullie, dus we kwamen al snel weer bij jullie terecht. Het is zo’n mooie winkel en je slaagt er eigenlijk altijd wel.” Alexander: “Je kunt misschien ergens anders voordeliger slagen. Maar dat vinden wij niet het belangrijkste. Service vinden we 10x belangrijker, dat kunnen jullie bieden en daar doe je het voor.

“Boer Staphorst is zo’n mooie winkel,
je slaagt er eigenlijk altijd wel!”

Wel was de wens om gebruik te maken van de kwaliteiten van de interieurontwerper Francien. “Met een deskundige kom je toch tot andere ideeën. Dat de bank voor de muur langs steekt, daar hadden we zelf nooit voor gekozen. Dit zijn juist de leuke dingen wanneer je een interieurontwerper haar gang laat gaan, die geeft nieuwe inzichten.” De familie zat met veel vragen over de indeling, verlichting, kleuren en Francien heeft hen daarbij kunnen helpen in een compleet interieurontwerp en compleet verlichtingsontwerp.

Miranda vindt het lastig om het visueel voor haar te zien, dus de hulp van Francien was prettig. “Francien hebben we wel 20 keer gezien, niet zozeer met een afspraak maar we liepen af en toe gewoon langs om te vragen of iets bij elkaar paste.”

Alexander: “We hadden geen musthaves, Francien mocht ons verrassen. Het enige wat gewenst was, was een kookeiland, een grote bank en neutrale kleuren met een behangetje.” Het badmeubel hebben ze na laten maken. Het idee is opgedaan in de winkel, maar deze was niet groot genoeg.

“Tijdens onze keukenafspraak liepen we gewoon tegen deze keuken in de showroom aan en die moest het worden.”

De familie heeft veelal voor nieuwe items, meubelen, keuken en badkamer gekozen omdat de ruimtes veel groter zijn. Alleen de kast in de woonkamer hebben ze meegenomen uit hun vorige huis. In eerste instantie wilden ze een antraciet keuken, iets wat iedereen heeft. “Tijdens de afspraak met onze keukenadviseur liepen we eigenlijk tegen deze keuken in de showroom aan en waren we ervan overtuigd dat deze het moest worden.”

Het stel verschilt soms van mening en smaak. Het keukenblad had Miranda zelf nooit uitgekozen, maar nu in het geheel vindt ze het mooi en heeft ze er geen spijt van. Af en toe moet je elkaar soms gewoon overtuigen!

Een fijne ervaring met Boer Staphorst

Overall heeft de familie een goede ervaring met de adviseurs van Boer Staphorst. “Dat Francien ook samenwerkte met de andere adviseurs maakte het plaatje compleet!” Ze kregen de sleutel, waren eerder klaar en dan wil je de meubels ook hebben. Maar er kon niets gewijzigd worden in de planning.

Alexander: “Toen heb ik opgebeld en gevraagd of ik het niet zelf met de bus kon komen ophalen. Dat was mogelijk, wat een service! Achteraf zeg je van alles is goed gegaan, maar dat is niet zo. Er zijn dingen fout gegaan. Maar waar Boer zich in onderscheidt, is de service waardoor alles goed komt.”

“Hopelijk huppelen er in de toekomst kleinkinderen rond, dus we gaan nog niet weg!”

En hier ook weer na anderhalf jaar vertrekken? Nee, dat gaat niet gebeuren! Een woning laten bouwen was een wens, dat is gelukt. Alexander: “Als we hier 15 jaar hebben gewoond en het bevalt niet meer, verhuizen we wel naar een appartement in de stad. Voorlopig is dit een mooie plek om samen oud te worden. Wie weet huppelen er in de toekomst kleinkinderen rond. Daarna zien we wel eens weer.”

Nieuwsgierig naar meer van dit soort binnenkijkers? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Delen