Dutchbone vloerkleed

Als het gaat om vloerkleden, zijn deze niet meer weg te denken uit het interieur. Zo zien we vaak karpetten voorbij komen met een Oosterse sfeer, waarvan er veel uit de collectie van Dutchbone komen! De vloerkleden van Dutchbone worden gemaakt door tapijtmakers die de kunst van het weven, knopen en stempelen nog altijd ambachtelijk benaderen. Zij werken met mooie mixen van wol en katoen. Daarnaast heeft het merk ook uitzonderlijke zachte karpetten met een praktische lage pool, waarvoor moderne technieken nodig zijn.

Bij Dutchbone vertellen ze graag de bijzondere verhalen die schuil gaan achter de karpetten. We laten je graag kennis maken met aantal toppers uit hun grote collectie.

Pix

Het vloerkleed Pix komt uit India. Toen Dutchbone een bezoek bracht aan de werkplaats van hun ambachtslieden, ontdekten ze dat die vakmensen in staat zijn prachtige karpetten te maken. En niet alleen in een rechthoek. Zo ontstond het idee voor Pix, welke daar in overleg met de vakman is ontworpen. Het karpet is dus handgemaakt en heeft prachtige kleuren!  Door de lange franjes heeft Pix een speelse look, een echte blikvanger!

Dobs

Een andere verrassing in de collectie is Dobs. De vakmannen hebben zich letterlijk uitgeleefd in weeftechnieken, waardoor een prachtig kleed is ontstaan! Dobs heeft dan ook meer structuren, wat het karpet extra spannend maakt. De variant met de zandkleur heeft een prachtig ton sur ton palet en de donkere versie, de Dobs Urban, is juist voorzien van meerdere antraciet tinten. Prachtig!

Arizona

Voor het vloerkleed Arizona kwam de inspiratie uit aardse kleuren. De bruine en grijze kleuren uit de natuur zijn opgebouwd uit ontelbaar veel tinten en intensiteiten. Dutchbone wist zo veel mogelijk van die tinten in een vloerkleed te stoppen, Arizona! Het prachtige naturel karpet is door ambachtslieden, die vooral met wol werken, handgeweven.

Kasba

Bij Dutchbone vielen ze voor Arabische invloeden, door het prachtige, decoratieve patroon van Kasba. Het karpet bestaat voor 80% uit wol en is helemaal handgeweven. Waar je ‘m ook neerlegd, het is een echte eyecatcher! Het kleed heeft een sierlijk patroon dat er in een mooi reliëf op ligt. Bij de lichte versie is dit patroon ontzettend subtiel, waardoor deze overal is  toe te passen!

Bid en Rugged

De vloerkleden Big en Rugged zijn echte klassiekers! Een van de eerste exemplaren in de collectie van Dutchbone. Beide kleden hebben een prachtig klassiek patroon en worden in Europa gemaakt,  machinaal geweven. De onderkant is stevig, terwijl de bovenkant lekker zacht is. Doordat ze een ontzettend lage pool hebben, blijven ze goed vlak op de grond. Bid heeft mooie franjes gekregen, wat perfect past!

Shop de vloerkleden online!

De vloerkleden van Dutchbone zijn stuk voor stuk prachtig, en dit zijn ze nog niet eens allemaal! Wil jij graag een Dutchbone vloerkleed in huis? Ondanks dat je nu even niet langs kunt komen in de winkel, mag je altijd mailen of bellen, onze woonspecialisten helpen je graag!

Bel naar 0522 – 46 68 00, of mail naar [email protected]!

filter en sorteer