De vier nieuwste trends voor overkappingen

De vier nieuwste trends voor overkappingen

De weersverwachtingen voor de komende tijd zien er goed uit! De zon gaat steeds later onder, we zijn meer en meer buiten te vinden en willen bij zowel de eerste als de laatste zonnestralen maximaal van onze tuin genieten. Een overkapping is dan dé perfecte uitkomst om zo volop te gaan genieten. We laten jou graag de vier nieuwste trends op het gebied van overkappingen zien!

Trend 1 | Buiten is het nieuwe binnen

Steeds vaker zie je dat mensen kiezen voor een overkapping in de tuin. De overkapping wordt van alle gemakken voorzien, dit varieert van een goede tuinset tot een gaskachel, leuke (woon)acccessoires en meer. We vinden dit eigenlijk ook wel logisch, want tegenwoordig zijn we meer en meer gewend om thuis te zitten. Wanneer we thuis zitten, willen we natuurlijk wel een heerlijke plek hebben om onszelf terug te trekken. Op deze manier wordt jouw overkapping een verlengstuk van jouw woonkamer. Buiten is daarmee echt het nieuwe binnen!

Je kunt tegenwoordig dus jouw tuin verfraaien met een ware eyecatcher als het gaat om een overkapping. De mogelijkheden hiervoor zijn eindeloos. Je kunt kiezen voor bijvoorbeeld een vaste overkapping, een kapschuur of een open, glazen overkapping. Past het materiaal hout beter bij jouw huis of ga je liever voor een aluminium overkapping? Qua materialen zijn de mogelijkheden dus ook divers wat betekent dat er altijd een overkapping past bij jouw tuinsetting. Laten we hieronder eens ingaan op de twee soorten materialen en de trends op het gebied van deze soorten.

Trend 2 | Zwarte, houten overkappingen

Als eerste lichten we graag de houten overkappingen uit. Welke trend(s) zien we hier veel terugkomen? Het zijn eigenlijk meerdere trends. Laten we eerst beginnen met een hot item voor de houten overkappingen waar iedereen het tegenwoordig over heeft, namelijk duurzaamheid. Kies bij een houten overkapping altijd voor duurzame materialen. Ja, ze zijn over het algemeen wat duurder in aanschaf maar daarna heb je er jarenlang geen omkijken naar en dat is wat je wil.

Een veelgekozen, duurzame houtsoort is Douglas hout. Kies je voor blank, Douglas hout, dan hoef je dit hout niet te behandelen. Maar geef je jouw houten overkapping liever een kleurtje, dan raden we jou aan om dit 1x in de vier tot vijf jaar te beitsen. Dit is direct ook een mooi bruggetje naar de volgende trend op het gebied van houten overkappingen. Zwarte, houten overkappingen zien we steeds vaker voorbij komen. Het geeft jouw tuin een industriële en stoere look. Het succes van deze kleur in de tuin is eigenlijk te danken aan de uitstekende match met het groen in de tuin. Deze combinatie geeft een mooi contrast, maar tegelijkertijd ook een super stoere uitstraling. 

De donkere planken van de houten overkapping kunnen jouw tuin dus een chique uitstraling geven. Daarbij is het wel belangrijk dat je zorgt voor een goede balans. Een té zwarte tuin kan namelijk benauwd aanvoelen, waarbij licht van groot belang is. Zorg dus voor speelse elementen in de tuin en voor mooie, groene planten die afsteken bij zwart. Het is daarbij wel belangrijk om alles goed bij elkaar te laten passen, waarbij het ook belangrijk is om de tuin goed te blijven onderhouden. Een goed onderhouden tuin blijft namelijk altijd mooier en een lust voor het oog. Al helemaal met een gave, houten overkapping!

Trend 3 | Onderhoudsvrije, aluminium overkappingen

Een trend die we eigenlijk al wat langer zien, zijn aluminium overkappingen in het algemeen. De reden? Ze zijn stoer, industrieel en een lust voor het oog. De werkelijke reden waarom je eventueel voor een aluminium overkapping wilt kiezen? Eigenschappen zoals kwaliteit, onderhoudsvriendelijk en duurzaam zijn enkele reden om te kiezen voor een aluminium overkapping. Want tenslotte wil je dat jouw overkapping jaren meegaat. Uiteindelijk is een aluminium overkapping in alle opzichten een duurzame investering, waardoor jij jarenlang van jouw terras kunt genieten. Daarbij dient het ook als een ideale basis voor jouw zonwering.

Deze aluminium overkapping kun je losstaand bouwen, bijvoorbeeld als een overkapping over een jacuzzi maar kan ook zeker aan huis gebouwd worden. De overkapping zorgt ervoor dat er meer een link ontstaat met binnen. Dat maakt deze optie ook zeer populair.

Bekijk onze aluminium overkappingen

Trend 4 | Glazen schuifdeuren

Een overkapping, zowel een houten als een aluminium, zorgt ervoor dat je extra woonruimte hebt. Je kunt ervoor kiezen om voor een open overkapping te gaan of je kiest voor een gesloten overkapping. Dit is ook één van de trends op het gebied van overkappingen. Je kunt jouw overkapping afsluiten met behulp van glazen schuifwanden of ramen. Je zorgt ervoor dat de overkapping een gesloten ruimte wordt, welke wel verwarmd kan worden. Zo kun je het hele jaar door genieten van de tuin. Je kunt jouw tuinmeubelen erin zetten, maar denk eens out-of-the-box en zet jouw eettafel in de overkapping of creëer een andere mooie zitgelegenheid.

Zoals we net al even benoemden, zijn glazen schuifdeuren een absolute trend op het gebied van overkappingen. Met glazen schuifdeuren zorg je ervoor dat jouw ruimte groter lijkt. Nee, dit komt niet alleen door het glas. Je kunt de deuren namelijk ook open laten staan, waardoor je buiten met binnen combineert. Glazen schuifdeuren passen perfect in een moderne, industriële en/of urban tuin. Ga voor een glazen schuifdeur met een mooi afgewerkte zwarte rand. Geloof ons, deze trend zal nog wel een tijdje blijven dus dit past perfect bij het interieur van de toekomst. 

Een prachtig voorbeeld van de glazen schuifdeuren zijn de maatwerk deursystemen van SolidDoor. Dit zijn metalen, industriële deuren voor zowel binnen- als buitenshuis. Hartstikke gaaf bij jouw aluminium- of houten overkapping! De deuren van SolidDoor zijn altijd maatwerk, dus dat betekent dat jij altijd een (schuif)deur krijgt die past bij jouw overkapping. Zoals het merk het zelf omschrijft, (bijna) alles is mogelijk! Het gevoel van binnen, trekken we graag samen naar buiten.

Ontdek onze overkappingen

Voor overkappingen kunnen we dus een aantal trends op een rijtje zetten. Dus wacht niet langer en zorg ervoor dat jij deze zomer nog kunt genieten van jouw overkapping in de tuin! Ontdek onze verschillende overkappingen in de winkel, laat je adviseren en we weten zeker dat jij een overkapping vindt die bij jou in de tuin past! 

Bekijk onze openingstijden

Delen