De vijf tuintrends van 2023

De vijf tuintrends van 2023

Door de jaren heen is onze tuin steeds belangrijker geworden en een fijne uitvalsbasis om even tot rust te komen. Jouw tuin is een extra plek om je terug te trekken en daarom gaan we aan de slag! Tijd om de tuin een make-over te geven. En met de vijf tuintrends van 2023 in deze blog maak je van jouw tuin een plek waar je goed kunt vertoeven. Kom maar door met die tuininspiratie!

Tuintrend 1 | Een oase van rust

Naast ons drukke, sociale leven hebben we zo af en toe meer behoefte aan rust en regelmaat. De eerste tuintrend staat daarom in het teken van het vinden van rust, balans en ontspanning. Dit alles gecombineerd met een luxe uitstraling. Alleen hoe pas je dit gevoel toe in jouw tuin? Je creëert dit gevoel door een goede mix van natuurlijke elementen, accessoires in pasteltinten en veel groen toe te passen. Op deze manier wordt jouw tuin en zen-moment en kun je de drukte even achter je laten. 

Maar welke items heb je dan nodig? Deze tuintrend wordt gekenmerkt door minimalistische tuinmeubelen en accessoires van fijne materialen in pasteltinten. De kleuren van de items die je gebruikt zijn evenwichtig en lopen in elkaar over. Bij deze trend wordt ook volop groen toegepast in verschillende tinten wat alle kanten mag opgroeien. Het groen mag verticaal groeien of toch in strakke lijnen worden geknipt voor een kalm effect.

Doe tuinmeubel inspiratie op

Tuintrend 2 | De natuur gaat zijn gang

Met deze tuintrend word je één met de natuur in je eigen tuin. De natuur krijgt alle ruimte en de regels en strakke kaders waarin we soms leven worden hierbij volledig losgelaten. Verwacht bij deze trend geen geordende platen of strak betegelde paden. Maar denk hierbij eerder aan natuurlijke begroeiing en een levendige biodiversiteit van planten welke met elkaar verweven zijn in een bloemenweide. Dus laat het maar groeien!

Omdat deze trend bestaat uit flora zie je in deze trend veel groen terug. In combinatie met rustige, warme kleuren zorgt het in zijn geheel voor een vertrouwd & fijn gevoel. De liefde voor de natuur zie je ook terug in de materialen die worden toegepast in deze trend, denk hierbij aan bamboe en jute. De materialen hiervan zijn milieuvriendelijk waarbij je veel geweven structuren terugziet in de accessoires en meubels.

Tuintrend 3 | Kleur, kleur en nog eens kleur

In deze trend maak je van jouw tuin een tropisch oord. Je brengt jouw tuin tot leven met vrolijke kleuren en exotisch groen. Je hoeft dus niet een verre vlucht te boeken om het ultieme vakantiegevoel te ervaren. Geniet vanuit jouw loungeset van een cocktail en waan je in jouw dromen op een tropisch oord. Je gemoedstoestand krijgt met deze trend een echte boost, waarbij het vele groen tegelijkertijd voor een relaxed gevoel zorgt. 

De basis van deze trend bestaat toch wel uit groen met kleurrijke items uit de natuur als opvallende elementen. Denk hierbij aan planten met felle kleuren waarmee je voor een bont palet in de tuin zorgt. Het exterieur zorgt direct voor een lach op je gezicht. Accessoires zoals kleurrijke parasols met franjes en kussens met vrolijke dessins mogen in deze trend dan ook zeker niet ontbreken!

Tuintrend 4 | Duurzaamheid

Gezien de kosten de laatste jaren steeds meer omhoog schieten en we ons steeds bewuster worden van onze uitgaven is dit een hele belangrijke trend. Ons geld geven we liever uit aan duurzame oplossingen. Denk hierbij aan tuinverlichting op zonne-energie in plaats van verlichting op elektra. Je bespaart daarmee namelijk flink op je energierekening. We passen steeds meer groen toe in de tuin. En meer groen betekent ook meer insecten in de tuin. Naast de planten en bloemen in de tuin zijn er nog meer dingen die je kunt doen om insecten in jouw tuin zich te laten nestelen. Plaats een insectenhotel waar ze zich helemaal thuis kunnen voelen.

Wist je dat er gemiddeld zo'n 80 centimeter regen in ons land valt? Het is zonde om niets met dit regenwater doen. Wees daarom duurzaam! Vang het op in een regenton en (her)gebruik het regenwater. Wil je weten waarvoor een regenton nog meer goed is? 

Lees meer over een regenton in de tuin

Tuintrend 5 | De basis in iedere tuin

In deze trend beginnen we bij de basis. Met tuinhout en bestrating zorg je ervoor dat jouw tuin wordt afgebakend. Je voegt met bestrating sfeer toe, of je nu een moderne of een klassieke tuin hebt. Met tuinhout zorg je ervoor dat jouw tuin de benodigde privacy en beschutting krijgt om helemaal tot rust te komen zonder gestoord te worden.

Hoe fijn is het wanneer je het buitenleven kunt verlengen en het liefst het hele jaar door kunt genieten van jouw tuin? Met een overkapping zorg je voor een fijne plek waar je lange zomeravonden kunt doorbrengen met familie en/of vrienden. Maar voor welke type ga je? Kies je voor een houten overkapping of toch voor een kapschuur? Wanneer je de basis hebt staan, is het tijd om aan de slag te gaan met de aankleding. Voeg zonwering, tuinmeubelen, accessoires en barbecues toe om jouw tuin compleet te maken.

Kriebels om de tuin aan te gaan pakken met deze tuintrends van 2023? Wacht dan niet te lang en kom langs in onze winkel om alle benodigdheden aan te schaffen. Op de verschillende afdelingen, zoals de tuin- en tuinmeubelafdeling, vind je volop inspiratie om de tuin van de nieuwste tuintrends te voorzien. Kom je er zelf niet helemaal uit? Vraag één van onze adviseurs om hulp en advies. Zij staan voor je klaar om je verder te helpen.

Bekijk onze openingstijden

Delen