Hoe ziet een compleet interieurontwerp eruit?

Hoe ziet een compleet interieurontwerp eruit?

Leuk een compleet interieurontwerp, maar wat houdt dat eigenlijk in? Een begrijpelijke vraag, waar we graag antwoord op geven met een voorbeeld van één van onze klanten, de familie André. Bij dit gezin lagen de interieurstijlen ver uit elkaar, typisch een uitdaging waar onze interieurontwerpers wel raad mee weten. Stap voor stap hebben zij samen met de familie André een compleet interieurontwerp op maat gemaakt, hieronder leggen we uit hoe dat in zijn werk is gegaan.

Stap 1 | Het intakegesprek

Zoals bij ieder compleet interieurontwerp beginnen we met een intakegesprek in ons ontwerphuis in de winkel, in dit geval bij interieurontwerper Francien. Dit is een belangrijke stap, want hier wordt de basis gelegd voor het ontwerp. Allerlei onderwerpen die van belang zijn voor het ontwerp komen aan bod, zoals kinderen, huisdieren, leefstijl, voorkeuren et cetera.

De meeste klanten komen vaak met een eigen moodboard naar de intake, zo ook de familie André. De twee moodboards bleken echter weinig overeenkomsten te hebben in stijl. Het ene moodboard bestond uit warme kleuren en tierelantijntjes, terwijl het andere moodboard meer strakker en industrieel was. Omdat de moodboards de basis vormen voor de te kiezen kleuren, materialen en vormen voor het verdere ontwerp, is Francien hier dieper op ingegaan om erachter te komen wat voor de familie echt belangrijk is en wat ze beiden mooi vinden. Na een uitgebreide ronde door onze winkel heeft Francien een duidelijk beeld gekregen welke kant zij verder moet opgaan tijdens de uitwerking. Uiteindelijk heeft Francien verfijning in de stoere, industriële uitstraling aangebracht waardoor het geheel warmer aandoet en je op deze manier een goede mix krijgt van beide moodboards.

Stap 2 | Uitwerking van het ontwerp

Na de intake gaat Francien direct aan de slag met het uitwerken van het ontwerp. Met de moodboards en input van de familie heeft ze namelijk al een heel concreet idee hoe het ontwerp eruit moet komen te zien. Ze zoekt de meubels uit met de juiste materialen en kleuren en gaat aan de slag met diverse indelingsplattegronden en natuurlijk de bijbehorende 3D-visualisaties. Bij het eerste bezoek van de familie aan Boer werden de bank en het blad voor de eettafel al gespot, twee items die Francien sowieso moest meenemen in het ontwerp. Dit is dan ook het verdere uitgangspunt geweest voor de uitwerking en op basis van deze stijl heeft Francien de verdere keuzes gemaakt.

Vier weken na de intake is het tijd om de uitgewerkte plannen te presenteren aan de familie. Dat is ook hét moment om samen keuzes te maken en het ontwerp waar nodig aan te passen om tot het gewenste resultaat te komen. Francien: “Wij vinden het echt belangrijk dat we de ontwerpen echt samen met onze klanten realiseren. Zij moeten zich uiteindelijk thuis voelen in hun toekomstige interieur, daarom laat ik hen altijd de indeling kiezen die het beste bij hen past en waar ze een goed gevoel van krijgen.”

Stap 3 | Afronding van het ontwerp

Na een ‘goedkeuring’ van de familie is het tijd voor Francien om opnieuw de winkel in te gaan. Dit keer om een prijsopgave te laten maken door de adviseurs van verschillende afdelingen. In een afrondend gesprek met de familie zijn zij akkoord gegaan met de prijsopgave en is het verkoopproces gestart. Direct ook het moment dat Francien er tussen uit stapt en het overdraagt aan haar collega’s van de verschillende afdelingen. Deze adviseurs hebben meer technische kennis over de producten en regelen zaken zoals levering en montage. Maar aangezien Francien en haar collega’s midden op de woonafdeling zitten, kun je zo even binnenlopen mocht je nog vragen hebben over het plan. Dat is echt geen enkel probleem geeft Francien aan en vindt ze eigenlijk alleen maar leuk. Zo blijft ze toch nog een beetje betrokken bij het proces.

Stap 4 | Laat het genieten beginnen

Na levering en het inrichten van hun eigen interieur kan het echte genieten voor de familie André beginnen. Familie André: “De muren waren geschilderd, de vloeren waren gelegd en dan komt er één grote vrachtwagen van Boer voorrijden waar gewoon alles in staat. Twee mannen kwamen alles samen bezorgen én in elkaar zetten, fantastisch! Alle karton en plastic werd ook weer meegenomen. En dan kom je ineens thuis in een compleet ingerichte woning, dat is toch super? Een interieuradvies is echt de moeite waard!”

Nieuwsgierig hoe het eindresultaat van deze klanten is geworden? Bekijk dan de binnenkijker van de familie André, want wij mochten hun prachtige interieur, ontworpen door Francien, komen bewonderen! Kijk binnen bij de familie André > Wil jij zelf ook een compleet interieurontwerp? Maak dan hieronder een afspraak met één van onze interieurontwerpers.

Delen