Nieuw bij Boer: de Weber Lumin

Nieuw bij Boer: de Weber Lumin

De tijd van barbecueën, urenlang tafelen en gezelligheid met familie en vrienden breekt weer aan! Alleen dat vraagt om een veelzijdige barbecue die ervoor zorgt dat de lekkerste gerechten kunnen worden klaargemaakt. Met de nieuwe Weber Lumin, een elektrische barbecue, zit je dan wel goed! Ontdek in deze blog waarom dit dé barbecue is die je in de achtertuin wilt hebben.

Ontdek meer van onze barbecues

Dé meest compacte barbecue

Met de Weber Lumin heb je de nieuwste innovatie op het gebied van barbecues te pakken. Kort gezegd is het een barbecue waar je jouw eten op kunt grillen, roken, stomen en warmhouden. Het is een compacte maar bovenal krachtige en elektrische barbecue welke jouw terras of balkon laten omtoveren tot een fijne plek. De barbecue is gemaakt om barbecueën voor iedereen toegankelijk te maken met daarbij alle gemakken van snel en handig opbergen. Daarnaast heeft de Lumin serie nog veel meer aspecten en andere specificaties welke we hieronder nader uitlichten. In het kort heeft de Lumin serie de volgende specialiteiten:

  • Een elektrische barbecue, wat betekent dat je nooit zonder brandstof komt te zitten
  • Eenvoudig te reinigen en onderhouden
  • Makkelijk op te bergen in bijvoorbeeld de schuur door de compacte vorm
  • Een hoog temperatuurbereik met een maximum van 315°C
  • Inclusief speciale rookfunctie voor een optimale smaakbeleving
  • Inclusief stoomfunctie voor het gezond garen en warmhouden van gerechten

Onderscheidende elementen van de Lumin

Allereerst heeft de Lumin, eigenlijk net als de Weber SmokeFire, een hoog en veelzijdig temperatuurbereik. Je kunt met de barbecue met gemak temperaturen tot 315°C halen. Ideaal voor het dichtschroeien van vlees en daarbij geeft het je gerechten van die onmiskenbare grillstrepen. Daarbij maakt een hoog temperatuursbereik het makkelijker om de barbecue schoon te branden, wat het onderhouden nog makkelijker maakt. En hoe makkelijker je een barbecue kunt schoonmaken, hoe vaker je deze gebruikt. Want dat is toch wel heel erg fijn?!

De Lumin beschikt ook over een speciale stoomfunctie die ervoor zorgt dat je gezond en makkelijk kunt stomen op de barbecue. Deze functie is ideaal voor groenten, maar ook voor dumplings en/of vis. Je krijgt perfect gegaarde gerechten welke hun kleur behouden en met de juiste bereiding een goede bite hebben. Een leuke twist op het barbecueën wat we normaal kennen. Je merkt dat je nog vaker de barbecue erbij pakt door de heerlijke smaken die de stoomfunctie creëert. 

We begrijpen het ook wanneer je zegt dat een elektrische barbecue niet dezelfde smaak afgeeft als een houtskool- of pelletbarbecue. Maar met de Lumin is dat verleden tijd! Deze barbecue heeft namelijk een rookinfusie functie. Met deze functie krijg je de authentieke barbecuesmaak zonder rommel, gedoe en temperatuurswisselingen. Test het uit en sta versteld van de resultaten. In combinatie met rookhout en een smokerbox wordt het helemaal fantastisch en krijg jouw eten een unieke smaak. Het water loopt ons al in de mond wanneer we denken aan een portie spareribs welke met deze functie langzaamaan worden gegaard. 

Ken je ook dat gevoel dat je voor iedereen het eten aan het bereiden bent en zelf amper aan eten toekomt? Met als gevolg koud eten op het bord... Dankzij de accessoires van de Lumin kun je de gerechten warmhouden met de speciale warmhoudfunctie. Je kunt op het feestje rustig eten en iedereen zelf laten opscheppen met hetgeen jij bereid hebt. De functie kan gebruikt worden met jouw eigen ovenvaste schalen. Doordat de Lumin een instelbare temperatuur heeft, behoudt hij deze ook netjes. Je hoeft dus tussendoor niet te kijken naar de juiste hoeveelheid brandstof of luchttoevoer, wat bij een houtskoolbarbecue wel het geval is. Het is wel belangrijk om enorme schommelingen in de temperatuur te beperken door alleen de deksel te open wanneer het ook echt nodig is.

Heb jij ruim van tevoren het vlees ingekocht voor de familiebarbecue, maar geen tijd om het te ontdooien? Geen paniek! Tijdens het voorverwarmen van de barbecue ga je efficiënt te werk met de ontdooifunctie. Leg de items uit de diepvries op de barbecue en laat ze ontdooien terwijl de barbecue naar de gewenste temperatuur gaat. Op deze manier bespaar je tijd en kun je de Lumin eigenlijk altijd wel gebruiken. De ontdooifunctie is geschikt voor het snel ontdooien van broodjes, vis, vlees en andere gerechten welke je snel wilt bereiden. Van tevoren de spullen uit de diepvries halen is dus met deze functie niet meer nodig!

De uitvoeringen van de Lumin

Van de Lumin bestaan twee varianten waarvan het verschil niet zo groot is. Sterker nog, het enige verschil is het formaat. Want beide barbecues hebben de kwaliteiten zoals we hierboven hebben beschreven. Denk dus goed na welke variant het beste op je balkon of terras past. Maar bovendien welke gerechten je erop wilt klaarmaken.

Daarbij heeft de Lumin Black een strakkere zwarte look, dus als je daar naar op zoek bent dan is dit de perfecte match. Voor zowel de Lumin Black als Lumin Compact zijn onderstellen verkrijgbaar. Op deze manier kun je op de juiste hoogte grillen en heb je geen tafel nodig voor de barbecue. 

Tijd voor de grote schoonmaak

De Lumin is natuurlijk een barbecue en ja, die worden vies zodra ze gebruikt worden. Toch is het schoonmaken van de Lumin barbecue heel erg makkelijk en gaat je barbecue nog langer mee wanneer je deze regelmatig extra aandacht geeft. We raden jou aan om de barbecue na elk gebruik schoon te maken en het volgende onderhoud na 10x barbecueën of na 2-3 maanden uit te voeren.

  • Haal met een schraper of borstel de vet- en etensresten weg. Maar vergeet ook zeker niet het koolstof en de andere rommel aan de binnenkant van de deksel en het rooster. Let wel op dat jet het hitte-element niet aanraakt of schoonmaakt. 
  • Zorg dat je dit allemaal naar het aluminium opvangbakje schraapt en vervang deze vervolgens. De bakjes kunnen in de vaatwasser en gaan meerdere keren mee dus legen en afwassen is voldoende.
  • Wanneer het echt nodig is, kun je een sopje en spons gebruiken voor de buitenkant van de barbecue. Doe dit wel voorzichtig en let er op dat er geen water/zeep op de elektrische onderdelen komt. Dus maak de Lumin alleen schoon wanneer het echt nodig is!
  • Als laatste stap brand je de barbecue schoon door de barbecue aan te steken en deze tien tot vijftien minuten goed door te laten branden. Je borstelt daarna het rooster extra schoon. Doe dit eigenlijk altijd voordat je de barbecue gaat gebruiken om er zeker van te zijn dat het rooster klaar is voor gebruik.

Dus laat het mooie weer maar komen en steek de Weber Lumin aan! Als dat geen genieten wordt?! Nieuwsgierig naar de Lumin barbecue? Kom dan langs op de barbecueafdeling, onze adviseurs voorzien je graag van advies zodat jij weet hoe je de perfecte barbecue voor familie en vrienden moet organiseren. Tot snel!

Bekijk onze openingstijden

Delen