Dé vloerkledentrends voor 2024

Dé vloerkledentrends voor 2024

Een vloerkleed verbindt de ruimte en is dus eigenlijk onmisbaar in jouw interieur. Maar voor welk vloerkleed ga je? Benieuwd welke trends op het gebied van vloerkleden in 2024 populair zijn? Onze interieurontwerpers inspireren je in deze blog graag met de vloerkledentrends van 2024.

Waarom een vloerkleed?

Allereerst laten we jou graag zien waarom een vloerkleed in jouw interieur onmisbaar is. Zoals we net al aangaven, verbindt een vloerkleed. Het verbindt de meubels in bijvoorbeeld je zithoek. Een vloerkleed maakt de ruimte af, maar is tegelijkertijd ook een onderdeel van de ruimte.

Zoals je misschien wel weet zijn vloerkleden in diverse afmetingen verkrijgbaar, afhankelijk van de ruimte. Je hebt natuurlijk de standaard afmetingen, maar het gebeurt ook steeds vaker dat een vloerkleed op maat wordt gemaakt. Wat betreft maatwerk is een heleboel mogelijk, niet alleen in de afmeting maar ook in kleur en vorm. Zo kun je jouw vloerkleed helemaal aanpassen aan de ruimte en jouw interieurstijl. 

Vloerkledentrend 1 | Geen standaard vorm

We zien al een tijdje het ronde vloerkleed veel terugkomen, maar organische vormen winnen ook een groot deel van hun populariteit. Een organische vorm doorbreekt rechte lijnen. Het geeft een natuurlijk gevoel of creëert een kunstzinnig beeld in jouw interieur.

Een aantal van onze leveranciers leveren standaard organische vormen. Maar heb je zelf een andere vorm in je hoofd, dan kun je ook zelf een eigen vorm aanleveren. Bij onze leverancier Desso kun je zelfs spelen met vormen, leg voor een geinig effect eens twee vormen tegen elkaar aan.

Vind je het lastig om te bepalen welke vorm het best tot zijn recht komt in jouw interieur? Samen met één van de interieurontwerpers kijk je welke vorm het meest geschikt is in jouw ruimte.

Vloerkledentrend 2 | Knallen met kleuren

Kleur is terug in het interieur! En wij zijn daar een portie blij mee. Want wie houdt er nu niet van kleur? Kleur doet namelijk veel goeds voor je gemoedstoestand.

Je kunt kleur op twee manieren toepassen met een vloerkleed. Aan de ene kant kies je ervoor om de kleuren uit het kleurenpalet van je woonkamer terug te laten komen in het vloerkleed. Aan de andere kant kun je het vloerkleed eruit laten knallen met een kleur. Wanneer je een zachte basis hebt qua kleuren, dan kies je ervoor om de accessoires en vloerkleed eruit te laten knallen.

Ook het gebruik van patronen in verschillende kleuren is onmisbaar en is ook een mooie toevoeging aan jouw interieur. Om het vloerkleed een ware eyecatcher en kunstwerk te laten zijn, hang je het vloerkleed op zoals je normaal gesproken wanddecoratie aan de muur hangt.

Wanneer je kiest voor deze trend, dan zorg je voor eigenheid en creatieve uitstraling. Het vloerkleed wordt ook een blikvanger in de ruimte en trekt ieders aandacht.

Vloerkledentrend 3 | Reliëf en natuurlijke materialen

Haal de natuur in huis door de vorm maar ook zeker het materiaal van jouw vloerkleed. Kies voor zachte, grove materialen en structuren wat geïnspireerd is op de natuur. Materiaal zoals jute of een hoogpolig vloerkleed maar ook het reliëf in een kleed geeft een natuurlijk effect.

Met een vloerkleed met reliëf behoud je eenheid in kleur maar maak je toch iets speciaals van je vloerkleed. Er wordt op deze manier speelsheid gecreëerd en strakke lijnen worden doorbroken. Soms is het dan mooier om juist wel voor een rechthoekige afmeting te kiezen in plaats van een organische vorm.

Kies je voor een hoogpolig vloerkleed, dan mix je een warm contrast met harde materialen. Het geeft een behaaglijk gevoel aan jouw ruimte. Een hoogpolig vloerkleed straalt comfort en luxe uit. En helemaal fijn, het houdt de warmte vast dus isoleert ook nog eens perfect.

Als tegenpool is een laagpolig vloerkleed zoals jute ook een heuse trend. Het geeft jouw woning een rustieke uitstraling, omdat het een natuurlijk product is.

Deze trend past perfect bij het aardse palet wat we veel zien maar ook nog blijven zien. Daarbij zijn natuurlijke materialen ook duurzaam. Wollen vloerkleden zijn bijvoorbeeld niet alleen qua materiaal natuurlijk, ze gaan ook lang mee door de sterkte van het materiaal.

Kies in deze trend voor lichte, natuurlijke tinten. Dit geeft naast (harde) steen en houtsoorten een mooi contrast aan jouw interieur en tegelijkertijd een warm gevoel.

Vloerkleden zijn er in allerlei soorten en maten als je naar bovenstaande trends kijkt. We begrijpen daarom dat het lastig kan zijn om het juiste vloerkleed te kiezen voor jouw situatie. Onze interieurontwerpers helpen je graag bij het kiezen hiervan samen met de juiste indeling voor jouw interieur. 

Ontdek de mogelijkheden van een interieuradvies

Delen