DeWalt

Zeg je (elektrisch) gereedschap, dan denken de meesten van jullie waarschijnlijk aan het populaire gereedschapsmerk DeWALT. En dat is ook wel te verklaren, want welke klus je ook hebt? Het merk heeft altijd een passende oplossing, het is dus een merk waar de professional op kan vertrouwen. Graag nemen we jou mee in het ontstaan van dit merk en laten we zien waarom DeWALT een echte marktleider is.

Het ontstaan van DeWALT

Voor het ontstaan van dit merk gaan we een aantal jaren terug de tijd in. Om precies te zijn, gaan we terug naar het jaar 1922. Raymond E. DeWALT trad in de voetsporen van zijn vader door na school in fabrieken en de bouw te gaan werken. Maar welk werk hij ook uitoefende, iedere keer weer werd hij geconfronteerd met het probleem van de hoge arbeidskosten. Om de kosten te drukken, installeerde Raymond een machine om in behoeften te voorzien.

In 1922 was het zover, Raymond E. DeWALT, was toen hoofdinspecteur bij Seabrook Farms. Hij perfectioneerde de eerste machine welke een zwenkbare warm had om aanzienlijk meer operaties tijdens de houtbewerking uit te kunnen voeren. Twee  jaar later, in 1924, betekent dat de oprichting van DeWALT Products Company waarbij de installaties en kantoren zich bevinden in Pennsylvania, Amerika. Al snel verhuizen ze vijf jaar later naar een groter kantoor en modernere fabriek.

Ontdek meer van ons gereedschap

Dan maken we even een grote sprong in de tijd. In de periode rondom 1941 groeit de firma ontzettend snel. Dit komt doordat ze aan de eisen van de regering moeten voldoen in het kader van nationale veiligheid en de eisen van de oorlogsmachines, gezien toen de Tweede Wereldoorlog volop aan de gang was. In 1953 wagen ze de sprong richting hun buurlanden en wel in Canada. Gedurende de daarop volgende jaren wordt de fabriek steeds meer uitgebreid en lanceren ze steeds meer nieuwe gereedschappen. Waarbij het merk sinds jaar en dag is uitgegroeid tot een internationaal merk op het gebied van gereedschap.

Expertise vormt de kern van het vakgebied

DeWALT heeft een heel duidelijk doel voor ogen met zijn productie van het gereedschap. Het doel is om altijd gereedschap aan te bieden welke zijn verwachtingen overstijgt. Ondanks dat het ontwikkelingsproces al jaren hetzelfde is, zijn de uitwisselingen tussen het merk en haar gebruikers sterk veranderd en worden deze steeds meer uitgediept. Dit doen ze door ieder jaar ruim 20.000 gereedschapsgebruikers te ontmoeten bij de ontwikkelingsfase van hun producten.

Het assortiment van dit gereedschapsmerk

Met name de laatste jaren heeft DeWALT enorm veel aandacht besteed aan de ontwikkeling van krachtige accutechnologie. Of zoals ze het zelf noemen, de kracht van gesnoerd en de vrijheid van snoerloos zijn. Dus naast de snoerloze apparaten hebben ze ook een tal van elektrische apparaten in het assortiment. DeWALT produceert kwalitatief, goede producten. Van (klop)boormachines tot snelspanklemmen en van cirkelzagen tot storage boxes en nog veel meer.

DeWALT bij Boer Staphorst

Wij mogen met trots zeggen dat wij één van de officiële DeWALT dealers zijn, wij voeren daarom het dealer logo. Dit betekent dat wanneer je gereedschap van DeWALT bij ons koopt, je automatisch profiteert van alle voordelen en service welke horen bij een officiële dealer. Want wat zijn wij blij met zo’n uitgebreide shop in onze winkel, een snoepjeswinkel voor de vakman!

Door het veelzijdige assortiment en vernieuwde technologieën kiezen vele professionals voor het gereedschap van DeWALT. Uiteindelijk hebben ze een veelzijdig assortiment welke uitstekende prestaties levert. Het maakt waar wat er van het gereedschap verwacht wordt. Het is echt een merk waar de professional op kan vertrouwen!

In onze winkel vind je een volledige shop-in-shop aan het begin van onze bouwmarkt. Hier vind je het gehele assortiment van DeWALT. Onze adviseurs staan voor je klaar om je te voorzien van informatie over de producten en het beantwoorden van jouw vragen. Hieronder vind je ook een groot gedeelte van de collectie welke we online hebben staan.

filter en sorteer