Hozelock

Het begon allemaal in 1959 op een verlaten vliegveld in Haddenham, Verenigd Koninkrijk. Het merk Hozelock is toen ontstaan. Maar hoe is dit in zijn werk gegaan? Waar specialiseert dit merk zich in? We nemen je graag mee in de wereld van Hozelock, ga je mee?

Het ontstaan van Hozelock

Na het ontstaan van dit merk op een vliegveld in het Verenigd Koninkrijk was er eigenlijk direct een duidelijke focus. Vanaf het allereerste moment was het doel van dit merk bekend. Dit merk wilde technisch perfecte, mooie producten ontwikkelen waar tuinbezitters hun tuin mee tot bloei konden laten komen. Het eerste product van Hozelock was een volledig kunststof koppeling voor slangen. Nee, dan bedoelen we niet die dieren maar tuinslangen. Daar komt uiteindelijk ook de naam vandaan, de Hoze (slang) en de Lock (slot).

Vandaag de dag is het merk wereldwijd een producent van tuinapparatuur en is het een Frans familiebedrijf waarvan het hoofdkantoor gevestigd is in Birmingham (Verenigd Koninkrijk). Meer dan 75% van de producten worden geproduceerd in Groot-Brittannië, de overige 25% wordt geproduceerd in de fabrieken in Frankrijk, Maleisië, Taiwan en China. De producten van dit merk worden verkocht door heel Europa, maar ook in Australië en Nieuw-Zeeland.

Van de tuinliefhebber, voor de tuinliefhebber

Wanneer je in de tuin bezig bent, dan kan dit veel voldoening geven. Of het hierbij nu gaat om bewateringsklussen of het planten van zaden in het bloembed. Een tuinbezitter wil eigenlijk altijd kunnen genieten van zijn/haar tuin. Met meer dan 60 jaar ervaring weet Hozelock inmiddels wel wat tuinieren zo leuk maakt, waarop hun assortiment is gebaseerd.

De Hozelock producten zijn ontworpen om keer op keer de beste prestatie te leveren, zodat jij goed voor jouw tuin kan zorgen. Dit alles bij elkaar heeft er wel voor gezorgd dat Hozelock op dit moment één van de favoriete tuinmerken is. Er wordt ieder keer weer geïnvesteerd om het assortiment bij de tijd te houden en te beschikken over een volledig,  compleet assortiment. Maar wat houdt dit assortiment dan precies in? Wat kunnen we daarin allemaal precies vinden? Lees verder en je ontdekt het vanzelf.

Van bewatering tot besproeiing, je vindt het allemaal in het assortiment van Hozelock. Jouw gazon kun je het beste bewateren met de Hozelock bewateringsproducten om het perfecte gras te krijgen. De sproeiers kunnen een gazon van verschillende vormen en afmetingen bewateren. Dit varieert van kleine ronde tot grote rechthoekige vormen, er is altijd wel een sproeier die bij jou situatie past. Bij het uitzoeken van een sproeier moet je ervoor zorgen dat deze het volledige gebied bestrijkt dat je wilt gaan besproeien. Een eenvoudige manier om inzicht te krijgen in de omvang, is het advies door grote stappen te tellen van ongeveer een meter over de lengte en breedte van jouw gazon. Wanneer je deze twee getallen hebt, vermenigvuldig je deze om een geschat oppervlak in vierkante meters te krijgen.

Het bewateren van borders en potten in de tuin is niet één van de moeilijkste taken om onder de knie te krijgen, maar zorg er wel voor dat je direct correct doet. Want zo zorg je ervoor dat je sterkere en gezondere planten krijgt. Tijdens het bewateren moet je ervoor zorgen dat je alleen de grond bewatert en niet de bladeren, dit zorgt ervoor dat de plant het water dat het nodig heeft via de wortels binnen krijgt. Met de verschillende slanghaspels, tuinslangen en andere bewateringssystemen zorg je ervoor dat jouw tuin de juiste bewatering krijgt.

Hozelock & duurzaamheid

Net als vele andere organisaties, heeft Hozelock impact op het milieu en de maatschappij om ons heen. Hozelock gaat met de tijd mee en wordt gerespecteerd vanwege zijn productkwaliteit, innovatie en integriteit. Het merk levert te allen tijde product- en service-oplossingen om zich te blijven inspannen voor een duurzame en betere toekomst.

Hozelock is zich heel bewust van het milieu en het maatschappelijk verantwoord ondernemen. Om dit te verwezenlijken hebben ze vijf kernthema’s afgesproken om de focus op duurzame bedrijfsactiviteiten te stimuleren. Als eerste willen ze dat hun werknemers zichzelf blijven ontwikkelen, waarbij hun welzijn en positieve werkomgeving wordt bevorderd. Daarnaast gaan ze verantwoord om met het milieu. Dit doen ze door producten te recyclen, verantwoord om te gaan met het energie- en waterverbruik en afval te verminderen.

Het merk is ook betrokken bij het beheren van de impact op en betrokkenheid bij de lokale gebieden waarin ze actief zijn. Ze zorgen er ook voor dat ze op een verantwoordelijke en attente manier te werk gaan. Daarbij vinden ze liefdadigheid heel belangrijk. Ze geven een gerichte inspanning om iets terug te geven, dit doen ze door samen te werken met strategische partners op het gebied van goede doelen. Dit merk is er ook trots op dat het assortiment geweven tuinslagen voor 40% uit gerecycled materiaal bestaat. Door samen te werken met zusterbedrijf Tricoflex, worden oude tuinslangen ingezameld, gerecycled en gebruikt voor de productie van nieuwe tuinslangen. Al met al een mooi merk waar we alleen maar achter kunnen staan.

Je vindt in ons assortiment dus een divers aanbod van Hozelock producten. Kom eens langs in onze winkel om alle mogelijkheden te bekijken. Kom je er niet uit, dan helpen onze adviseurs je graag bij het vinden van het juiste product. Of oriënteer je eerst online via onze site. Hieronder vind je een deel van de producten die wij online aanbieden. Klik je verder, dan zie je er meer.

Ontdek ons assortiment

filter en sorteer