KIDS | Tuinkalender februari

KIDS | Tuinkalender februari

Hebben jullie ook de leuke sneeuwpop en vogelvoerhanger van de maand januari gemaakt? Deze maand gaan we een moestuinplan maken, zodat we alvast de voorbereidingen kunnen treffen voor de volgende maand wanneer we onze moestuin gaan aanleggen. Ook gaan we een nestkastje in elkaar timmeren en ophangen voor de vogels. Doe je mee?

Moestuinplan

Klik op onderstaande afbeelding en/of link om jouw eigen moestuinplan te maken. Kies de groenten, fruit en kruiden die je wilt gaan kweken, knip ze uit en plak ze op. Veel plezier!

Download hier jouw moestuinplan & print uit!

Nestkastje timmeren & ophangen

De vogels gaan zich weer nestelen in de tuin, tijd om een nestkastje in de tuin te hangen. Februari is dé maand om deze op te hangen in de tuin. Zorg ervoor dat je een schoon nestkastje ophangt, welke direct klaar is voor gebruik. Je kunt een kant-en-klare kopen, maar hoe leuk is het om een eigen nestkastje te maken?! En dat is ook wat we gaan doen!

Om jou op weg te helpen, hebben we een pakket klaargemaakt met alle benodigdheden om een eigen nestkastje te maken. Dit pakket bestaat uit verschillende houten plankjes, schroeven en een handleiding. Voor dit pakket geldt op is op! Dus kom snel jouw pakket gratis ophalen op onze tuinafdeling. Daarna kun je gezellig aan de knutsel, succes!

Delen