Weber Gourmet BBQ System

Weber Gourmet BBQ System

Het Gourmet BBQ System van Weber is een uitgebreid en uniek barbecue systeem waar je van alles mee kunt. De perfecte steak, een krokante pizza of vers gewokte groenten; met de Weber GBS accessoires zijn de mogelijkheden onbeperkt!

Het systeem houdt in dat in het rooster een uitneembaar stuk zit. Hierin kun je verschillende accessoires leggen om andere gerechten te kunnen barbecueën wat normaal gesproken met alleen een rooster niet zou kunnen. Daarnaast is het ook nog eens handig om gemakkelijk briketten toe te voegen aan de brandende barbecue. Wij hebben de verschillende mogelijkheden en accessoires voor jou op een rij gezet:

1. Gevogeltestomer

De gevogeltestomer van Weber is ideaal om bijvoorbeeld een hele kip op te barbecueën. Vul de ring van de stomer met jouw favoriete groenten en voeg er een heerlijk biertje, lekkere wijn of zelfs cider aan toe. Plaats vervolgens de kip er bovenop en jij bereidt de sappigste kip ooit!

2. Bakplaat

De gietijzeren bakplaat zorgt ervoor dat bij het aanbraden van het gerecht de sappen en de smaak behouden blijven. Hierdoor droogt het eten niet uit. Het vlees blijft daardoor van binnen heel sappig. Heb jij al een gerecht in gedachten die je op de bakplaat gaat maken?

3. Pizzasteen

Een pizza bakken op een barbecue, wie wil dat nu niet? De steen van cordieriet zorgt voor een gloeiend heet oppervlak waarop je de pizza kunt bakken. Zo heb jij die knapperige bodem waar iedereen jaloers op is en maak jij pizza als een echte Italiaan. De pizzasteen is speciaal ontwikkeld voor het GBS systeem, is veilig in gebruik en met de draagbeugel kun je de steen eenvoudig op de barbecue leggen. Buon Appetito!

4. Wok

Met deze handige wok heb jij een super veelzijdig hulpmiddel voor de barbecue waar je de meest smaakvolle gerechten mee klaar kunt maken. De vorm van de pan en het gietijzer zorgt ervoor dat de wok gloeiend heet wordt. De wok is daarom ideaal voor heerlijke Aziatische gerechten zoals gewokte groenten, noedels of mihoen. Maar een wok is zeker niet alleen voor Aziatische gerechten geschikt. Je kunt er bijvoorbeeld ook heerlijke soepen of stoofschotels in bereiden. De mogelijkheden zijn eindeloos.

5. Dutch Oven

De Dutch Oven is een klassieke gietijzeren braadpan waarin je allerlei soorten gerechten op de barbecue kunt bereiden. Ideaal voor gerechten die lang moeten stoven, heerlijke chilischotels of een verse soep. De pan is zelfs ideaal voor het bakken van brood. Yummie!

6. Wafel- en Sandwichijzer

Ontbijt, lunch of diner, you name it! Dit wafelijzer is perfect voor elk moment van de dag. Je maakt hier zowel hartige als zoete gerechten mee klaar. Van heerlijke Belgische wafels tot knapperige sandwiches. Wist je dat je ook hartige wafels kunt maken? Ga voor pizza-stijl met pepperoni en kaas of voor een ontbijtwafel met bacon en ei. Het water loopt ons al in de mond!

7. Sear Grate

Dit rooster is ideaal voor het grillen van grote t-bone steaks, heerlijke braadworst of jouw favoriete tournedos. De Sear Grate geeft prachtige grillmarkeringen waarbij je, naast een fantastische smaak, nóg meer die barbecuebeleving krijgt. Bovendien zorgt de Sear Grate ervoor dat de sappen van het vlees worden opgevangen, deze vast worden gehouden en het vlees dus mals blijft. De perfecte accessoire voor de vleesliefhebbers onder ons.

Zo zie je maar, een barbecue is niet alleen voor het grillen van vlees. Je kunt er de meest gevarieerde gerechten op maken. Ook als jij een visliefhebber of vegetarisch bent. Zo kan iedereen genieten van een Weber barbecue. Als je hier niet enthousiast van wordt…

Uiteraard kun je geen plezier van de GBS accessoires beleven zonder barbecue. De accessoires zijn geschikt voor alle Weber houtskoolbarbecues en een geselecteerd aantal gasbarbecues. Voor welke barbecue ga jij?

Wil je weten wat de beste barbecue en de meest geschikte accessoires voor jou zijn? Onze adviseurs in de winkel kunnen jou er alles over vertellen. Bovendien kun je de Weber barbecues én bijbehorende accessoires allemaal ‘live’ bekijken. Tot snel?

Bekijk onze openingstijden

Delen