Thuis bij familie van der Linde

Thuis bij familie van der Linde

WIE Familie van der Linde
WAT een jaren ’60 woning
WAAR stadswijk in Zwolle
WOONSTIJL modern


Vanaf Boer Staphorst stappen we in de auto naar het altijd gezellige Zwolle. Daar rijden we een typische stadswijk binnen waar we binnenkijken bij familie van der Linde. Wij zijn benieuwd hoe het interieur eruitziet.

 Sinds 2004 wonen Edwin en Diane met hun dochter en twee honden in deze woning. Hiervoor hebben beiden in de wijk Stadshagen gewoond. Dé plek waar ze elkaar ook hebben leren kennen.

De verbouwing

Waarom werd het dan tijd om te gaan verbouwen na circa 20 jaar? Edwin: “De aanbouw was aan het verzakken. Nadat we deze extra hebben gefundeerd, kwam ook wel het moment dat we nog meer wilden veranderen in huis. Wilden we alleen nieuwe keuken of ook nog een vloer, nieuwe wanden en een nieuwe indeling? En hoe zorgen we ervoor dat al deze onderdelen met elkaar matchen?”

“We wisten dat een interieuradvies meerwaarde heeft, dus zijn we bij interieurontwerper Annemarie terecht gekomen.”

Op deze manier kwam de familie van der Linde bij Boer Staphorst terecht. “We hadden wel eens van jullie gehoord. We wilden graag alles rondom de verbouwing in één hand houden en er leefde bij ons de wens om te starten met een interieuradvies. We wisten dat dit meerwaarde heeft en op deze manier zijn we bij interieurontwerper Annemarie terecht gekomen.”

De uitwerking van het plan

Van tevoren hadden Edwin en Diane al meerdere vragen voor Annemarie. Dit waren vragen over een nieuwe keuken, een nieuwe vloer, de plek van de keuken en hoe matchen de keuken en vloer goed met elkaar. Edwin: “We kwamen niet uit de indeling, want misschien wilden we de keuken wel naar de voorkamer plaatsen. We zagen onszelf het bouwmanagement ook niet doen, omdat we beiden best druk zijn dus was Annemarie, in combinatie met Boer Staphorst, de aangewezen persoon!”

“Toen Annemarie het moodboard liet zien, dachten we in eerste instantie dat ze de verkeerde had.”

Annemarie: “De familie gaf aan dat ik mocht meedenken over de indeling van de woning. De basis moest rustig blijven en er was een voorkeur voor accenten in primaire kleuren. Daarnaast wilden ze hun eigen meubels behouden. Daar heb ik goed mee kunnen werken.”

Edwin en Diane moesten even knipperen met hun ogen toen ze, voor de presentatie van hun interieurplan terugkwamen in de winkel. “Toen Annemarie het moodboard liet zien, dachten we in eerste instantie dat ze de verkeerde had gepakt. We hadden niet door dat die voor ons was. Door de gekozen indeling en de kleuren die ze had gebruikt, waren we verrast. Dat vinden we super positief, want iemand haalt je toch uit je eigen comfortzone.”

Na nog wat finetunen kon het uitgewerkt gaan worden. Keukenadviseur Rosalyn heeft goed geholpen met de keuken. “Zij weet wat ze doet en heeft geadviseerd hoe we de keuken het beste konden indelen.” Ook fijn was dat Boer Staphorst het verleggen van de leidingen, kabels en de rest van het installatiewerk kon uitvoeren.

“De monteur van de keuken is bijna een kunstenaar te noemen, wat een vakwerk!”

De montage is goed verlopen, er was maar anderhalve dag vertraging op een verbouwing van vijf weken. Edwin: “De monteur van de keuken is bijna een kunstenaar te noemen, wat een vakwerk! Iemand die zijn vak serieus verstaat en zichzelf serieus neemt, dat heeft echt het verschil gemaakt. Er zijn vele bussen van jullie in onze straat geweest. Weet je wat grappig was? Altijd in de afronding van de dag ging de monteur even met een stofzuiger door het huis om alles op te ruimen. Super netjes!”

Is de woning een blijvertje?

Edwin: “We zien onszelf hier nog wel even wonen. We voelen ons hier thuis, de ruimtes voelen fijn aan en de functies van de woning passen ook beter bij elkaar. Dit is hoe we het graag wilden. Dat zie je ook trouwens ook aan de honden, zij lagen eerder alleen in hun mand of op het vloerkleed maar tegenwoordig liggen ze overal en nergens op de nieuwe PVC vloer!”

Nieuwsgierig naar meer van dit soort binnenkijkers? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Delen